malagos Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 ba, bo to ładne psiątko :) dom sprawdzony, czeka na Roxi. Aż mi się wierzyć nie chce w to, co piszę :crazyeye: :p Quote
nika28 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 malagos napisał(a): dom sprawdzony, czeka na Roxi. A jakieś szczegóły ? :loveu: Quote
malagos Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Juz podaję : pani na emeryturze, w domu, mąż jeszcze pracuje. Mieszkanie na Mokotowie. Poprzedni pies, jamniczka szorstkowłosa odeszła w grudniu ub roku i pani chce towarzyszkę do spacerków i rozmów. Jedzenie gotowane, spanie w łózku i na fotelu, choć posłanko po poprzedniczce juz też czeka. Obraczus przepytała panią na wszystkie strony. Poleca ten dom. i zapowiedziała wizytę poadopcyjną. a ja umawiam transport - bo państwo nie mogą po Roxi przyjechać. Jutro się okaże, kiedy niunia pojedzie do Warszawy, w piątek czy sobotę. Quote
ludwa Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Nie no...ja wiedziałam że szybko znajdzie dom ale nie sądziłam, że aż tak szybko:) SUPERRRRRRRRRR Kto następny w kolejce na tymczas do malagos:)? Quote
karolina_g_k Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ludwa napisał(a):Nie no...ja wiedziałam że szybko znajdzie dom ale nie sądziłam, że aż tak szybko:) SUPERRRRRRRRRR Kto następny w kolejce na tymczas do malagos:)? Ja, ja! :) Quote
malagos Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Jak na złość, dzis przy cmentarzu, jak wracałam z pracy, podeszła do mnie mała czarna jamnikowata sunia, z wieeelkim brzuchem.... Nawet się pogłaskać nie dała, czmychnęła w krzaki. Nie pamiętam jej, nie wiem, czyja ona może być - i zaraz najgorsze mysli przychodza do głowy........... Quote
obraczus87 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Potwierdzam, domek bardzo fajny. Jamniczka odeszła w połowie grudnia, wczesniej odeszła druga sunia równiez jamniczka. Cały dom w zdjęciach psiaków, Panstwo mieli psy odkad pamietaja :) maja swojego zaufanego lekarza wet, Roxi będzie dostawac gotowane jedzonko - jak Pani zaczela opowiadac jakie to jedzonko, to aż sie głodna zrobiłam :) W okresie letnim Roxi będzie spędzać czas na działce pod Warszawą, gdzie bedzie miała ogromny teren do biegania ;) Naprawde fajny domek :) Quote
malagos Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Tak tylko zapytam, ale może: Czy jest ktoś chętny podjechac do mnie JUTRO i zawieźć Roxi do Warszawy? Quote
ludwa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 karolina_g_k napisał(a):Ja, ja! :) To moze już zacząć Cię ogłaszać;) Quote
malagos Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 malagos napisał(a):Tak tylko zapytam, ale może: Czy jest ktoś chętny podjechac do mnie JUTRO i zawieźć Roxi do Warszawy? zapytam jeszcze raz?........ Karol, a to się sprowadzaj, weź tylko kapcie (bo Leosia wszystkie zamordowała) i szczoteczkę do zębów. I zęby. I nie bierz kota, mam swoje, alni dzieci, bo też mam swoje. Chłopa użyczę. Quote
obraczus87 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Malagos, pytalaś Ajlii czy ma czas?? Quote
Andzike Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 malagos napisał(a):zapytam jeszcze raz?........ Karol, a to się sprowadzaj, weź tylko kapcie (bo Leosia wszystkie zamordowała) i szczoteczkę do zębów. I zęby. I nie bierz kota, mam swoje, alni dzieci, bo też mam swoje. Chłopa użyczę. Hehehehehhehehehe :D Z transportem nie pomogę niestety :( Quote
malagos Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 a co tam, chlopa mi nie ubedzie (tzn, ubywa, bo schudł 18 kg :) Tak sobie o ten transport pytam - na dziś - bo na jutro mam. Agnieszka spoza dogo, ale ma czas jutro wieczorem, a pani czeka juz niecierpliwie. Quote
