Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W 2008 roku Tosię zabrałam ze schroniska.Przez jakiś czas była u mnie a pózniej u Kuny w hotelu.Po jakimś czasie znalazła dom.Tydzień temu zadzwonili do mnie właściciele Tosi z informacją,że albo ją wezmę albo trafi do schroniska.Już raz miała " wyrok śmierci" w schronisku od którego udało się ją uratować.Błagam o pomoc :placz:.

Posted

A próbują coś szukać na własną rękę? Czy tylko - albo ty albo schron? Bo w sumie nie wiadomo jak na dzień dzisiejszy Sunia sie zachowuje - co o niej wiemy? Miała jakies problemy zdrowotne, które mogłyby przeszkodzić w adopcji.

Posted

A z drugiej strony albo powód przeprowadzki do córki z palca wyssany albo - trzeba zapytać - jak córkę wychowali - skoro przyjmuje do siebie rodziców a psa (moim zdaniem członka rodziny pełną gębą ) juz NIE??

Posted

kaszanka napisał(a):
A z drugiej strony albo powód przeprowadzki do córki z palca wyssany albo - trzeba zapytać - jak córkę wychowali - skoro przyjmuje do siebie rodziców a psa (moim zdaniem członka rodziny pełną gębą ) juz NIE??

Podobnie jak kaszanka, tego tez nie rozumiem. Dla mnie pies to jak członek rodziny.

Posted

OPbie macie rację, w pewnym sensie... Jeżeli ci ludzie nie kłamią, to sytuacja życiowa postawiła Ich w takim miejscu, że w sumie trudno sie dziwić... aczkolwiek zgadzam się z faktem, że hasło bbgm albo schron jest poniżej pasa. Co do córki i wychowania... mysle, że powinnysmy sobie darowac... czasami rodzice się starają, a i tak nic z tego nie wychodzi... a czasmi jest wręcz odwrotnie. Zresztą ten wątek nie jest o rodzicach, dzieciach i wychowaniu, a o tym jak pomóc Tosi. A Tośka to przemiła sucz, teraz za gruba, ale piękna, błyszcząca i spokojna - mam nadzieję, że los się do niej uśmiechnie, bo teraz bardzo tęskni :(

Posted

kaszanka napisał(a):
Waśnie dlatego pytałam czy ci Państwo też szukają domu dla pieska czy po prostu wszystko zostało zrzucone na bbgm

niestety mam wrażenie, choć tutaj bbgm powinna się wypowiedzieć, że na Nią...

Tylko jeszcze raz pytam: jakie ma to znaczenie? psu trzeba pomóc bez względu na to czy Oni się w to włączają czy nie.. nasze dywagacje w tym temacie nic do sprawy nie wniosą. Tośka potrzebuje domu, to naprawdę fantastyczna sucz, mieszkała u mnie jakiś czas i serce mi się kroi, gdy pomyslę, o tym co ją spotkało.

Posted

kaszanka napisał(a):
Waśnie dlatego pytałam czy ci Państwo też szukają domu dla pieska czy po prostu wszystko zostało zrzucone na bbgm

niestety mam wrażenie, choć tutaj bbgm powinna się wypowiedzieć, że na Nią...

Tylko jeszcze raz pytam: jakie ma to znaczenie? psu trzeba pomóc bez względu na to czy Oni się w to włączają czy nie.. nasze dywagacje w tym temacie nic do sprawy nie wniosą. Tośka potrzebuje domu, to naprawdę fantastyczna sucz, mieszkała u mnie jakiś czas i serce mi się kroi, gdy pomyslę, o tym co ją spotkało.

Posted

Właściciele Tosi postawili sprawę jasno-albo ją zabieram albo schron bez większych tłumaczeń.Cała ta sprawa z ich domem śmierdzi mi okrutnie.Gdybym wiedział,że sprawa tak się pogmatwa dziesięć razy bym się zastanowiła,co zrobić.Miałam deklarację DT,więc ją zabrałam.Tosia dziś traci DT!! Po dwóch dniach :placz:! Właściwie miałam zabrać ją wczoraj,ale fizycznie nie miałam dokąd.Zaraz mam po nią jechać i nie mam,gdzie jej umieścić,więc tak czy inaczej znajdzie się pewnie w schronisku o ile ją tam przyjmą :roll:. Po prosu nie wiem,gdzie jeszcze błagać,żeby ktoś ją przetrzymał :shake:.

Posted

no szkoda - bo żadne krótkowłose nie powinny przebywać w zimę na podwórku, ale cóż zrobić? Ja martwiłam się wychudzonym Jamperem, ale jak widać opłaciło się chłopakowi przesiedzieć ;)

Posted

gryf80 napisał(a):
:multi:super!dziewczyny na niebieskim są 2 bidy szczeniak i suka asty ze schronu pod białymnstokiem-zimno im i są głodne:-(,macie może dt?
One tu są.Rób mi miejsce w domu to coś wezmę :evil_lol: