AgaiTheta Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Na prośbę osoby współpracującej ze Schroniskiem dla Bezdomnych Psów w Zamościu zwracam się z apelem o pomoc w szukaniu domków dla faflaczków. 1. Bardzo smutny Mixik. ok. 2 - 3 lat, w schronisku jest ok 2 miesiace. Bardzo źle znosi waruki schroniskowe. W tej chwili ma chore oko, kuleje też na przednią łapę (prawdopodobnie pogryzioa przez współtowarzyszy). Jest tez przez nich zdominowany, cały czas "zaganiany" do środka boksu nawet przez mniejsze od siebie psy. 3. Bokser, ma prawdopodobnie 4 - 5 lat. Jest spokojny, ale bardzo nieufny. nie podchodzi nawet do pracownika, gdy ten przynosi jedzenie. W schronisku jest od 2 - 3 tygodni. 4. 30.08 przywieziony został do schroniska piękny duży bokser, znaleziony na ulicy, ale musimy odczekać 10 dni - być może znajdzie się włściciel - jeżeli nie - też trzeba mu będzie szukać domu, bo nie przeżyje zimy w schronisku. Fotek jeszcze nie mam. W schronisku tym nie ma wolontariuszy, może ma dogomanii znalazła by się dobra istotka i pomogła, choćby z fotkami. Poproszę Martę, która tam zagląda by zalogowała się na dogo, wtedy bedą informacje z pierwszej ręki. ________________________________ Już w domku :) 2. W schronisku jest też drugi mieszaniec boksera, trochę starszy. Fotek jeszcze nie mam. Znalazł rodzinkę :) Quote
bigos Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 szybciutko prosimy o nowe domki dla tych pieknych faflaków Quote
Iza i Avanti Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 :( :( :( :( Nastęne fafluny :( :( :( :( Quote
szmaja Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 skad maja sie wziac te wszystkie domy? przeciez zboaczcie, bokserow jest teraz chyba najwiecej... "przegrywaja" tylko ze wszelakiej masci mieszancami... nie wiem, w co rece wlozyc... Quote
Kluska4 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 W zamojskim schronisku działa Biedronka - przynajmniej mam nadzieję, że jeszcze działa. Kiedyś na moją prośbę obiecała zrobić lepsze zdjęcia pewnemu boksiowi, ale na szczęście znalazł dom. Quote
szmaja Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 2 we wroclawiu, 4 tutaj, w zamosciu, 3 bytom, do tego Mery, zoltaska (chyba u mosii)... chlopak w glogowie, 2 dziewczyny w zielonej gorze...2 mieleckie, blekitna boksia... ja sie zaczynam gubic... Quote
Kluska4 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 szmaja napisał(a):2 we wroclawiu, 4 tutaj, w zamosciu, 3 bytom, do tego Mery, zoltaska (chyba u mosii)... chlopak w glogowie, 2 dziewczyny w zielonej gorze...2 mieleckie, blekitna boksia... ja sie zaczynam gubic... To ja jeszcze dodam boksia z Gliwic, suczkę z Sosnowca i najprawdopodobniej 2 w Tychach :shake: Quote
Biedronka Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='Kluska4']W zamojskim schronisku działa Biedronka - przynajmniej mam nadzieję, że jeszcze działa. Kiedyś na moją prośbę obiecała zrobić lepsze zdjęcia pewnemu boksiowi, ale na szczęście znalazł dom. Muszę sie przyznać, że niestety przez wakacje mało działałam:oops: Niestety to, że nie mogłam przez większą część wakacji przyjeżdżać do schroniska było w dużej mierze nie zależne odemnie. W dodatku zachorował mi komputer:comp26: :eggface: Ale mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie dobrze i poprawię się:oops: A co do bokserków to rzeczywiście "robi" się ich w schronach coraz więcej. Okrucieństwo ludzi nie zna granic. Przecież rasowemu psu łatwiej jest znaleźć dom niż kundelkowi...( przynajmniej tak mi się wydaje), a ludzie fjuuu... do schronu i "po sprawie":angryy: Quote
Cathedral Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Biedonka, jeśli będziesz miała ochotę wybrać się w towarzystwie, to się odezwij do mnie :) Quote
