Jump to content
Dogomania

Żmigród Yorkowaty.Same kości,ból i strach:(Ma dom. Kciuki! Ulv, dziekuję!!!!

Recommended Posts

Posted

Jest tez smutna wiadomość i czerwony Alarm i znów Żmigród:(:(
Wracając z KropkaKropka ze sklepu spotkałysmy psa, a raczej wrak psa. Chyba obolały bo go dotyk bolał, boi sie ręki, zębów prawie brak. Na oko ze 2 kg:(:(
Kropka szybko po arkadiusza zadzwoniła i przybiegł na ratunek i nocuje u niego w szopie. Może uda się z nim ( nią) podejść do dr Karoliny. Wypytałyśmy ludzi, na bank bezdomny. Spał przy takiej bramie, na gołej ziemi od kilku dni Dostał jeść i pić. Dziś jest bezpieczny. Pomocy z szukaniem DT na gwałt. Szopa tylko na dziś:(:(

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem i ja :(
Biedactwo.
Edi, a to sunia czy piesek? Nie miałyście pewnie jak sprawdzić...
Jak dla mnie to yorkowate mocno jest. Śliczne.
Kurcze, może tą moją mamę znów pomęczę, bo mnie koszmary będą prześladować. Ona ma takie warunki na DT, a normalnie kopytami się zapiera z całych sił :( Tak się boi zdradzić... Myslę, że w chwili śmierci swojego owczarka przysięgła mu, że już nigdy żadnego psa nie przygarnie i z żadnym się nie zwiąże... :(
Bedę myslała o DT bardzo intensywnie.
A tak na marginesie jeszcze - Kropka ma piękne oczyska :)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
*****, Edi, dzwonię, ten york to komplet do innych suk.....

Myślę, że będę miała dla niego DT.

Madga, nie wiem jaka płeć jeszcze:(
Strach nawet patrzeć na tę biedę. Dzięki że odpowiedziałas na moje błagalne wołanie.

Posted

Borówka16 napisał(a):
Oby się udało!!!! :)

I zeby nic poważnego tej biedzie nie było!J
Boję się że jakies kopniaki to zaliczone na bank:(:( W te suche ciałko:(

Posted

Poker napisał(a):
Biedne maleństwo, chyba dość długo się błąkało biorąc pod uwagę sierść.Jakiś kiełek mu wystaje z pysia.

Ząbki wogle krzywe jakieś:( Wygląda faktycznie jakby długo na ulicy o głodzie mieszkała:(( mieszkał)

Posted

malawaszka napisał(a):
masakra... żeby yorki się po ulicach błąkały :mdleje:

zaczyna się ...i będzie ich co raz więcej...im większa moda na daną rase tym większy pozniej wysyp w schronach/na ulicach jak moda się skończy...

Posted

To to ledwo szło i to zwróciło naszą uwagę, jak podeszłyśmy bliżej, to sie ukazała ta kupka nieszczęscia. To małe biedne zostało zwabione w kącik na parówki.
arkadiusz nie wyrywała się po drodze jak niosłeś to małe biedne?
Tez mam nadzieję, że dr jutro pomoże. Trochę późno było na wizytę u dr, ale nie zdawałam sobie sprawy że takie to to obolałe:(
Trzymaj się maleństwo, już nikt Cie nie skrzywdzi.

Posted

Jestem i ja na zawołanie . Edytko , jak nic Ulv nie załatwi , to poproś dr Karolinę o przegląd , i jak już bedziesz wiedziała co mu jest , to ja poproszę p Lucynkę o strzyżenie i kąpanie ( musiała byś go dostarczyc do Wrocławia ) i wtedy mogę go ciut przetrzymać . Takiego Roki nie zje , bo akurat takie są w jego typie .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Jestem i ja na zawołanie . Edytko , jak nic Ulv nie załatwi , to poproś dr Karolinę o przegląd , i jak już bedziesz wiedziała co mu jest , to ja poproszę p Lucynkę o strzyżenie i kąpanie ( musiała byś go dostarczyc do Wrocławia ) i wtedy mogę go ciut przetrzymać . Takiego Roki nie zje , bo akurat takie są w jego typie .

Dziękuję Bożenko. Kropka z arkadiuszem podejdą do dr, zaraz po szkole bo ja bedę późno w domu.
Mam nadzieję, że będzie dobrze.