anielica Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Kudłaczek jest nieduży (niższy niż do kolanka), ma fajną, ciekawie umaszczoną sierść i piękne brązowe oczy. Nie jest starry, więc w zasadzie powinien już dawno znaleźć dom. Ale jakoś tak się dzieje, że odwiedzający przechodzą obok niego obojętnie :-( On przez długi czas był wesoły i radosny, chętnie podchodził do krat, machał ogonkiem... Ale Kudłaczek się już chyba poddał. Jak byłyśmy ostatnio tylko podszedł do krat, przyłożył główkę tam gdzie była nasza ręka i tak stał smutno patrząc w ziemię. Ogonek nawet nie drgnął :-( Stał tak dobre kilka minut, właściwie nie reagując na nasze słowa. Pomacałyśmy go przez kraty - jest przeraźliwie chudy - sterczą mu żebra i miednica, obciągnięte cienką skórą. Pod jego futrem nie widać tego, może dlatego zauwazyłyśmy to dopiero teraz. Ma bardzo suchy nos... Kudłaczek walczył do tej pory, ale teraz widzę, że się poddał. Dlaczego nikt go nie chciał? Nie wiemy :shake: Dlatego zawitał tu na dogomanię. Być może to jego ostatnia szansa... To zdjęcia Kudłaczka sprzed kilku tygodni: Tak się ładnie starałem prezentować, jak ktoś przechodzi obok krat. Patrzyłem w oczy... Nic to nie dało :-( Quote
Dabrowka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Kudłaczek jest pięknym psiakiem Chudzielce - to chyba "specjalność" Waszego schroniska :( Quote
kacha_wawa Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='anielica']Kudłaczek jest nieduży (niższy niż do kolanka), ma fajną, ciekawie umaszczoną sierść i piękne brązowe oczy. Nie jest starry, więc w zasadzie powinien już dawno znaleźć dom. Ale jakoś tak się dzieje, że odwiedzający przechodzą obok niego obojętnie :-( On przez długi czas był wesoły i radosny, chętnie podchodził do krat, machał ogonkiem... Ale Kudłaczek się już chyba poddał. Jak byłyśmy ostatnio tylko podszedł do krat, przyłożył główkę tam gdzie była nasza ręka i tak stał smutno patrząc w ziemię. Ogonek nawet nie drgnął :-( Stał tak dobre kilka minut, właściwie nie reagując na nasze słowa. Pomacałyśmy go przez kraty - jest przeraźliwie chudy - sterczą mu żebra i miednica, obciągnięte cienką skórą. Pod jego futrem nie widać tego, może dlatego zauwazyłyśmy to dopiero teraz. Ma bardzo suchy nos... Kudłaczek walczył do tej pory, ale teraz widzę, że się poddał. Dlaczego nikt go nie chciał? Nie wiemy :shake: Dlatego zawitał tu na dogomanię. Być może to jego ostatnia szansa... To zdjęcia Kudłaczka sprzed kilku tygodni: http://img201.imageshack.us/img201/3776/box24kudaczek1mwb2.jpg http://img201.imageshack.us/img201/935/box24kudaczek6mqz6.jpg http://img201.imageshack.us/img201/6576/box24kudaczek10mmh0.jpg http://img201.imageshack.us/img201/5440/box24kudaczek11mel0.jpg Tak się ładnie starałem prezentować, jak ktoś przechodzi obok krat. Patrzyłem w oczy... Nic to nie dało :-( http://img201.imageshack.us/img201/8292/box24kudaczek12mqu8.jpg śliczny psiak :loveu: ja już nie wiem jak pomóc, dlatego przystojniaka podniosę... Quote
kacha_wawa Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Mnie to spojrzenie powaliło... Za dużo bidek jest na dogo!!!! gdzie te domy???? Quote
kacha_wawa Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 a czy Kudłaczek jest na allegro???? Może zmienić tytuł i dać ogłoszenia gdziekolwiek się da, On jest śliczny po prostu, i te oczy... Quote
anielica Posted August 31, 2006 Author Posted August 31, 2006 na allegro ja wystawię, poproszę o inne ogłoszenia. z nim jest naprawdę źle :-( Quote
joaaa Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Kudłaczek, trzymaj się, domek musi się znaleźć!!! Quote
anielica Posted August 31, 2006 Author Posted August 31, 2006 Kudłaczek na allegro, ale czy podziała :oops: ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=124574180 Quote
Jowita Poznań Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 a jak jego reakcja na inne zwierzęta? psy, koty? Ludzie czesto się o to pytaja bo maja najczesciej juz jakies zwierze w domu. Hop Kudłaczku do góry! Quote
agusiazet Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Kudłaczku, nie daj się, walcz!!! Są jeszcze fajni ludzie!!! Quote
iwonamaj Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Kolejny piękny, miły ale nie mający szczęścia psiaczek... Quote
BasiaD Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 JAkiż ten piesio jest śliczny! Tylko te smutne oczy....On koniecznie musi szybko znależc dom! Nie można nie pomóc temu smutaskowi! Domku na cito znajdź się! Quote
anielica Posted August 31, 2006 Author Posted August 31, 2006 [quote name='Jowita Poznań']a jak jego reakcja na inne zwierzęta? psy, koty? quote] Do psów i ludzi kudłaczek jest łagodny. Ne widziałama ani razu żadnej sytuacji agresywnej z jego udziałem, nawet warczenia. Kotów w schronisku nie mamy, więc tego się nie dowiemy, ale ja obstawiam, że nie gania, a nawet jeżeli by chciał, to on nie jest żadnym psim gigantem, chyba welkiej krzywdy nie zrobi. Kudłaczku, kochany, poczekaj jescze troszkę. Musi, musi się znaleźć domek dla Ciebie! Quote
Jowita Poznań Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 podnoszę Kudłaczka do góry. Przykro się patrzy jak takie wierne psiaki staja się coraz smutniejsze. Ale wierze ze ktos da im swoja szanse. Quote
BasiaD Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Kudłaczku, hopaj! Szukamy domku na 1 stronce! Quote
anielica Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Smutny mały Kudłaczek czeka na swoją szansę :oops: Quote
BasiaD Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Kudłaczku nie chowaj się na ostaniej stronie, hopaj na 1 po domek! Quote
Tiger Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Słuchajcie.....z nim jest naprawdę bardzo źle......:-( Może ktoś go weźmie na domek tymczasowy chociaż ???? nie wiemy dlaczego jest tak przeraźliwie chudy......wcześniej nie był ....bo podczas głaskania nie czuło się aż tak tego kręgosłupa...... Niestety nie mozemy wejśc do boksu i go obejrzeć ....... Kto się zlituje nad naszym Kudłaczkiem ,zanim znów będzie za późno ?????:placz: :placz: :placz: :placz: Quote
anielica Posted September 3, 2006 Author Posted September 3, 2006 Podnoszę chłopaka. On tak czeka na swoją szansę! :-( Quote
Tiger Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 To bardzo fajny pies... Naprawdę..... Będziemy w schronisku dopiero we czwartek chyba.... Aż się boję.... Kudłaczku.......trzymaj się !!!!!! może ktoś go przygarnie? Chociaż tymczasowo...... Quote
anielica Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Kudłaczek nieśmiało prosi o domek :-( Quote
Recommended Posts