Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma problemu. Pieniądze będą czekały. Może byc przelewowa, albo ja ją wezmę od Pani albo wyślecie na mój adres do Sandomierza i wtedy ktoś ze Stowarzyszenia opłaci.

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Prosimy o wsparcie dla Olusi.

Oczywiscie bede bardzo wdzieczna za pomoc ale przeciez Olusi nie zostawie nie leczonej tylko za to zaplace mimo ze mam jeszcze inny psy i teraz sie dowiedzilam ze gmina niepolomice nie zaplaci za operacje nozki za kota znalezionego przez Pania Tosie w zabierzowie bochenskim ,a ze ja z Bozenka zorganizowalysmy pomoc dla niego i nie uratowlismy mu nozki ale uratowlismy mu zycie bedziemy musialy pokryc koszty -kwota 405 zl ,z tym ze wet w zwiazku z tym ma nam ja obnizyc i policzyc po kosztach jak sie dowiedzila jak gmina niepolomice postepuje z bezdomnymi.
Dawniej zawsze mozna bylo na nich liczyc ale wtedy burmistrzem był pan Kracik .Teraz nawet psa w zlych warunkach u pijaka,na łancuchu nie odbiora .Zaproponowalam zeby mu warunkipoprawili zatem ale skad ,bedzie tam podjeżdzac straz miejska i co zmusza pijaka do poprawy warunkow .Az sie boje dlatego zgłosiłam to do Ktoz .

Posted

Dogo07 napisał(a):
Nikt nie zagląda do Olusi.

Renatko ja zaglądam ale w realu , byłam w zeszłym tygodniu u niej i teraz tez niedawno wróciłam z odwiedzin.Olusia jest cudowna, wpatrzona w człowieka ,bardzo ładnie bawi sie z szejkiem i ładnie gra w piłeczkę .Szejka po sprawdzeniu warunków jednak nie oddaliśmy do adopcji do pani doktor bo oprócz pięknego dużego ogrodzone terenu to warunki mieszkaniowe w których miałby mieszkać wogóle sie mi nie podobały ,mial do wyboru pomieszczenie gospodarcze lub nieogrzewany i nie wykończony garaż lub bude.
Mieli sie zastanoic czy zrobia mu miejsce w domu ale jakos nie dzwonia ,chyba sie na mnie obrazili.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy wiadomo co z tymi łapkami suni ? Czy to było tylko przejściowe ?

Nadal od czasu do czasu podnosi jedna łapke do gory ,zlamana na napewno nie jest ,moze byla stłuczona i teraz jak jest zimno to ja pobolewa.
Olusia bedzie miala swoje miejsce w sobotnim wydaniu gazety krakowskiej.To jest miejsce od pani red. M.H.
W moim ogłoszeniu juz byla w krakowskiej ale tam miesci sie tylko niewielka wzmianka i male zdjecie i nikt nie zadzwonił .tutaj bedzie cos wiecej.Prosze o kciuki bo potrzebujemy pilnie domku . Małe musi byc sterylizowana bo przeciez przyjechala z koncówka cieczki wiec moze byc cięzarna ,a nadal trzyma mróz wiec nie moze mieszkac w kojcu po sterylizacji.

Posted

[quote name='Dogo07']Oby dobry domek szybko się znalazł :).
Jeśli potrzebna jakaś pomoc w ogłoszeniach w internecie to daj znać :).[/QUOTE]
Renatko bardzo potrzebna jest pomoc w ogłasaniu bo mimo ,ze Olusia miala ładny tekst i zdjecie w krakowskiej w sobote nikt nie zadzwonił. W tym tygodniu bedzie tez szczepiona przeciwko wirusówka ,a potem sterylka.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Renatko bardzo potrzebna jest pomoc w ogłasaniu bo mimo ,ze Olusia miala ładny tekst i zdjecie w krakowskiej w sobote nikt nie zadzwonił. W tym tygodniu bedzie tez szczepiona przeciwko wirusówka ,a potem sterylka.[/QUOTE]

Ehhh Olusia jest taka cudowna, że ludzie powinni się o nią bić!!!!!!!!!! sunia jest idealna pod każdym względem:D

Posted

Soema napisał(a):
Nie ma problemu. Pieniądze będą czekały. Może byc przelewowa, albo ja ją wezmę od Pani albo wyślecie na mój adres do Sandomierza i wtedy ktoś ze Stowarzyszenia opłaci.

Soema ,a moge prosic o adres do wysylki faktury .Za 10 dni bede umawiac Olusie na zabieg sterylki bo ma juz wszystkie szczepienia.

• 2 weeks later...
Posted

Dogo07 napisał(a):
Widziałam wczoraj Olusie w tv, jaka spokojna była :). I ona taka delikatna sunia, kruszynka :). A dzwonił ktoś, jakiś domek ?

Nestety ;po Olusie nikt nie zadzwonil.Byly telefony tylko po colaka i cacuszke owczarke,ale w niedziele jest powtorka programu i wieksza ogladalnosc wiec trzymajcie kciuki