AgaiTheta Posted September 22, 2006 Author Posted September 22, 2006 EEEE chłopaki tak daleko :shake: Quote
Biedronka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 AgaiTheta napisał(a):Biedronka, do kogo mogę podać kontakt w ogłoszeniach? Przepraszam, że piszę dopiero teraz. Do kierownika: tel. 601800961. Albo do schroniska: tel. 0-84 641-12-86 Quote
Biedronka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Bokserek 3 (ten taki bardzo chudy) jest w coraz gorszym stanie, bardzo źle znosi warunki schroniskowe, potrzebny mu jak najszybciej nowy dom. Czy naprawdę nikt nie chce boksi!!!!????!!!??? :-( Quote
Iza i Avanti Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Błagamy o domki dla bokserków... :( :( :( Quote
robkowa Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Biedronka widzialas inf od bigos na stronie 3? Napisala ze dla boksow moze znalazlyby sie domy w Niemczech i prosila o kontakt na PW, nie wiem czy duza odleglosc nie przeszkodzilaby w adopcji ale warto sprobowac (do Niemiec z Zamościa jest kawalek drogi:razz: ) Napisz PW Quote
bigos Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Magda - Zamość napisał(a):Biedronka widzialas inf od bigos na stronie 3? Napisala ze dla boksow moze znalazlyby sie domy w Niemczech i prosila o kontakt na PW, nie wiem czy duza odleglosc nie przeszkodzilaby w adopcji ale warto sprobowac (do Niemiec z Zamościa jest kawalek drogi:razz: ) Napisz PW W poniedziałek skontaktuę się Julią z Fundacji Canis, która zapytała mnie o boksie w potrzebie. One pojechałby do domków w Niemczech. Jak się cosik dowiem to dam znać ;) Quote
Zu Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 będziemy trzymać kciuki...zawsze lepsze domki w Niemczech niż zima w schronisku Quote
bigos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Wysłałm dzisiaj e-mail do Julii z fundacji. Teraz czekam na odpowiedź, jeśli do środy się nie odezwie, to do niej zadzwonię. Wiem, że warunkiem na pewno będzie transport psiurów o Szczecina:roll: Ale Julia też na pewno pomoże-to nie jest tak, że czeka z założonymi rękoma Quote
robkowa Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Dzięki bigos za pomoc:lol: Mam nadzieję ze dla boksiów z Zamościa znajdą sie domki w Niemczech. Wyslę Ci na Pw mail i tel do Marty, ktora czesto ostatnio odwiedzala schronisko i moze udzielic duzo inf na temat bokserow. Do schroniska to juz Biedronka podawała nr tel powyżej Quote
bigos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Po e-mailach i tel od Julii-ZDECYDOWALI SIĘ ZABRAĆ WSZYSTKIE BKSIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W Niemczech jest taka specjalna fundacja, która zajmuje się boksiami i szukaniem im domków:p Warunkiem jest ich dotransportowanie do Szczecina-do julii. Magda wysylam Ci pw z e-mailem i tel do julii z fundacji Quote
la_pegaza Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 to może będzie i szansa dla tych http://www.psy.warszawa.pl/2006/html...ery2092006.htm www.psy.warszawa.pl :placz: Quote
bigos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='la_pegaza']to może będzie i szansa dla tych http://www.psy.warszawa.pl/2006/html...ery2092006.htm www.psy.warszawa.pl :placz: Mogę zapytać, ale myślę, że nie będzie problemu. Podaj mi prosze imię boksia, fotki i krótki opis. Ile byłoby ich? Ważne: transport boksiów do Szczecina, tam jest przekazanie julii i dlaej boksie pojechałyby do niemiec. Quote
robkowa Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Super wiadomość:multi: Dzięki bigos za pomoc. Dziś skontaktujemy się z fundacją Canis Na bieżąco będę pisać o bokserach Quote
bigos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Oni tam nap[rawdę znajdują świetne domki dla psiaków:p:p:p Ja też się bardzo cieszę i będę czekała na info:multi::multi::multi: Quote
joaaa Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Domki mogą być i na Alasce, byle były dobre!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
