Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tą sobotę Neris była umówiona na wspólny spacerek z nowym państwem Kudłasia.....
Mieli przyjechać z warszawy żeby go poznać i być może zabrać do domu.......

A dziś w nocy ...................Kudłaś umarł..........:placz:

Miał coś na kształt ataku padaczkowego, który przekaształcił się we wstrząs najprawdopodobniej......
Wetka konsultująca rano przypadek powiedziała, że to mógł być udar mózgu...........
Neris dzwoniła w nocy po klinikach , ale nikt nie chciał przyjechać tak daleko..........wszyscy zgodnie twierdzili , że atak przejdzei i pies NA PEWNO nie umrze.......

Nie konsultowałam jeszcze tego z koleżankami z Lublina , ale chyba nie będziemy robić sekcji zwłok, gdyż wiadomośc na co umarł życia mu nie wróci.....

Jeszcze nie mogę w to uwierzyć........
To chyba podły sen...

To taki kochany pies.....

Wyrwany śmierci.........Ale ona się tylko schowała i zabrała go nam w przededniu podróży do nowego domku...................

On tak bardzo kochał ludzi......Za kazdy miły, okazany mu gest szalał z radości ..............

Żeby to jasny szlag!!!

Nie mogę !!! To niesprawiedliwe!!!

Kudłaczku.............śpij sobie...........

Współczuję bardzo Neris, która czuwała przy nim przez cały czas podczas ataku i robiła wszystko żeby mu pomóc. Było to dla niej traumatyczne przeżycie.
To ona dała Kudłasiowi domek tymczasowy i otoczyła go opieką i troską ......To na jej rękach dziś w nocy odszedł słysząc zapewnienia o miłości...

Dziekuję Ci Neris z całego serca!!!!!!

Posted

Co można powiedzieć w takiej chwili ... żal, smutno i źle... :-(
I tylko cieszę się, że zaznał miłości, pełnej miski, ciepłego kąta.
Dziękuję Ci Neris! I współczuję Ci, bo wyobrażam sobie, co przeżywasz...

Kudłasiu, na pewno już biegasz za TM, tam zielone łąki, pełna miska i dużo merdających ogonów.

Żegnaj (*)

ps. uważam, że nie ma sensu wydawać pieniędzy na kosztowną sekcję, bo do czego nam właściwie jest potrzebna?

Posted

do widzenia Malutki...
byłeś najcudowniejszym psem jakiego poznałam...
Dziękuje Neris, Tiger i wszystkim którzy przyczynili się do wyciągnięcia Kudłaczka ze schroniska i podarowania mu nowego życia.

Kudłaś najsłodszy....

Posted

Wczoraj wieczorem szalał z malą Sarą, biegali, kotłowali się, byłam szczęśliwa że tak się dobrze czuje, że nowi państwo go takiego zobaczą i się zachwycą tak jak ja...

Kudłaś dostał w nocy luminal w czopku, kazała to dać lekarka z Gagarina, powiedziała żeby z nim przyjechać na 11, uspokajała mnie mówiąc że atak zabija dopiero jak sie nie daje psa z niego wyprowadzić przez 2 dni... Powiedziała też że trzeba będzie zrobic tomografię bo atak w tym wieku, niepoprzedzony urazem wróży źle...

Nie mogę uwierzyć, siedzę otępiała i nie rozumiem DLACZEGO.

Chcę wierzyć że WIEDZIAŁ że trzymam jego głowę, że czuł moje głaszczące go ręce. Że nie był sam. Chociaż tyle. Żeby nie oszaleć.

Posted

Neris Kochana tak mi przykro-:-(:-(:-(
Kudłaczku
[*]-śpij spokojnie,biegaj TAm gdzie nie ma bólu,choroby...z Moim Bemolkiem
[*]-On też miał padaczkę...:placz:.
To takie niesprawiedliwe.....tak boli......

Posted

o niee Kudłaczku nie wierzę, że nas opuściłeś.:placz:
Neris bardzo Ci współczuję wiem co przeżywasz, byłaś z nim do ostatniej chwili nie pozwoliłaś żeby czuł się samotny głaskałaś po główce wierzyłaś, że będzie dobrze.
Zrobiłaś wszystko co możliwe a przede wszystkim dałas mu miłość - przekraczając magiczną granicę za TM nie był sam -miał CIEBIE.
KUDŁACZKU KOCHANY HASAJ PO ZIELONYCH ŁAKACH
[*]
tak strasznie żal......

Posted

Taka straszna wiadomość. Żywiołowy Kudłaś już za TM. Neris bardzo współczuję. Ale pamiętajmy umierał głaskany, otoczony miłością a nie w strasznym schronisku samotnie. Poliż po pyszczkach Kudłaczku wszystkie moje słoneczka ode mnie.

Posted

[']
Kudłaczku, nikt z nas nie spodziewał się takiej wiadomości :(

Neris, on wiedział, że jesteś przy nim... Byłaś dla niego aniołem, który wyrwał go z więzienia i obdarował morzem miłości.