Edi100 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 KropkaKropka, xmartix, arkadiusz i ja bylismy dziś jeszcze na słynnej działce Pani S, a także w miejscu gdzie ludzie mi zgłaszali. Miejsce na uboczu, kawałek od drogi, takie niby ranczo. Przywitały nas małe kajtki. Weszlismy tam. Na big łańcuchu stało małe z 1.5 kg coś. Piesek malizna tuliło sie do ziemi w poddaniu. Właśnie xmartix go wiezie do siebie. arkadiusz wstawi foty i szukamy domu. Są tam też 2 konie,źrebak,kozy i koty, w tym jeden cudny bez nogi:( Pan idzie na wspólpracę. Może jakoś uda się pomóc na miejscu, bo stara się jak może, ale tam się nie przelewa. Bieda i tyle:(Mamy tam do zabrania jeszcze dużego psa, owczarkowatego co jest na łańcuchu i małą sunię, którą mamy odebrać wieczorem.Szukamy dt dla Dużego psa, kota i małej sunieczki. Chciałabym też by konie miały pełne brzuszki, tylko nie wiem jak to jeszcze ogarnąć. Postaram się jakoś dogadać sterylki i kastracje kotów, by ich nie przybywało. To chyba sensowne rozwiązanie. Mam nadzieję, że przez te akcje tutaj, ludzie bedę bardziej myśleć i się bać konsekwencji, co w efekcie poprawi los zwierząt. Idziemy w kierunku utorzenia Koła, tu w Żmigrodzie i utworzenia azylu. Nie ma innej opcji, bo inaczej nic się tu nie zmieni. Quote
NikaEla Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Zapisuję sobie wątek. Może lepiej wrzucić go w dolnośląskie? Więcej osób stąd tutaj dotrze. Quote
arkadiusz Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 To małe cudo było na łańcuchu od krowy. Piesek pojechał do Marty i tam zostanie tymczasowo. Kociak bez łapki. Pan zgodził się go zabrać. Quote
arkadiusz Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jest jeszcze sunia podobna do tej na zdjęciu: Tak więc szukamy miejsca dla większego psiaka przy budzie, małego pieska (który tymczasowo jest u Marty), małej suczki i kotka bez łapki. Quote
arkadiusz Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Owczarkowaty przy budzie. Chudzina również do zabrania. Konie wyglądały tak: Tutaj jest link do wszystkich zdjęć z dzisiejszej interwencji: https://picasaweb.google.com/110875801026987955197/Interwencja12022011?authkey=Gv1sRgCKTy_d_mqJLDzwE# Quote
BIANKA1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Że te konie chude , to fakt , ale mógł by je oczyścić . To nie wymaga pieniędzy . Quote
Poker Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 skórA I KOŚCI , A NIE CHUDZINY, co za ludzie. Twórzcie ten azyl i koło, może choć to coś zmieni. Tyko skąd kasę brać. Quote
Basia1244 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ten Żmigród mi się przestał podobać :( Co wejdę na wątek ze Żmigrodem to głód, brud, a czasem sadyzm :( Quote
NikaEla Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Basia1244 napisał(a):Ten Żmigród mi się przestał podobać :( Co wejdę na wątek ze Żmigrodem to głód, brud, a czasem sadyzm :( Myślę, ze w wielu miejscowościach tak jest. A w Żmigrodzie są po prostu SUPER ludzie, którzy tę biedę zauważają, nagłaśniają i pomagają jak mogą! Jak tylko będzie kilka słów o psiaczku (wiek, charakter, cokolwiek) i zdjęcia psa w "pełnej krasie" to obiecuję ogłaszać na allegro i w GW (bo to już umiem ;) ) Quote
arkadiusz Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Nikaragua napisał(a):Myślę, ze w wielu miejscowościach tak jest. A w Żmigrodzie są po prostu SUPER ludzie, którzy tę biedę zauważają, nagłaśniają i pomagają jak mogą! Jak tylko będzie kilka słów o psiaczku (wiek, charakter, cokolwiek) i zdjęcia psa w "pełnej krasie" to obiecuję ogłaszać na allegro i w GW (bo to już umiem ;) ) Zgadzam się. Teraz złączyliśmy swoje siły i będziemy walczyć z gminą i bezdusznymi ludźmi! Oczywiście jak będą konkretne informacje to zgłosimy się z prośbą o pomoc w ogłoszeniach :) Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 O zabranym maluchu napisze zapewne xmartix, bo małe jest u Niej. Szukamy DT, lub DS dla kota bez tej łapiny. Kocur duzy, przymilasty. Mała co została dzikawa. Boi sie ludzi:( Pan co ma to ranczo, nie młody.Nie wiem jak wpłynąc na niego by konie oczyścił. Na mnie się zdenerwował... Marta opanowana, ja nie za bardzo jak mi się krew gotuje. Quote
