Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Century Gothic]Witam !
Jestem wolontariuszką w Gorzowskim Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt.
Chciałabym państwu przedstawić Draka , który już bardzo długo przebywa u nas w schronie, a tak jak każdy psiak, zasługuje na wspaniały dom i drugą szansę !!

Imię: Drako
Wielkość: duża
Kastracja: TAK
Szczepienia: aktualne (wścieklizna)
[/FONT][FONT=Century Gothic]

[/FONT] [FONT=Century Gothic]Drako przebywa w schronisku od grudnia 2009 roku. Został znaleziony błąkający się po ulicy. Od początku w boksie znajdował się z suką, Taszą, która do tej pory ma uprzedzenie do ludzi. To od niej nauczył się szczekania, warczenia, rzucania na bramkę. W wakacje 2010 dostał ode mnie oficjalne imię Drako, jako ten zły i niedobry, bo tak z początku go widziałam. Pod koniec sierpnia psiak rozdrapał sobie nos, o tyle było to kłopotliwe , że trzeba go było rozdzielić z dotychczasową towarzyszką. Co się okazało... Drako boi się ludzi ! Nie warczy, nie szczeka, nie rzuca na bramkę, a kuli się i chowa ! To była moja szansa, szansa na nawiązanie kontaktu. Ranka na nosie szybko się zagoiła, a ja kilka razy starałam się go przekonać, że człowiek nie jest zły. Gdy Drako trafił sam do innego boksu był odmieniony ! Podchodził do bramki, skakał na nią , ale nie w agresji tylko żeby go pogłaskać ! Musiałam to wykorzystać i w końcu zabrać go na spacer. Niestety hałas panujący w schronie nie pozwalał mi usłyszeć jego intencji, nie wiedziałam czy warczy, ale próbowałam go złapać, bo Drako jak zwykle musiał się schować. Wolałam dać mu jeszcze trochę wolnego. 24.09.2010 był przełomowy, przebywał on wtedy w swoim pierwszym boksie ale już z zupełnie inną koleżanką, Trójłapką. Kasia wzięła suczkę, a ja jego i w końcu wyszliśmy na pierwszy spacer ! Drako był bardzo grzeczny i ‘misiowaty’. Teraz, kiedy staram się z nim wychodzić jak najczęściej, pokazuje swój łagodny charakter. Drako toleruje inne psy, nie jest zaczepialski, wręcz przeciwnie, unika bójek jak tylko może, choć oddać też potrafi :). Boi się gdy pies na niego warczy, nawet mniejszy od niego, odskakuje i chowa się. Czasami z daleka szczeka na inne psy ale gdy tylko dojdzie do bliższego kontaktu boi się. Obecnie przebywa z innym dużym psem i dobrze się dogadują. Drako to wspaniały towarzysz, idealny do domu z ogrodem, ze względu na swoje rozmiary i zapas niewyczerpanej energii. Ostatnio uczy się chodzenia bez smyczy, jest posłuszny, czasami trochę odbiega, ale wystarczy kucnąć i rozłożyć szeroko ręce, a Drakuś od razu biegnie w Twoje ramiona. Drako nadaje się dla każdego, jest na prawdę kochanym psem, bardzo łagodnym, choć w obronie też pewnie potrafi stanąć. :) Tak naprawdę Drako to taka ‘ciapa’ do kochania :)

Zdjęcia Draka:
Pierwszy spacer z koleżanką z boksu (już adoptowaną!) ;)

Zadrapany nochal:

I coś 'świeższego', czyli spacerki:
[/FONT][FONT=Century Gothic][/FONT]
[FONT=Century Gothic]

z serii 'Drako ciapa' :) :

KOTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:
785960615 (pn-pt po 15, weekend całodobowo)

[/FONT]

Posted

"Jestem Drako, mam 5 lat i jestem wykastrowany. Choć w schronisku siedzę już półtora roku nikt się mną jeszcze nie zainteresował, a przecież jestem taki miły! Moje rozmiary wcale nie odzwierciedlają mojego charakteru, jestem duży ale bardzo łagodny! Nie jest psem obronnym, wolę się bawić i przytulać. Lubię wszystkich: i małych i dużych, ludzi jak i inne psy, ale jeśli ona mnie nie lubią, potrafię się bronić. Za wszelką cenę unikam bójek z moimi pobratymcami, wolę odejść niż się bić. Umiem chodzić bez smyczy. Jestem gotów oddać cale swoje serducho, tylko dlaczego nikt go nie chce?"

Przepraszam ale nie mam weny i zdolności do tego typu rzeczy.
Mam nadzieje że to wystarczy :)

• 2 weeks later...
Posted
Posted

Dzisiaj ciapa się wybiegała i poślizgała po lodzie :)
Ma w sobie mnóstwo energii a przy tym jest bardzo 'miśkowaty' wszędzie za mną chodził i nawet polubili się z Jokerem :)
Weszliśmy dzisiaj z Drakusiem na tą wielką górę tuż za schro a jak zeszliśmy to Drako czekał na mnie na dole. Wiedział, że jest ze 'mną' i nie zostawił mnie nawet jak Sara z Jokerem wracali do schroniska :)

Posted

To super wieści, to znaczy, że pies będzie raczej przywiązany do właściciela i nie będzie nawiewał :) To naprawdę fajnie... ja mam jednego uciekającego psa i wyjści ena spacer z nim to koszmar. a tu Drako taki grzeczny :)

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj sie chłopak trochę wybiegał :D jest bardzo usłuchany, nie ucieka za daleko i przychodzi na zawołanie :)
kochany misiak :) jutro zrobimy powtórkę :D

• 2 weeks later...