Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz podaję : pani na emeryturze, w domu, mąż jeszcze pracuje. Mieszkanie na Mokotowie. Poprzedni pies, jamniczka szorstkowłosa odeszła w grudniu ub roku i pani chce towarzyszkę do spacerków i rozmów. Jedzenie gotowane, spanie w łózku i na fotelu, choć posłanko po poprzedniczce juz też czeka. Obraczus przepytała panią na wszystkie strony. Poleca ten dom.
i zapowiedziała wizytę poadopcyjną.
a ja umawiam transport - bo państwo nie mogą po Roxi przyjechać. Jutro się okaże, kiedy niunia pojedzie do Warszawy, w piątek czy sobotę.

Posted

Jak na złość, dzis przy cmentarzu, jak wracałam z pracy, podeszła do mnie mała czarna jamnikowata sunia, z wieeelkim brzuchem.... Nawet się pogłaskać nie dała, czmychnęła w krzaki. Nie pamiętam jej, nie wiem, czyja ona może być - i zaraz najgorsze mysli przychodza do głowy...........

Posted

Potwierdzam, domek bardzo fajny.

Jamniczka odeszła w połowie grudnia, wczesniej odeszła druga sunia równiez jamniczka.
Cały dom w zdjęciach psiaków, Panstwo mieli psy odkad pamietaja :) maja swojego zaufanego lekarza wet, Roxi będzie dostawac gotowane jedzonko - jak Pani zaczela opowiadac jakie to jedzonko, to aż sie głodna zrobiłam :)

W okresie letnim Roxi będzie spędzać czas na działce pod Warszawą, gdzie bedzie miała ogromny teren do biegania ;)

Naprawde fajny domek :)

Posted

malagos napisał(a):
Tak tylko zapytam, ale może:

Czy jest ktoś chętny podjechac do mnie JUTRO i zawieźć Roxi do Warszawy?

zapytam jeszcze raz?........
Karol, a to się sprowadzaj, weź tylko kapcie (bo Leosia wszystkie zamordowała) i szczoteczkę do zębów. I zęby. I nie bierz kota, mam swoje, alni dzieci, bo też mam swoje. Chłopa użyczę.

Posted

malagos napisał(a):
zapytam jeszcze raz?........
Karol, a to się sprowadzaj, weź tylko kapcie (bo Leosia wszystkie zamordowała) i szczoteczkę do zębów. I zęby. I nie bierz kota, mam swoje, alni dzieci, bo też mam swoje. Chłopa użyczę.

Hehehehehhehehehe :D
Z transportem nie pomogę niestety :(

Posted

a co tam, chlopa mi nie ubedzie (tzn, ubywa, bo schudł 18 kg :)

Tak sobie o ten transport pytam - na dziś - bo na jutro mam. Agnieszka spoza dogo, ale ma czas jutro wieczorem, a pani czeka juz niecierpliwie.

Posted

malagos napisał(a):
a co tam, chlopa mi nie ubedzie (tzn, ubywa, bo schudł 18 kg :)

Tak sobie o ten transport pytam - na dziś - bo na jutro mam. Agnieszka spoza dogo, ale ma czas jutro wieczorem, a pani czeka juz niecierpliwie.

Takkkkkk, Pani na pewno nie może sie doczekac Roxi u siebie. Wnuczka Pani jak zobaczyła zdjęcia Roxi to od razu się zakochała, imie również się bardzo spodobało ;)

Posted

Ropxi pojechała do domku do Warszawy. Zawiozła ją Agnieszka. Pani już czeka na suczynkę. Proponuje nowe imię Kaja i chyba sunia nie będzie miała nic przeciwko temu.

Posted

malagos napisał(a):
[quote name='nika28']A może z Głowna... Taka malutka Kola :( : http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page143 (post #3567)[/QUO

Nika, a może załóż jej osobny watek, tej Kokusi?............Ja pomyślę-jesli nie trafi do mnie ta sunia z ulicy, to moze?.........

Jak będę miała chwilę, to założę wątek.

Byłoby super........ :)

Fajnie że Roxi pojechała :) Chociaż mi bardziej do niej pasuję to imię, ale Kaja też ładne ;)
To teraz czekamy na wieści z DS :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
a TO DZIWNE BO pANI MOWILA, ZE ZOSTANIE rOXI, ALE MNIEJSZA Z TYM ;)

powiedziała, ze przedyskutowali w rodzinie i ma być Kają.
Agnieszka zdała mi relację po zawiezieniu suni: radość państwa, niepewność suczydła, które pani z przyzwyczajenia po jamniku przykryła kocykiem, winda - nieznany twór :) Jutro zadzwoni pani i opowie o pierwszej nocy i poranku nowego lokatora.
Umowa podpisana i 1 egzemplarz Agnieszka wyśle do Głowna, oraz załączy obróżkę i smycz Roxi. Przyda się dla następnej suni.
Aha, bardzo sympatyczni byli ci panowie, co przywieźli "przy okazji" Roxinkę, tacy normalni młodzi ludzie:)
Nika, dobra robota!

Ufff, kolejna sunia w domku :)