agusiazet Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Edi, kupiłabym na allegro suchą karmę dla psiaka, ale gdzie ją przesłać??? Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 agusiazet napisał(a):Edi, kupiłabym na allegro suchą karmę dla psiaka, ale gdzie ją przesłać??? Kochana, o którym psiaku myślisz? Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Nikaragua napisał(a):Myślę, ze w wielu miejscowościach tak jest. A w Żmigrodzie są po prostu SUPER ludzie, którzy tę biedę zauważają, nagłaśniają i pomagają jak mogą! Jak tylko będzie kilka słów o psiaczku (wiek, charakter, cokolwiek) i zdjęcia psa w "pełnej krasie" to obiecuję ogłaszać na allegro i w GW (bo to już umiem ;) ) A koteczkowi bez łapki, można prosić? Quote
NikaEla Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Edi100 napisał(a):A koteczkowi bez łapki, można prosić? Jasne, że tak! poproszę o podpowiedź co mam napisać. Zdjęcie mogę wziąć z tego wątku. Za chwilę odłączam się od komputera, ale jutro mogę zrobić ogłoszenie. Acha i jeszcze wskazówki co do "mikstury" poproszę to mogę coś tam w poniedziałek/wtorek gotować i podrzucić. Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Nikaragua napisał(a):Jasne, że tak! poproszę o podpowiedź co mam napisać. Zdjęcie mogę wziąć z tego wątku. Za chwilę odłączam się od komputera, ale jutro mogę zrobić ogłoszenie. Acha i jeszcze wskazówki co do "mikstury" poproszę to mogę coś tam w poniedziałek/wtorek gotować i podrzucić. Co do mikstury to wiem, że to były rozgotowane korpusy z marchewka i zmielone w maszynce:) O koteczku. Biały w czarne łateńki. Brak łapiny. Sporawy, przymilasty, lgnie do człowieka. Nie wiem ile ma, nikt nie wie ale dorosły na bank. Quote
NikaEla Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Edi100 napisał(a):Podam na pw numer do Ulv, bo myślałam o chucherku Dredziku. Oki?:) Dobrze, to na PW poproszę. A teraz już na prawdę zamykam komp i wychodzę. Spokojnego popołudnia życzę. Quote
NikaEla Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Edi100 napisał(a):Co do mikstury to wiem, że to były rozgotowane korpusy z marchewka i zmielone w maszynce:) O koteczku. Biały w czarne łateńki. Brak łapiny. Sporawy, przymilasty, lgnie do człowieka. Nie wiem ile ma, nikt nie wie ale dorosły na bank. OK. ogłoszenie zrobie jutro, jedzonko tez postaram się na początku tygodnia ugotować. Zadzwonię :) żeby umówić się gdzie je zawieźć. (ten nr, który mam w ogłoszeniach???) Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Nikaragua napisał(a):OK. ogłoszenie zrobie jutro, jedzonko tez postaram się na początku tygodnia ugotować. Zadzwonię :) żeby umówić się gdzie je zawieźć. (ten nr, który mam w ogłoszeniach???) Podam na pw numer do Ulv, bo myślałam o chucherku Dredziku. Oki?:) Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 BIANKA1 napisał(a):Dredzik z powodu ciekawego uzębienia , woli gotowane niż suche . Zjadł 3 miski gotowanego i śpi . Suchego nie bardzo chciał jeść . Więc jeśli chodzi o utuczenie Dredzika , to gotowane głównie . No dla Dredzika miksturka:) 3 miski gotowanego na raz? Matko, nadrabia:( Quote
BIANKA1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Dredzik z powodu ciekawego uzębienia , woli gotowane niż suche . Zjadł 3 miski gotowanego i śpi . Suchego nie bardzo chciał jeść . Więc jeśli chodzi o utuczenie Dredzika , to gotowane głównie . Quote
agusiazet Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Edi100 napisał(a):Kochana, o którym psiaku myślisz? Myślałam o tym największym! Quote
Edi100 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 agusiazet napisał(a):Myślałam o tym największym! Agnieszko, to jest tuż za tabliczką Żmigród.Mogę zorganizować ludzia:) by tam bywał i go karmił. Obiecaliśmy że za tydzień go zabierzemy. Quote
agusiazet Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Edi100 napisał(a):Agnieszko, to jest tuż za tabliczką Żmigród.Mogę zorganizować ludzia:) by tam bywał i go karmił. Obiecaliśmy że za tydzień go zabierzemy. Czyli co zamówić na Twój adres? Quote
Recommended Posts