Martens Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Jak zmienisz Purinę na tego Royala to zejdziesz jakościowo półkę niżej. Pro Plan jest lepszy, więc jak pies dobrze go toleruje to nie kombinuj. Quote
cysiek Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 To jeszcze jakbyś mi podpowiedział czy 15 tygodniowej Akicie mogę dawać duże kości cielęce/wołowe? Quote
Martens Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Do pogryzienia, zabawy czy obgryzienia miększych kawałków tak, do zjedzenia w całości nie - będą sensacje albo i ostre zaparcie, bo to bardzo twarde, ciężkostrawne kości. I oczywiście dajemy tylko surowe. Quote
Kajka357159 Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 W przyszłości (ok 2 lata) mam zamiar mieć akitę inu, zastanawiam się, ile szczeniak zjada, a ile zjada z biegiem czasu? Np. na ile starczyłoby karmy: [FONT=verdana]Brit Premium Junior XL Giant Breed (45-90kg) 15kg [/FONT]? Czy może lepsza ta karma: [FONT=verdana]Brit Premium Junior L Large Breed (25-45kg) 15kg[/FONT] ? Quote
Hannibal Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Kajka nie obraz sie, ale to pytanie, ktore zadalas nie ma wiekszego sensu. Nie wiadomo na jakiego trafisz szczeniaka. U Akit sa psy, ktore jedza wszystko w kazdej ilosci, ale rowniez sa psy, ktore mozna smialo nazwac ,,niejadkami". Zeby nie bylo tylko, ze sa tylko dwa rodzaje jest tez trzeci, sa to psy ktore mozna zaliczyc do jedzacych normalnie, czyli cos pomiedzy miedzy tymi co opisalem wczesniej (taki jest moj pies). Zreszta jest tyle czynnikow, ktore maja wplyw na ilosc karmy, ktora dany szczeniak/pies potrzebuje, ze mozna nazwac ten temat rzeka i nie ma zlotej recepty i jednej drogi,ktora na pewno jest wlasciwa i sprawi, ze pies bedzie zdrowy. Bedziesz kupywac psa to hodowca na pewno Ci pokaze jedna droge i wtedy bedziesz sie zastanawiac czy to Twoja droga.Kieruj sie zdrowym rozsadkiem i wszystko powinno byc w porzadku. Quote
Kateczka Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 na każdym opakowaniu suchej karmy (mokrej też) jest informacja o proponowanym dawkowaniu :) podzielic 15 kg przez dawkę dzienna zaleznie od wieku i wagi i wyjdzie na ile starczy... Quote
Recommended Posts