Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doszły do mnie niedawno wieści, ehhh nie zdąże sie pozegnac z Olusią, bo wracam do krakowa dopiero za tydzien, ale najwazniejsze ze bedzie miala bezpieczny i kochający domek:)))

Posted

PaulinaB napisał(a):
Doszły do mnie niedawno wieści, ehhh nie zdąże sie pozegnac z Olusią, bo wracam do krakowa dopiero za tydzien, ale najwazniejsze ze bedzie miala bezpieczny i kochający domek:)))

Dokladnie cioteczko i odpowiedzialny......

Posted

Dogo07 napisał(a):
To Olusia nie jedzie do Pułtuska tylko wraca do tamtego domu, nic już nie rozumiem :oops:.

Tak to ja chyba zle zrozumiałam sunia wraca do byłych włascicieli?niemozliwe...........

Posted

Dogo07 napisał(a):
To Olusia nie jedzie do Pułtuska tylko wraca do tamtego domu, nic już nie rozumiem :oops:.

Renatko przeciez wczesniej pislam ,ze zawoze ja do Nowej huty do córki pani żeby sie do niej przyzwyczaila i nie musial sie bac ,ze jedzie do Pułtuska z obca osoba.Bo pani ja przewiezie na Swięta

Posted

Olusia pomau przyzwyczaia sie do nowej opiekunki.Pani jeszcze wczoraj troszke sie martwila ,że Olusia nie sika i nie złatwia sie na spacerkach i wcale jej nie przeszkadzało ,ze siku zrobiła w nocy na panelach tylko martwila sie ze moze ma cos z nerkami ale jej wytłumaczylam ze pewnie to sters i juz wczoraj wieczorkiem dostalam nastepny telefon z radoscia w głosie ,że Olusia zrobiła na polku i jedno i drugie.

Posted

Tak wiele piesków ma, że ze stresu, w nowym miejscu nie załatwiają się od razu.
Ale dobrze, że już wszystko jest jak ma być.
Cieszę się, że na Olusię czeka już domek :).
A kiedy sunia będzie już w domku ?

• 2 weeks later...
Posted

Dogo07 napisał(a):
Tak wiele piesków ma, że ze stresu, w nowym miejscu nie załatwiają się od razu.
Ale dobrze, że już wszystko jest jak ma być.
Cieszę się, że na Olusię czeka już domek :).
A kiedy sunia będzie już w domku ?

Olusia juz od piatku jest w Pułtusku ale na razie mjeszcze z pania Ania corka do której ja zawoziłam bo pani Ania specjalnie wzieła pare dni urlopu wiecej ,żeby Olusia miała wiecej czasu na zaklimatyzowanie .Dzisiaj jak dzwoniła od razu usłyszałm szczekanie Olusi ,podobno tak reaguje na telefon ale jest wszystko okej ,chodzi ze swoja pania na spacerkiKasia mierzejewska obiecała że w piatek popoludniu podjedzie zrobic zdjecia ,za co jej bardzo dziekuje..

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Olusia juz od piatku jest w Pułtusku ale na razie mjeszcze z pania Ania corka do której ja zawoziłam bo pani Ania specjalnie wzieła pare dni urlopu wiecej ,żeby Olusia miała wiecej czasu na zaklimatyzowanie .Dzisiaj jak dzwoniła od razu usłyszałm szczekanie Olusi ,podobno tak reaguje na telefon ale jest wszystko okej ,chodzi ze swoja pania na spacerkiKasia mierzejewska obiecała że w piatek popoludniu podjedzie zrobic zdjecia ,za co jej bardzo dziekuje..

Sterylka opłacona :)

Guest kasia mierzejewska
Posted

Witam wszystkich,

Byłam u Oli w sobotę - wcześniej nie udało nam się z p. Janiną zgadać, co do godziny. Ola jest bardzo słodkim, przytulastym aniołkiem, który garnie się do wszystkich. Bardzo mi się podoba. Widać, że sunia dobrze się czuje w nowym domu. Jest tam chciana i jest jedyna do kochania i pieszczenia:) Na razie, oprócz p. Janiny, jest z nią jej córka, żeby Ola mogła się stopniowo zaadoptować. Pani Janina troche obawiała się momentu wyjazdu córki, bo widać, że Ola, na razie, bardzo się do niej garnie. Myślę jednak, że będzie dobrze, Ola po prostu potrzebuje trochę czasu, moim zdaniem i tak szybko się zadomowiła.
Sunia ma 3 leżanki w domu, w tym jedną na fotelu, do dyspozycji słoneczny ogródek zabezpieczony z każdej strony, na spacery wychodzi na smyczy (w ciągu dnia jeden dłuższy spacer), do jedzenia dostaje gotowane jedzonko: mięsko, kasza i warzywa (p. Janina pytała o karmę w sklepach, poleciłam jej purinę pro plan, royala, eukanubę; poleciłam jej też zakup kropelki na kleszcze). Wszyscy sąsiedzi i znajomi zachwyceni sunią.
Dałam p. Janinie namiary do siebie, w razie, gdyby potrzebowała jakiejkolwiek pomocy, rady, albo towarzystwa:)
Oto fotki:

Posted

Kasiu Bardzo ale to bardzo ci dziękuje za sprawdzenie domku ,a teraz za wizytę u suni i oczywiście za zdjęcia. Jestem Ci ogromnie wdzięczna i może kiedyś będę mogła sie jakoś odwdzięczyć.

Ja pare dni temu dzwoniłam do pani Janiny ,a dzisiaj dzwoniła Bożenka z hotelu ,wszystko u suni okej i tak jak Kasiu piszesz wiemy ,że jest kochana i pani Janina bedzie o nią dbać ,juz nie będzie samopas gonić i rodzic co cieczkę. Należalo sie dziewczynce.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Nie ma sprawy, ta wizyta to była czysta przyjemność:)
Ja też bardzo się cieszę, gdy los psa tak diametralnie odmienia się na lepsze

• 5 weeks later...
Posted

Bozenkę, która kazał mi wejsc na ten watek zapomniany, chyba zabije , juz mnie serce boli ale niestety ja nie mam funduszy ,mam 25 czerwca wesele mojej córki i długów wiecej niz włosów na głowie ale będe szukac sponsorow żeby zabrac z tamtąt mała.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
podobizna mojej foksi ma juz dt ,w sobote pani Agnieszka Ch .jedzie po nia do Angeli która ma sunie zabezpieczyc:lol:

Kto jak nie Pani mogła pomóc foksiowatej suńce;) specjalnie mama do Pani zadzwoniła:D:D:D super ze już dziewczyna ma bezpieczny DT!!!