robkowa Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Wysłałam wczoraj maila do fundacji, czekamy na odpowiedź Quote
bigos Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 :p:p:p ja myślę, że jak boksiów jest klika (3????) to trzebaby było dziweczyny zorganizowac jakieś duże autko i poświęcić dzien na przetransportowanie boksiów:roll: Quote
Biedronka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 O! Świetnie, że tak to wszystko się układa :lol: :multi: :multi: :multi: W schronisku jeśli się nie mylę jest jeszcze jakiś boksio oprucz tych tutaj.... więc rzeczywiście trzeba trochę czasu na ich przewóz... Quote
AgaiTheta Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 Takie macie boksie na stronie: 1) 2) 3) no i mixik - o ile jest jeszcze Chciałam tylko zapytac, czy ktoś będzie śledził dalsze losy tych psów? Czy po zostawieniu ich w Szczecinie będzie wiadomo czy znalazły domki? Bogos czy wiesz coś o domkach niemieckich? Quote
bigos Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='AgaiTheta']Takie macie boksie na stronie: 1) 2) 3) no i mixik - o ile jest jeszcze Chciałam tylko zapytac, czy ktoś będzie śledził dalsze losy tych psów? Czy po zostawieniu ich w Szczecinie będzie wiadomo czy znalazły domki? Bogos czy wiesz coś o domkach niemieckich? Ode mnie pojechała teraz sunia. Jest w superkowym hotelu i szukają jej domku w Hamburgu. Ja dostanę info,że sunia jest już w nowym domku. umowa adopcyjna jest na Julię z Fundacji Quote
robkowa Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Dostałam maila od Julii, dla bokserów byłyby domki w Niemczech. Problem jest z transportem do Szczecina, to kawał drogi. Julia oferuje okolo 70% dofinansowania ze swej strony przy transporcie. Ja nigdy czegoś takiego nie organizowałam, umiescilam ogloszenie w watku transportowym, tylko ze tak jak pisalam to bardzo duza odleglosc, nie sądze by ktos z Zamościa az do Szczecina jechal. Ma ktos jakis pomysl?:stupid: Jeden pies niekoniecznie moze sie dogadywac z innymi psami, wiec nie wiem jak to zrobic. Bigos czy psy oczekiwalyby na adopcję u tej fundacji w Niemczech? Gdzie w Szczecinie by czekaly na transport i kto je moze przewiezc przez granice? AgaiTheta mozesz zmienić tytuł watku Quote
AgaiTheta Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Magda podaj tytuł zmienie, jasne, chętnie. Quote
robkowa Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Zapytałam Julię o fundację w Niemczech i co będzie się dzialo z psami kiedy dojada do Szczecina, taką dostałam odpowiedź: "z organizacja wspolpracujemy od samego poczatku to jest kilka ladnych lat. osobicie znam ta kobiete, bylam tam i widzaialam. odebrali od nas conajmniej kilkadziesiat bokerow wiec moge z czystym sercem powiedziec ze sprawdszona. w szczecinie mamy hotel dle psow tzn wynajmujemy tam boksy. warunki ok. sporo miejca i caly czas opieka. poza tym ja jestem tam prawie codziennie wiec mam na wszystko oko. do niemiec jada py ze mna. mam auto przystosowane do przewozenia psiakow, boksy etc. ze szczecina do bremen jest jakies 5 godz jazdy. luzik. wlasnie dzis zaswozilam tam psiaki." Adres internetowy fundacji niemieckiej: http://www.notboxer.de/ Tytuł wątku może: 3 boksery jadą do Niemiec. Potrzebny transport Zamość (lubelskie) - Szczecin Umieściłam tez inf w watku transportowym Quote
robkowa Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Mam super wiadomość! Dostałam maila od Julii, jej znajomy w najblizszym czasie będzie jechał w okolice Lublina więc może zabrać psy do Szczecina. Pozostaje znaleźć transport z Zamościa do Lublina (100 km) i zgrać z terminem przyjazdu kolegi Julii Ogromne podziękowania dla Julii:Rose: Nie tylko pomaga w znalezieniu im domków ale i w transporcie az z Lublina do Szczecina Jutro będę miala nowe zdjecia i dokladniejsze inf o bokserach potrzebne przy adopcji psiakow Quote
Recommended Posts