Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dora to sliczna, młodziutka około 7 miesięczna suczka, średniej wielkości.. Błąkała się od kilkunastu dni po moim osiedlu... Wczoraj doszłysmy z Jolą do wniosku, że musimy ją złapać, zanim zrobi to hycel albo zabije ją samochód... W międzyczasie okazało się, że suczka mieszkała w komórce na podwórku domu z którego zabierałyśmy kiedyś z Jolą bernardynkę, a potem kotkę której ktoś chciał obciąć nóżkę. Poszłysmy do właścicielki, która bardzo chętnie chciała nam też oddać drugą suczkę - czarną malutką. Ale z tą już nie mamy się gdzie podziać. Ci ludzie mieszkają w takich warunkach, że lepiej nie mówić...

Suczka jest teraz na podwórku, w budzie u osoby, u której przebywał staruszek... Ale to nie jest tymczasi naszych marzeń. Szukamy dla niej tymczasu... Bezpłatnego - ewentualnie za karmę.

Dzisiaj Dora została odrobaczona. Za tydzień szczepienia... Na razie uczymy chodzić ją na smyczy - dzisiaj była pierwsza lekcja i nawet nieźle jej to wychodzi...

Dora pojechała do hoteliku do Brzyścia.

Koszt hoteliku w Brzyściu dla Dorci - 380 zł Deklaracje stałe, miesięczne:

Agusiazet - 150 zł
wirefox - 10 zł
iwop (ja) min. 100 zł
Jola - 100 zł
Aga76 - 20 zł
----------------------------------
Razem - 380 zł

dotacje jednorazowe:

agusiazet - koszt sterylizacji
Krystyna S - 50 zł
Pani Renata i pan Paweł - 200 zł

Filmiki i aktualne zdjęcia:

http://img195.imageshack.us/i/io9.mp4/

http://img195.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pio9

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Viris napisał(a):
Iwop wysłałam maila ze zdjęciami, to może być ta sama sunia!

To na pewno ta sama suczka. ale z pewnością nie może wrócić do domu do którego została wyadoptowana (o ile to można tak okreslić). To zwykła melina (ten drewniany dom napreciwko mojego bloku) Suczka spała w komórce, a w dzień chodziła sama po osiedlu... Wiem z pewnych źródeł, że z jedzeniem również było niewesoło :(

Posted

Przed chwilą wróciłam od Dory :) Ja uczyłam ja chodzenia na smyczy, a Jola robiła zdjęcia (bo mój aparat jest do kitu)

Dorcia uważa, że smycz jest nie do chodzenia ale do zabawy... Naprawde sliczna z niej dziewczynka, chociaż strasznie zapchlona :evil_lol:

Posted

Wróciłam z długiego spaceru z Dorą... Szkoda, że musiała wrócić do budki na podwórku. To śliczna młodziutka dziewczynka...Zastanawiam się jak ktos mógł ją oddać do meliny na moim osiedlu...

Posted

Biedna Dorka siedzi cały czas w budzie... ja mogę chodzić do niej i wyprowadzac ją na dalszy spacer tylko w sobotę i niedzielę. bo mam taki zawalony tydzień, że ledwo mam czas dla moich psów... no i mam Kubę na tymczasie...

Kto da domowy tymczas Dorce...?

Posted

jakieś dziwne rzeczy mi się dzieją. Trzeci raz robię allegro Dorze i automatycznie zostaje przeniesione to do archiwum allegro...? Co jest...:(

Posted

A Bira to niby brzydka...? I co ile juz czeka...:(

Byłam z Dora na spacerze - wyszalała się z labradorką aż szkoda, że aparatu nie miałam...

Posted

Birusia na żywo jest śliczna, ale na zdjęciach wg mnie taka sobie:) Ale kto ją widzi mówi, co się śliczna dziewczyna!!! Może jest niefotogeniczna? Ona dzisiaj wyszalała się z młodym labladorkiem. Strachu w niej coraz mniej, albo na razie uśpiony!