Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny zrobiłam listę dogomaniaczek, które są blisko Zgorzelca. może udałoby się go przenocować.
[FONT=Arial]●Lubań -ZuziaM [/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]zuziaM (Małgorzata)[/FONT]
[FONT=Arial]Woj. dolnośląskie[/FONT]
[FONT=Arial]Miasto:Lubań[/FONT]
[FONT=Arial]Tel.kom.:695-555-221[/FONT]
[FONT=Arial]E-mail:zuzia(&)web.de[/FONT]
[FONT=Arial]GG:4066028[/FONT]
[FONT=Arial]Również Zgorzelec (praca)[/FONT]
[FONT=Arial]Transport małe auto[/FONT]
[FONT=Arial]DT -kojec dla 2 dużych ps[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Iza i Fidel[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Miasto:Złotoryia[/FONT]
[FONT=Arial]Tel.kom.:607-418-725[/FONT]
[FONT=Arial]E-mail:mmarusia(&)gazeta.pl[/FONT]
[FONT=Arial]GG:78560[/FONT]
[FONT=Arial]20km od Legnicy[/FONT]
[FONT=Arial]Transport po uzgodnieniu[/FONT]
[FONT=Arial]Mieszkam w Złotoryi,20km od Legnicy,woj.dolnoslaskie.[/FONT]
[FONT=Arial]Mam samochod i na szybko moge ruszyc w trase 20km,po uzgodnieniu z mezem pewnie do 50km.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Ghia (Lubin-Zgorzelec) - stała częsta trasa[/FONT]
[FONT=Arial]dom tymczas ●Lubin - Ghia (garaż)[/FONT]
[FONT=Arial]Ghia (Diana)[/FONT]
[FONT=Arial]Miasto:Lubin[/FONT]
[FONT=Arial]Tel.kom.:609-140-240[/FONT]
[FONT=Arial]E-mail:ghia(&)vp.pl[/FONT]
[FONT=Arial]GG:1772121[/FONT]
[FONT=Arial]Transport Bus po uzgodnieniu[/FONT]
[FONT=Arial]Za zwrotem kosztów[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]invictus hilaritas[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Miasto:Lubin[/FONT]
[FONT=Arial]Tel.kom.:880-611-858[/FONT]
[FONT=Arial]E-mail:invictus_hilaritas(&)wp.pl[/FONT]
[FONT=Arial]GG:6954730[/FONT]
[FONT=Arial]DT po uzgodnieniu[/FONT]

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

piszcie do PortaNigra lub PsiRatownicy, oni sa z fundacji psi ratownicy i mieli psiowoz, choc im sie zepsul dawno, to nie wiem, czy juz naprawiony. oni sa z legnicy i chetnie woza za kase, ajkos 60gr za 1km brali. do niemiec tez psy wozili i wiele km robili.
jak sie nie da przez pm, to poszukajcie w necie tej fundacji i na maila piszcie.

a teraz ide czytac, co to za dom, bo dawno mne tu nie bylo i tylko po banerku zobaczylam,ze jakas akcja jest :D

Posted

no wlasnie, ten sam. tez wiedzialam o tym aucie, ale pomyslalam, ze moze juz naprawione. jezdzic, wozic lubi i na trasie mieszka. nie nadrabialby km.
a to wiec dalmaty wozil :D

to ja juz nie mam pomyslu na transport zade, taki daleki. tez zawsze mam problem, jak psy od nas na polnoc jadą.

Posted

[quote name='magenka1']511732922 nr do kierowcy który nam woził psiaki, napiscie smsa najlepiej czy aktualne jest i czy by zawiózł i za ile , człowiek sprawdzony[/QUOTE]

Napisałam,czekam na odpowiedź;)

Posted

a ja nie moge doczytac, o tym domku. on z polecenia, sprawdzony. ale przez kogo sprawdzony? i czy on sam wybral Grafita, czy widzial go i dzwonil do kogos tutaj sie dopytac o niego? czy to typowa niemiecka rodzina, czy Polacy zniemczeni?

Posted

mnie to nic nie mowi, wybacz mi, nie znam tej fundacji. dalmibea mieszka w niemczech i tam na wizycie byla? czy z Polski jechala?

zeby nie bylo, ja sie nie czepiam. tylko ciekawi mnie to. to wszystko.

Posted

Dom jest sprawdzony, była wizyta, będzie umowa, będą bieżące informacje o Graficie - jak o wszystkich psach które pojechały do Niemiec przez SOS Dalmatyńczyki.
Dalmibea prowadzi w Niemczech fundację, wszystko ma pod kontrolą i wszystko działa sprawniej niż przy adopcjach w PL więc nie ma się o co martwić.

Posted

ahaaaa
a dalmibea jest tu na dogo? to Polka? czytala watek grafita i wszystko tym ludziom powiedziala, ile razy dom zmienial, jak sie zachowywal, itp? bo to musi byc ostatnia przeprowadzka w jego zyciu, on za duzo zmian juz mial w takim mlodym wieku. nie ma opcji na jakies zwroty, itp.
czy ten domek to Polacy?

p.s. a tak juz ogolnie, tojak dzialacie z adopcjami do Niemiec? tutaj takie piekne, rasowe psy domow nie moga znalezc? przeciez sa tak rzadkie, kiedys popularne. jak na moje doswiadczenie adopcyjne, to mi sie wydaje, ze latwo dalmatowi psu ds w Polsce znalezc. czemu niemcy sy az stad sciagaja? i to na drugi koniec Niemiec ma Grafit jechac, pod sama Holandie.
po jakiemu oni do niego beda mowic? jak po niemiecku to mega szok dla psa chyba?
oswiećcie mnie bardziej szczegolowo.

