iwop Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dora to sliczna, młodziutka około 7 miesięczna suczka, średniej wielkości.. Błąkała się od kilkunastu dni po moim osiedlu... Wczoraj doszłysmy z Jolą do wniosku, że musimy ją złapać, zanim zrobi to hycel albo zabije ją samochód... W międzyczasie okazało się, że suczka mieszkała w komórce na podwórku domu z którego zabierałyśmy kiedyś z Jolą bernardynkę, a potem kotkę której ktoś chciał obciąć nóżkę. Poszłysmy do właścicielki, która bardzo chętnie chciała nam też oddać drugą suczkę - czarną malutką. Ale z tą już nie mamy się gdzie podziać. Ci ludzie mieszkają w takich warunkach, że lepiej nie mówić... Suczka jest teraz na podwórku, w budzie u osoby, u której przebywał staruszek... Ale to nie jest tymczasi naszych marzeń. Szukamy dla niej tymczasu... Bezpłatnego - ewentualnie za karmę. Dzisiaj Dora została odrobaczona. Za tydzień szczepienia... Na razie uczymy chodzić ją na smyczy - dzisiaj była pierwsza lekcja i nawet nieźle jej to wychodzi... Dora pojechała do hoteliku do Brzyścia. Koszt hoteliku w Brzyściu dla Dorci - 380 zł Deklaracje stałe, miesięczne: Agusiazet - 150 zł wirefox - 10 zł iwop (ja) min. 100 zł Jola - 100 zł Aga76 - 20 zł ---------------------------------- Razem - 380 zł dotacje jednorazowe: agusiazet - koszt sterylizacji Krystyna S - 50 zł Pani Renata i pan Paweł - 200 zł Filmiki i aktualne zdjęcia: http://img195.imageshack.us/i/io9.mp4/ http://img195.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pio9 Quote
agusiazet Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ale ślicznotka!!! Mogę tylko pdrzucić:( Quote
Viris Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Iwop wysłałam maila ze zdjęciami, to może być ta sama sunia! Quote
iwop Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Viris napisał(a):Iwop wysłałam maila ze zdjęciami, to może być ta sama sunia! To na pewno ta sama suczka. ale z pewnością nie może wrócić do domu do którego została wyadoptowana (o ile to można tak okreslić). To zwykła melina (ten drewniany dom napreciwko mojego bloku) Suczka spała w komórce, a w dzień chodziła sama po osiedlu... Wiem z pewnych źródeł, że z jedzeniem również było niewesoło :( Quote
iwop Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Przed chwilą wróciłam od Dory :) Ja uczyłam ja chodzenia na smyczy, a Jola robiła zdjęcia (bo mój aparat jest do kitu) Dorcia uważa, że smycz jest nie do chodzenia ale do zabawy... Naprawde sliczna z niej dziewczynka, chociaż strasznie zapchlona :evil_lol: Quote
agusiazet Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Wygląda jak colli krótkowłosy i ma bardzo oryginalny kolor! Quote
iwop Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Wróciłam z długiego spaceru z Dorą... Szkoda, że musiała wrócić do budki na podwórku. To śliczna młodziutka dziewczynka...Zastanawiam się jak ktos mógł ją oddać do meliny na moim osiedlu... Quote
iwop Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Biedna Dorka siedzi cały czas w budzie... ja mogę chodzić do niej i wyprowadzac ją na dalszy spacer tylko w sobotę i niedzielę. bo mam taki zawalony tydzień, że ledwo mam czas dla moich psów... no i mam Kubę na tymczasie... Kto da domowy tymczas Dorce...? Quote
agusiazet Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jesli coś pomoże to mogę zamówić Dorze 66 ogłoszeń z bazarku? Quote
iwop Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 agusiazet napisał(a):Jesli coś pomoże to mogę zamówić Dorze 66 ogłoszeń z bazarku? Dziękuję agusiazet :) Już zamówiłam... Quote
iwop Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 jakieś dziwne rzeczy mi się dzieją. Trzeci raz robię allegro Dorze i automatycznie zostaje przeniesione to do archiwum allegro...? Co jest...:( Quote
iwop Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Allegro Dory: http://allegro.pl/7-miesieczna-cudna-suczka-szuka-domu-i1463353048.html Quote
agusiazet Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Piękne allegro, na pewno przyniesie jej domek! Quote
iwop Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Prawie nikt do biszkoptowej Dory nie zagląda! :placz: Quote
iwop Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Siedzi sama w budzie na podwórku, a ona tak pragnie kontaktu z człowiekiem... Quote
agusiazet Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Iwona, może napisz w tytule bardziej dramatycznie, coś w stylu, że psie dziecko liczy na naszą pomoc!!! Jest faktycznie śliczna, więc nie powinna długo czekać! Quote
iwop Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 A Bira to niby brzydka...? I co ile juz czeka...:( Byłam z Dora na spacerze - wyszalała się z labradorką aż szkoda, że aparatu nie miałam... Quote
agusiazet Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Birusia na żywo jest śliczna, ale na zdjęciach wg mnie taka sobie:) Ale kto ją widzi mówi, co się śliczna dziewczyna!!! Może jest niefotogeniczna? Ona dzisiaj wyszalała się z młodym labladorkiem. Strachu w niej coraz mniej, albo na razie uśpiony! Quote
iwop Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Nikt do słodkiego biszkopcika nie zagląda...:( Quote
agusiazet Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Trzeba by ją zgłosić do jakiejś ciotki od colli!!! Znasz jakąś? Quote
iwop Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 agusiazet napisał(a):Trzeba by ją zgłosić do jakiejś ciotki od colli!!! Znasz jakąś? Nie znam nikogo... Quote
Recommended Posts