Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jemu trzeba zrobić porządek z ząbkami , bo mu strasznie waniajet . TZ mówił , że gdyby nie było tyle psów , to by go chętnie zostawił . On jest naprawde super . Bardzo cieszy cię do człowieka , merda ogonkiem , wywala do góry kołami i turla przed nogami . Skacze , cieszy sie , na spacerki chodził luzem , i bardzo sie pilnował . Posłuszny , jak mu sie kazało isc na miejsce , to szedł bez szemrania . Pieszczoch , cały czas się tulił . Tylko zazdrosny . I jeszcze jedno . Dominant z niego . Lubi siknac innym na legowisko .Lubi też pogonić kota .

Posted

Basia1244 napisał(a):
A mąż już udobruchany? Szkoda tego Dredzika.Niechby szybko został jedynakiem. A u ulv będzie jeszcze bardziej przez Maćka się denerwował :(

Nie .Bo polubił go . Za długo był u nas . On taki fajny , że w 4 dni było tak , jakby był z nami zawsze . Czasem się tymczasowicza tak polubi , i potem jest trudno . To takie przykre . Szczeniaki oddaję bez emocji , ale takie dziadki czasem mam w sercu zawsze ,

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Jemu trzeba zrobić porządek z ząbkami , bo mu strasznie waniajet . TZ mówił , że gdyby nie było tyle psów , to by go chętnie zostawił . On jest naprawde super . Bardzo cieszy cię do człowieka , merda ogonkiem , wywala do góry kołami i turla przed nogami . Skacze , cieszy sie , na spacerki chodził luzem , i bardzo sie pilnował . Posłuszny , jak mu sie kazało isc na miejsce , to szedł bez szemrania . Pieszczoch , cały czas się tulił . Tylko zazdrosny . I jeszcze jedno . Dominant z niego . Lubi siknac innym na legowisko .Lubi też pogonić kota .

Własnie rozmawiałam z ulv, Dredzik noc spedzi w duzym kenelu, bo faktycznie jatka była. Jak dobrze pójdzie to Dredzik jutro trafi do nowego DT. Kciuki trzymać proszę!
Co do malizny z łańcucha, to już wyprany:) Rok ma i nie urosnie już i wązy 3 kg i jest cudniastym pieszczoszkiem kocha psy i koty:) No i trzeba mu domu:)
Komu komu przylepkę?:)

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Nie .Bo polubił go . Za długo był u nas . On taki fajny , że w 4 dni było tak , jakby był z nami zawsze . Czasem się tymczasowicza tak polubi , i potem jest trudno . To takie przykre . Szczeniaki oddaję bez emocji , ale takie dziadki czasem mam w sercu zawsze ,

Bożenko, ale bez Ciebie by się nie udało. Przyczyniłaś się kochana to jego odmienionego losu:):) Dziękuję z całego serca.

Posted

BIANKA1 napisał(a):

No niestety tak się u nas porobiło z Puśką - ona jest tak nieziemsko posłuszna , że ja aż zła na nią jestem, bo jakby coś nabroiła, to zawsze łatwiej oddać, a ona we mnie jak w obraz i bezwzględnie się pilnuje na spacerach. W pełni rozumiem twojego męża.

Posted

Edi100 napisał(a):
Co do malizny z łańcucha, to już wyprany:) Rok ma i nie urosnie już i wązy 3 kg i jest cudniastym pieszczoszkiem kocha psy i koty:) No i trzeba mu domu:)
Komu komu przylepkę?:)

Dodałam drugie zdjęcie do ogłoszenia, to na którym są 3 psy, żeby ludziska porównali wielkość.

Posted

Nikaragua napisał(a):
Dodałam drugie zdjęcie do ogłoszenia, to na którym są 3 psy, żeby ludziska porównali wielkość.

Super dziekuję!:) Ide z moimi furtami i kotom dać, a Kropka z arkadiuszem dalej mączą bazarek:)

Posted

Dredzik jest głęboko obrażony, ale kiedy jestem, to zachowuje się poprawnie, pod czujnym spojrzeniem Kry i Maćka :diabloti: jak wychodzę to na wszelki wypadek ląduje w kennelu (spokojnie, to kennel na bernardyna). Jutro zobaczymy, co z tym drugim potencjalnym DT.