Posted (edited)

zapraszam na forum http://forum.sosdalmatynczyki.pl/viewtopic.php?f=36&t=452&p=25135&hilit=grafit&sid=4f2f201ed728362e47f2c10b520d1e55#p25135
tam się dowiesz dużo w jego wątku. Zobaczysz kto załozył, kto aktualizował i tak dalej.

Tak krótko, dalmibea jest Polką mieszkającą na stałe w Niemczech, wszystko ludziom powiedziała.
Wg mnie trzeba wybrać mniejsze zło, domek jest pewny i dobry dla niego. Szok niemiecki, może i tak, może nauczą się komend po polsku :) Uważam, ze wiekszym szokiem jest hotel, czy ciągle inny dt, inni ludzie, czy brak domu :)
Tutaj juz póltora roku szukamy domu i nic.
Dalmatom wcale nie jest łatwiej to pies jak każdy inny, im większy to chyba trudniej.
Dlaczego biorą z POlski - bo jakoś dzięki dalmibeaje widzą, ja też wzięłam Sabę (siostra Grafita) z Mazur, a mieszkam w Łodzi obok schroniska, pojechałam 200 km, wysterylizowałam. Drugą suczkę mam z Pragi, pojechałam i przywiozłam. :) Dlaczego? Bo chciałam pomóc, bo urzekła mnie jej historia, bo się zakochałam w mordzie :)

Edited by agrazka
Posted (edited)

[quote name='Vilena']Marchewa dzięki :)

Zobacz tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229587 dziewczyna chce go zawieźć pociągiem, co myślisz?

Dziewczyny,ja się trochę boję podróży pociągiem,nie wiemy jak Grafit zareaguje a to nie jest godzinna podróż,do tego obca osoba,wakacje,tłok w pociągach..........mam obawy.

Od kierowcy podanego przez Magenkę1 nie mam odpowiedzi(może jest na urlopie?)
Napisałam jeszcze do osób ze Zgorzelca z zapytaniem o nocleg,gdybyśmy zdecydowali się na transport ze Szczecina.

Edited by MARCHEWA
Posted

co innego wozic psa po Polsce do ds, a co innego do Niemczech, gdzie tyle sie slyszy o tym, jak psy naprawde trafiaja. i co tamtymi ludzmi kieruje. u nich schroniska tez sa, tyle ze koszty adopcji o wiele wyzsze, rejestracji jakiejs, podatku, itp.
i ja sie tego zawsze obawiam i ja swoich psow za granice nie wysylam. choc tez nie mam takiej mozliwosci. jakbym miala to moze bym wszystko przeanalizowala, zaglebila sie w temat i moze zdanie bym zmienila.

wiem, ze Grafitowi tutaj nie idzie, ale nie jest to nierealne, by domu nie znalazl, mlody i fajny pies, co z tego, ze duzy? malo duzych, starych psow domy znajduje w Polsce? niesprawdzonych, prosto ze schronu? ja takim dom znajdowalam czasem.

czy podroz do ds ma isc z kieszeni Grafita? ds nic nie placi?
wg mnie ds powinien spora czesc kosztow pokryc, chocby jego szczepienia, czip i paszport. z uwagi na to, ze wiem, ze w Niemczech psy z Polski adoptuja, bo maja za darmo. jak ktos na wstepie kasy na psa zaluje, to co bedzie, jak zachoruje?

Posted

[quote name='MARCHEWA']Dziewczyny,ja się trochę boję podróży pociągiem,nie wiemy jak Grafit zareaguje a to nie jest godzinna podróż,do tego obca osoba,wakacje,tłok w pociągach..........mam obawy.

Od kierowcy podanego przez Magenkę1 nie mam odpowiedzi(może jest na urlopie?)
Napisałam jeszcze do osób ze Zgorzelca z zapytaniem o nocleg,gdybyśmy zdecydowali się na transport ze Szczecina.[/QUOTE]
Kurcze, też mam obawy co do jazdy pociągiem :/ Dzięki Marchewa, że napisałaś do tych osób, mam nadzieję, że ktoś się odezwie. Najlepiej chyba byłoby znaleźć mu nocleg w Zgorzelcu.

Posted

Lolalola napisał(a):
a sprobujcie napisac do Elmiry albo Ajili....czesto pomagaja w transportach psow.......jak same nie beda mogly to moze beda kogos mogly polecic.....powodzenia:)

Elmira jest z okolic Warszawy,Ajili chyba też W-wa-Łódź,czyli koszt transportu taki sam jak podała Pati-c,czyli ponad 700zł.

Posted

Ja mimo wszystko bylabym za pociagiem. Sama kilka razy przewozilam tak schroniskowe psiaki, nic zlego sie nie stalo. Utwierdza mnie w tym to, ze dziewczyna ktora deklaruje sie poswiecic swoj czas, sama jest wolatariuszka i na codzien ma do czynienia ze schroniskowymi "przypadkami".......................

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Jakies nowe wiesci? ;)

Jak na razie nikt do których napisałam w sprawie noclegu lub transportu nie dał odpowiedzi,może to przez sezon urlopowy....nie wiem.....
Pieniądze na paszport wysłałam do Beataczl,mam nadzieję,że Beataczl się pojawi i napisze jak tam sprawy się mają.

Posted

Jeśli nie znajdziemy noclegu, ani tańszego transportu autem to Grafit będzie musiał jechać pociągiem, uważam, że jeżeli dziewczyna jest gotowa go zawieść to nie możemy zmarnować takiej okazji tym bardziej, że on musi jechać bo rodzina czeka na niego z niecierpliwością.