Cytrynka343 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Moim zdaniem każdy człowiek, zanim odda psa do schroniska powinien przynajmiej spróbować poszukać mu domu z własnej ręki, dać jakieś ogłoszenia, czy coś. Może akurat znalazłby się chętny, szczególnie na bokserki, czy inne rasowe psy, bo to przecież rasowe psy, ale niektórzy ludzie poszukują też kundelków(na szczęście). Niestety ich jest bardzo mało;(. W schronach i tak jest już dużo potrzebujących piesków. No ale cóż... z tym raczej nic nie możemy zrobić. Można jedynie spróbować pomagać tym biednym psiakom z schronów i nie tylko, zostać wolantariuszem w jakimś pobliskim schronisku, wyprowadzić na spacer, pogłaskać, przytulić, a najlepiej zaadoptować. Quote
Iza i Avanti Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Hop, hop, hop! Szukamy domków dla biednych boksi! Quote
Biedronka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Dostałam nowe informacje o zamojskich boksiach: bokserek 2 został zabrany ze schroniska wczoraj rano :-) boksio 3 ma prawdopodobnie 4 - 5 lat. Jest spokojny, ale bardzo nieufny. nie podchodzi nawet do pracownika, gdy ten przynosi jedzenie. W schronisku jest od 2 - 3 tygodni. I jeszcze jedna informacja, co prawda nie o boksiach, ale piszę narazie tutaj ponieważ nie ma zdjęć. Wczoraj do schroniska trafiła sunia sznaucer olbrzym, 8 lat, ma książeczkę zdrowia. Własciciel oddal ja, bo podobno jest zazdrosna o nowonarodzone dziecko! Sunia jest przerażona, skulona. Kierownik mowi, że trzeba szukac jej nowego domu bo nie ma szans na przezycie w schronisku. Proszę pomóżcie jej. Info o sznaucerce jest już wysłane na http://www.sznaucery.rix.pl Quote
Iza i Avanti Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 :shake: [quote name='Biedronka']Dostałam nowe informacje o zamojskich boksiach: bokserek 2 został zabrany ze schroniska wczoraj rano :-) boksio 3 ma prawdopodobnie 4 - 5 lat. Jest spokojny, ale bardzo nieufny. nie podchodzi nawet do pracownika, gdy ten przynosi jedzenie. W schronisku jest od 2 - 3 tygodni. I jeszcze jedna informacja, co prawda nie o boksiach, ale piszę narazie tutaj ponieważ nie ma zdjęć. Wczoraj do schroniska trafiła sunia sznaucer olbrzym, 8 lat, ma książeczkę zdrowia. Własciciel oddal ja, bo podobno jest zazdrosna o nowonarodzone dziecko! Sunia jest przerażona, skulona. Kierownik mowi, że trzeba szukac jej nowego domu bo nie ma szans na przezycie w schronisku. Proszę pomóżcie jej. Info o sznaucerce jest już wysłane na http://www.sznaucery.rix.pl Dobrze dla boksia. Żal mi sznaucerki... :shake: :shake: :shake: Tłumaczenia typu: dziecko, alergia, itd. działają na mnie jak płachta na byka!!! :angryy: Quote
Biedronka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 A tu zdjęcia 3 boksia. Mało na nich widać. Sznaucerka ma domek!!!!!! I jednak zdjęcie sznaucerki: Quote
Biedronka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Iza i Avanti napisał(a)::shake: Dobrze dla boksia. Żal mi sznaucerki... :shake: :shake: :shake: Tłumaczenia typu: dziecko, alergia, itd. działają na mnie jak płachta na byka!!! :angryy: Zgadzam się w 100% Ale ludzie zawsze coś wymyślą żeby tylko się usprawiedliwić:angryy: Quote
Iza i Avanti Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Boksie i sznaucerko! Hopajcie do góry!!! Quote
Zu Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 to jakiś koszmar z tymi bokserami...:placz: Quote
Iza i Avanti Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Hop, hop do góry! Szukamy domków dla bokserów i sznaucerki! Quote
bigos Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Mam kontakt z Panią z Fundacji Canis (Hamburg). Zabiera ode mnie teraz sunię i znajduje jej domek w Niemczech:lol: Rozmawialam z nią i mówila, że bokseki szybko znajdują u nich nowe domki, więc jeżeli chcialabyś to mogę psiaka przesłać e-mailem do Pani Julii i może się uda psinie znależć nowy dom.Co Ty na to. Daj znać na pw. Quote
AgaiTheta Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 Podnoszę zamojskie sierotki! Quote
Recommended Posts