Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madziasto4 napisał(a):

Kasia, no może jakąś specjalistyczną na wrażliwą skórę czy coś :niewiem:
Moi jedzą Royal Dental Hygienie- ze względu na tendencje do osadzania się kamienia nazębnego.

daj linka skąd mam zamawiać.
bo na allegro nie chcę.

Posted

No bomba :multi: Świetna kuchnia :loveu: Tapeta faktycznie nie zbyt, ale spoko - kiedys się wymieni :razz: Też jestem ciekawa co na podłodze

Cze Kasik :multi: Nie kupuj karmy, która jest z kurczakiem jeżeli fidlak ma uczulenie to byc może, że na kuraka bo to dość częste u psiaków ras wszelakich nie tylko Yorczych :razz: Ja bym radziła Purinę z jagnięciną. Jessi zajada jak szalona po odstawieniu RC a kulki są chyba 5 razy większe :evil_lol: Ale radzi sobie dziewczyna :razz:

Posted

tigrunia napisał(a):

Cze Kasik :multi: Nie kupuj karmy, która jest z kurczakiem jeżeli fidlak ma uczulenie to byc może, że na kuraka bo to dość częste u psiaków ras wszelakich nie tylko Yorczych :razz: Ja bym radziła Purinę z jagnięciną. Jessi zajada jak szalona po odstawieniu RC a kulki są chyba 5 razy większe :evil_lol: Ale radzi sobie dziewczyna :razz:

z kurczakiem nie będe brała na pewno.
Purina jest z tych karm z wyższej półki? bo nie chcę kupic mu badziewia jakiegoś...

pójdę dzis na miasto, może tu gdzie pracuje cos będzie :roll:

Posted

Kasia napisał(a):
z kurczakiem nie będe brała na pewno.
Purina jest z tych karm z wyższej półki? bo nie chcę kupic mu badziewia jakiegoś...

pójdę dzis na miasto, może tu gdzie pracuje cos będzie :roll:

Tak.. to jest dobra karma. Tylko bierz jakby co Pro Plan a nie Dog Chow ;) Ja kupiłam Jess Purinę Dog Chow a to jakaś gorsza niby jest :cool1: No i tańsza - aż się sama zdziwiłam :-o

Posted

Kasia napisał(a):
zobaczę co będzie bo myślałam albo kupić RC albo Orijen...

Orijena nie próbowalam a RC nie jest tak smaczny :evil_lol: Przynajmniej dla Jess :razz: Kup na razie po małych paczkach i zobacz co mu podejdzie ;)

Posted

tigrunia napisał(a):

Orijena nie próbowalam a RC nie jest tak smaczny :evil_lol: Przynajmniej dla Jess :razz: Kup na razie po małych paczkach i zobacz co mu podejdzie ;)

dlatego właśnie chce kupic w jakimś sklepie bo przez allegro czy inny internetowy sklep to będę musiała płacić za wysyłkę a ja nie mogę od razu wziąść 10 kilo...

Posted

royal może go uczulic, najlepiej popróbować. Bismarck dostał uczulenia po royalu dla yorków, koleżanka po zmarłym psiaku mi dała trochę, po innych royalach nie miał takich problemów, a 2 tygodnie temu wygryzł sobie niezłą dziure na udzie:shake:własnie wetka mi mówiła, że royal uczula. W dobrym zoologicznym dadzą Ci próbki, ja tak dostaję jak robię większe zakupy, i tak mają od firm.

Posted

kupiłam royala dla yorków, małe opakowanie 0,5 kilo. zobaczymy czy będzie to jadł i czy będzie go uczulać.
dzis i tak idę do weta z nim to zapytam jego jeszcze ale juz oglądałam i zapisałam sobie Purine z jagnieciną w razie gdyby nie jadł tego royala...

Posted

Jutro po 16.00 Fidlak będzie miał wycinane to "coś" co mu sie zrobiło na uchu. Jest to zmiana nowotworowa na szczęście nie złośliwa. Dostanie głupiego jasia, znieczulenie miejscowe i będzie miał wycięty kawałek ucha a potem bytowanie w kołnierzu ;)

Do tego ma dużą nadwagę z którą od czwartku (jutro głodówka) walczymy - dieta i przejście na suchą karmę którą zamówiłam u weta.

Dostałam specyfik na psikanie go całego raz w tygodniu, który kosztował cholernie duuuużo - mam tylko nadzieję, że pomoże.

Posted

O kurczę, nie mówiłaś nic wcześniej o tej narośli, od dawna ją ma?
Master też od jakiegoś czasu ma małą narośl na uchu, wielkości ziarenka gorczycy powiedzmy, może odrobinę większą, wet stwierdził, że to brodawka, jeśli będzie się powiękaszać, to trzeba będzie wyciąć.

Posted

tigrunia napisał(a):

I jaką karmę w końcu zamówiłaś u weta?

Royala dla dietetyków.
Oprócz tego mam jeszcze kupionego dzis royala dla yorków.

madziasto4 napisał(a):

O kurczę, nie mówiłaś nic wcześniej o tej narośli, od dawna ją ma?

Narośl ma od jakiegoś tygodnia. Na początku była malutka jak główka od igły ale w niedzielę zauważyłam że strasznie sie Fidel tam drapie i narośl powiększa się.
Dzis jest wielkości większego groszka, mocno czerwona i gdy ja drapie robią sie tam rany. Oczywiście powiedział mi, że dobrze że z tym przyszłam i dlatego juz jutro bedzie miał to wycinane.
Nie jest wykluczone ze będzie sie to ponownie pojawiać dlatego też trzeba będzie to zbadać jak juz wytnie.

I jak zobaczył Fidla to powiedział, że wyglada jakby miał zaraz rodzić taki jest otyły...

Posted

tigrunia napisał(a):
Tia.. moja Sara też miała niby tylko brodawkę a w końcu przez nią została uśpiona :cool1: Ja tam nie ufam nigdy do końca wetom :shake:

Tiger nie strasz nam Kasi..

Kasia to zycze powodzenia z tą dieta a o jutro trzymam kciukasy
i za reszte dni w tym abazurze tez:razz: bo to nie jest dla psa komfortowe