ludwa Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Doczytałam o transporcie ale nic nie mogę zaoferować, więc nie piszę nic... Quote
obraczus87 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 malagos napisał(a):a co tam, chlopa mi nie ubedzie (tzn, ubywa, bo schudł 18 kg :) Tak sobie o ten transport pytam - na dziś - bo na jutro mam. Agnieszka spoza dogo, ale ma czas jutro wieczorem, a pani czeka juz niecierpliwie. Takkkkkk, Pani na pewno nie może sie doczekac Roxi u siebie. Wnuczka Pani jak zobaczyła zdjęcia Roxi to od razu się zakochała, imie również się bardzo spodobało ;) Quote
malagos Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Karolina ma pana chtnego na adopcję małej suni, do 2 lat. Mamy coś takiego?.......... Quote
obraczus87 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 malagos napisał(a):Karolina ma pana chtnego na adopcję małej suni, do 2 lat. Mamy coś takiego?.......... Ja proponuje Muszkę, która uniknęla Kelmbowa - http://allegro.pl/zaopiekuj-sie-muszka-i1462133095.html Dziewczyny zalozyly teraz fundacje, wiec i ogloszenie jest pod fundacje. Muszka jest bardzo kochana ale wymaga specjalnej opieki. Quote
Jo37 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Małgosiu a może ta sunia : http://www.dogomania.pl/threads/195175-Mała-delikatna-Taya-juz-w-hoteliku-Zajrzyj-pokochaj-pomóż. Quote
nika28 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 malagos napisał(a):Karolina ma pana chtnego na adopcję małej suni, do 2 lat. Mamy coś takiego?.......... A może z Głowna... Taka malutka Kola :( : http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page143 (post #3567) Quote
malagos Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Pan raczej chce sunię teraz, zaraz - pojedzie jutro na Paluch. Dobre i to. Quote
malagos Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [quote name='nika28']A może z Głowna... Taka malutka Kola :( : http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page143 (post #3567)[/QUO Nika, a może załóż jej osobny watek, tej Kokusi?............Ja pomyślę-jesli nie trafi do mnie ta sunia z ulicy, to moze?......... Quote
malagos Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Ropxi pojechała do domku do Warszawy. Zawiozła ją Agnieszka. Pani już czeka na suczynkę. Proponuje nowe imię Kaja i chyba sunia nie będzie miała nic przeciwko temu. Quote
nika28 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 malagos napisał(a):[quote name='nika28']A może z Głowna... Taka malutka Kola :( : http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page143 (post #3567)[/QUO Nika, a może załóż jej osobny watek, tej Kokusi?............Ja pomyślę-jesli nie trafi do mnie ta sunia z ulicy, to moze?......... Jak będę miała chwilę, to założę wątek. Byłoby super........ :) Fajnie że Roxi pojechała :) Chociaż mi bardziej do niej pasuję to imię, ale Kaja też ładne ;) To teraz czekamy na wieści z DS :) Quote
obraczus87 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 a TO DZIWNE BO pANI MOWILA, ZE ZOSTANIE rOXI, ALE MNIEJSZA Z TYM ;) Quote
malagos Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 obraczus87 napisał(a):a TO DZIWNE BO pANI MOWILA, ZE ZOSTANIE rOXI, ALE MNIEJSZA Z TYM ;) powiedziała, ze przedyskutowali w rodzinie i ma być Kają. Agnieszka zdała mi relację po zawiezieniu suni: radość państwa, niepewność suczydła, które pani z przyzwyczajenia po jamniku przykryła kocykiem, winda - nieznany twór :) Jutro zadzwoni pani i opowie o pierwszej nocy i poranku nowego lokatora. Umowa podpisana i 1 egzemplarz Agnieszka wyśle do Głowna, oraz załączy obróżkę i smycz Roxi. Przyda się dla następnej suni. Aha, bardzo sympatyczni byli ci panowie, co przywieźli "przy okazji" Roxinkę, tacy normalni młodzi ludzie:) Nika, dobra robota! Ufff, kolejna sunia w domku :) Quote
Recommended Posts