Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwop']Jutro do Hoteliku przyjadą nowi państwo Dorki. Będa przed godz. 14. [/QUOTE]

a to ja będę wtedy w hoteliku :), więc Dorcie przygotuję do drogi i pożegnam od wszystkich cioteczek :)

Posted

[quote name='agusiazet']Pojechała, dziewczyny, które wydawały Dorę, mówią, że Pani bardzo miła:) I Dorka świetna do ludzi, więc od razu się dogadały. Wizyta po adopcyjna nieodzowna!!![/QUOTE]

Rozmawiałam z Pania Dory :) Dora od razu polubiła się ze swoim kolegą - olbrzymim onkiem (podobno cztery razy większy od Dorki). Pani obiecała zdjęcia...

Wizytę poadopcyjna zrobi togaa :)

Posted

Mail z nowego domu Dory:

"
"Witam
Jak na tak młodego psa to zachowuje się wyjątkowo poprawnie. Ma mnóstwo energii, cały czas chce się bawić. Zanim nasz drugi pies wyjdzie po schodach to ona tą trasę pokonuje już trzy razy tam i z powrotem. Pierwszy raz w życiu byłam na spacerze w niedzielę o 6.20 rano ale czego się nie robi dla zwierząt. Na pewno wszyscy musimy się przyzwyczaić do tak żywiołowego psa, a zwłaszcza drugi pies bo ona cały czas go zaczepia. Apetyt ma bardzo dobry ale zdecydowanie woli przygotowane posiłki z mięsem i ryżem niż suchą karmę. Co ciekawe nie wydaję żadnych dźwięków lecz z doświadczenia wiem, że to przyjdzie z czasem. Ma swoje legowisko w baranki, swoje zabawki - myślę, że jej odpowiada. Wczoraj ją wykąpaliśmy zniosła to dzielnie także wygląda jeszcze lepiej. No siedzenia przy niej nie ma trzeba się ruszać ale o to chodzi. Za piłką goni mega szybko, aż się wierzyć nie chce:) Szybko się uczy jak drugi pies szczeka to ona też stara się być czujna.Myślę, że wbrew pozorom jest twarda i jak tylko nabierze pewności siebie toz czasem zacznie traktować dom jak swoje terytorium. Dzisiaj jedziemy do weterynarza tak ją pokazać i uzupełnić jeszcze szczepienie. Wolontariuszka może nas odwiedzić kiedy chce w domu zawsze ktoś jest.

Posted

Iwop mam nadzieje, że nie obrazisz sie, że informacje z nowego domku przekopiowalam na forum DR Lucy - tam dziewczyny bardzo Dorci kibicowaly w sprawie adopcji i robilysmy rowniez ogloszenia na stronkach adopcyjnych. Domek to wśród nas ciężko znaleźć bo każda z nas ma przynajmniej jednego a większość po kilka colaków ale staramy sie pomagać robiąc ogloszenia i cieszymy się równiez z Wami że Dorcia ma dom.

Posted

[quote name='ala56']Iwop mam nadzieje, że nie obrazisz sie, że informacje z nowego domku przekopiowalam na forum DR Lucy - tam dziewczyny bardzo Dorci kibicowaly w sprawie adopcji i robilysmy rowniez ogloszenia na stronkach adopcyjnych. Domek to wśród nas ciężko znaleźć bo każda z nas ma przynajmniej jednego a większość po kilka colaków ale staramy sie pomagać robiąc ogloszenia i cieszymy się równiez z Wami że Dorcia ma dom.[/QUOTE]

a o co miałąbym się obrażać? :)

Posted

[quote name='terier']Dorcia bądź grzeczna i posłuszna :) no i daj się nowej Pani wyspać w niedzielę :)[/QUOTE]

nie chciałabym nikogo urazić... ale takich cudnych zdjęć jak z hoteliku, to nigdy nie miałam...