Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała Iris miała jakąś dziwną gulę, podejrzewano że to zapalenie gruczołu mlekowego, ale jak po 3 dniach antybiotyku i okładów nic się nie poprawiało, a mała słabła coraz bardziej, pojechaliśmy na USG i wyszło że to przepuklina. I słuchajcie, w całodobowej klinice w Warszawie nie było chirurga! Co więcej, nie dało się go ściągnąć, była 21:30, obdzwanialiśmy kogo się dało i w końcu przyjął nas jeden pan doktor "po znajomości". Okazało się, że strasznie skomplikowana ta przepuklina, był już poważny stan zapalny i martwica sieci okołojelitowej (nie wiem czy dobrze powtarzam). I bidusia nie dożyłaby niedzieli...

Teraz jest już nieźle, ale jest straaaasznie głodna, a nic jej nie wolno prawie...

A Kudłaś biega jak szalony, prawie nie kaszle, mam nadzieję że ten antybiotyk pomaga...

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iris zdrowiej jak najszybciej,zeby pancia mogła dac ci cos do jedzenia. Neris znam ta sytuacje,moj Parys ma problemy z trzustka,kiedy przychodzi taki moment,ze musze go przegłodzic,taka jedniodniowa głodowka,to jest nie do wytrzymania ciagle widze te brazowe slepia błagalnie wpatrzone we mnie o jeden mały kasek.Zycze zdrowia Iris i Kudłaczkowi,pozdrawiam.:lol:

Posted

Wczoraj dzwoniła do mnie bardzo miła pani z Warszawy w sprawie Kudłaczka....

Może to będzie ta pani.....
To byłby świetny dom, dla niego .....
Dom i ogród do dyspozycji i pieski towarzysz.....

Pani powiedziała ,zę jeśli się zdecyduje , to byłby to bilet w jedną stronę ........Nie wchodzi w grę oddanie psa , "choćby nie wiem co"

Tera pozostaje nam trzymać kciuki, żeby pani się odezwała .......
Ma jeszcze dzwonić.....

Kudłaczku......zdrowiej szybciutko !!!!!!

Posted

Telefon był, ale to już cioteczka Tiger napisze jak jej się uda do netu dorwać.

W każdym razie Kudłaczek nie pojedzie do nowego domku przynajmniej na razie. Musi wyleczyć oskrzela.

Posted

Kudłaczek właśnie zakończył wizytę kontrolną. Ciocia Małgosia powiedziała co następuje: ZMIANY OSŁUCHOWE W ZNACZNYM STOPNIU USTĄPIŁY!!!!!! Ale zaleciła kontynuację antybiotyku jeszcze przez 5 dni.

Rozliczenie kosztów:

Mucosolvan (z ludzkiej apteki) - 12,49 zł
Synergal 10 tabl - 35 zł
Amylan 30 tabl - 8 zł
Heparegen - 8,90 zł

Dodatkowo na 14 dni dostał kurację MEGACE, wzmacniającą odżywianie tkanek. Cała butelka kosztuje 325 złotych, Kudłaczek dostał trochę tylko, za 28 złotych.

Za wizyty zapłaciłam 30 złotych, ale pierwsza była do dwóch psów - mojej Iris i Kudłaczka, więc liczy się tylko ta dzisiejsza za 15 zł.

Łącznie koszty - 107,39 zł, z pieniędzy zostawionych na Kudłaczka miałam jeszcze 40 złotych. Różnica to 67,39 zł.

Boże, nawet nie wiedziałam że to tak dużo wyszło!

Posted

Cudowne wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przez 3 dni nie chodziła mi w ogóle dogomania :placz: :placz: :placz:
Ale miałam wszystkie wiadomości na bieżąco przekazywane od cioteczki Neris.

Poproszę zaraz na AFN o przelanie 100zł na konto Neris.

Posted

Cioteczki, proszę powiedzieć Kudłasiowi, że syrop MUSI być!!!!

Jak idę do niego z tabletkami to strasznie się cieszy, mało mi ich nie wyrwie z ręką. Ale już z Mucosolvanem nie jest tak pieknie, kiedy widzi mnie z łyżeczką to próbuje uciekać, krzywi się, kładzie na ziemi, a w końcu, jak już go napoję, parska, ślini się, próbuje pluć, całym sobą mówi "aj aj aj jaka krzywda!".

A Megace już wchodzi łatwiej. To ma go podobno odbudować w błyskawicznym tempie.

Posted

Uffffffff
chodzi mi ten wstrętny internet....
ale chyba tylko rano.....

Więc szybciutko napiszę do Kudłaczka maleńką prośbę :

PROSZĘ MI WYPIJAĆ SYROPEK GRZECZNIE, BO JAK PRZyJADĘ ........

A teraz idę na watek AFN, prosić o przelanie pieniążków na konto Neris na leczenie Kudłasia....

Posted

Kudłaś dzisiaj poszedł nad rzekę z ciotkami Pidżej i Asiąmm, i zrobił im piękną nespodziankę. Wytarzał się w czymś cudownie pachnącym... ciotki w pośpiechu go wyprały w szamponie dla yorków, ale zapaszek niestety pozostał...