Za to mały..... mały jest rewelacyjny. NA tych fotkach i tak wyszedł duży, on jest jak połowa albo i mniej z Lalki. Poza tym grzeczny, kochany, przytulasty, chociaż bieduś zalękniony.... Psy go przyjęły grzecznie (tzn Maciek na początku burczał, ale ponieważ maluszek jest podporządkowany, to stwierdził, że jest ok).
Ma ząbki do obejrzenia przez weta, ponieważ zostały mu kły mleczne, a stałe urosły obok. Na razie spróbuję mu dać w zaciszu ucho do poogryzania, może same wylezą? Poza tym to kochany dzieciaczek i myślę że ma szanse na znalezienie domu bardzo szybko- młody, fajny, mikroskopijny :razz:

Posted

Zamykaj Dredzika w kenelu , bo on fika do psów , i mogą go poturbować , gdy są same . Ja go wszędzie ze sobą zabierałam . Karmił ze mna kury , nosił wode na wybieg , zbierał jajka . Gospodarz z niego . Bardzo fajna psia z niego . Jak ktoś miał sumienie go wywalić .Nie umiał jeśc surowych żółtek , bo moje to same się częstują jajkami z kurnika . Miki wie , że jak kura gdacze , znaczy się , jest jajko :evil_lol: Cały czas myślę o tym biedaku .Robię się sentymentalna na starość .:-(

Posted

Jak to kiedyś napisała Brazowa- "całkiem dobrego psa na śmietnik wyrzucili" ;)

Bianka, to Ty jeszcze wierzysz w coś takiego jak sumienie u niektórych?
Tak się jakoś złożyło, że u mnie ostatnio co jeden tymczasowicz to fajniejszy, a wszystkie ze smutną historią. Maćka to pewnie opłaczę strasznie jak go oddam, a te dwa najnowsze wypłosze też są super.... Ludzie sa głupi bezdennie, kompletnie nie umieją docenic skarbów w psiej skórze.

Posted

ulvhedinn napisał(a):

Bianka, to Ty jeszcze wierzysz w coś takiego jak sumienie u niektórych?
.

A bo cos mi sie obiło o uszy , że u nas ponad 90% społeczeństwa , to katolicy .
Ale zaraz , moment ..............................
Przypomniała mi sie opinia znajomej , działaczki pewnego radia z okolic Katedry , że "miłosc do zwierzat to nie katolicyzm , a hinduizm "
No i wszystko jasne .

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Tak się jakoś złożyło, że u mnie ostatnio co jeden tymczasowicz to fajniejszy, a wszystkie ze smutną historią. Maćka to pewnie opłaczę strasznie jak go oddam, a te dwa najnowsze wypłosze też są super.... Ludzie sa głupi bezdennie, kompletnie nie umieją docenic skarbów w psiej skórze.

Rzeczywiście fajne te twoje tymczasy. A o maleńkim to nie mogę przestać myśleć.

Posted

Nikaragua napisał(a):
Gotuję kolejny gar karmy dla maluchów Ulv (potem jadę z dzieciakami na ferie i przez tydzień nic nie pomogę). Umówiłam się, że jej jutro dostarczę.

Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!!:)
Jeszcze tylko Dredzikowi Dt znaleźć i Dt znaleźć dla dziewuszko, Kota, i Dużego. Marzenia...
Miłych ferii:)

Posted

Edi100 napisał(a):
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Miłych ferii:)

Dzięki, niby już trzeci dzień ferii za mną, a ja jeszcze nie wyszłam na prostą z klasówkami :angryy:

Posted

Nikaragua napisał(a):
Dzięki, niby już trzeci dzień ferii za mną, a ja jeszcze nie wyszłam na prostą z klasówkami :angryy:

Wyrzuć do kosza i postaw wszystkim 5 ;) będzie i przyjemnie i szybko po kłopocie.

Posted

Nikaragua napisał(a):

Chyba wiem, co Cię zajmuje:( Biedne psy:( Chyba każda( każdy) z nas czasami tak ma:( Czasu mało i tylko dwie ręce:(

Posted

jaanna019 napisał(a):
Wyrzuć do kosza i postaw wszystkim 5 ;) będzie i przyjemnie i szybko po kłopocie.

:) zatrudniłam już moje własne dzieciaki do sprawdzania, ale wcale nie stawiają samych piątek ;)

Posted

Kiedyś zaglądałam w klasówki mojej siostry (matma - ależ z niej była żyleta, cisnęła aż piszczało) i jak widziałam jakie bzdury są popisane to po kryjomu błędy poprawiałam bo mi szkoda było ;)