Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vilena']Myślę, że nie ma większego znaczenia co do tego kto będzie wpisany jako opiekun Grafita bo zaraz i tak będzie oficjalnie pod opieką sos-dalmatiner-polen.[/QUOTE]

O.k.To najprościej będzie jak Beataczl,która jest na miejscu poda swoje dane do czipa.

[quote name=':: FiGa ::']Kiedy zobaczylam w subskrypcjach ze sa tu nowe posty to serce mi stanelo i nie moglam sie zmusic by kliknac i wejsc.... :oops: ALE KURCZE UDALO SIE!!! GRAFIT JEDZIESZ DO DOMKU! :loveu:[/QUOTE]

I to do jakiego;),lepiej trafić nie mógł,bo jest duży ogród i sunia do zabawy oraz spora rodzinka;) IDEALNIE!!!;)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Prawdopodobnie będzie trzeba Grafita zawieść do Zgorzelca, stamtąd byłby już dla niego transport do DS.

Marchewa, będę jutro dzwonić do Ciebie.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Trzymam kciuki :kciuki:
Marchewa, podlicz finanse i pisz jak bedzie brakowac ;)[/QUOTE]

O.k.
Czekam na info od Beataczl ile u nich kosztuje wyrobienie paszportu i wtedy orientacyjnie napiszę ile mamy i na co;),jutro postaram się zrobić kolejny bazarek dla Grafita,może parę złociszy wpadnie.
Nie ukrywam,że transport do Zgorzelca może okazać się trudny i kosztowny,napiszę jutro do osób przewożących psy za zwrot kosztów paliwa ile by to wyniosło.

Posted

Dzwoniłam do weta w Człuchowie przy ul.Sienkiewicza,koszt paszportu+czip 110zł,paszport od ręki robią.
Teraz będę szukać transportu.A może da radę zorganizować spotkanie w innym mieście niż Zgorzelec,przez jakie miasta będzie jechać ten drugi psiak z Warszawy?

Posted

Drugi pies nie pojedzie z Warszawy.

CIOTKI SZUKAMY TRANSPORTU!!!

GRAFIT MUSI BYĆ 5-GO SIERPNIA O GODZ.8 RANO W ZGORZELCU!!! Samtąd pojedzie już prosto do DS!

Posted

Beataczl czy możesz załatwić Grafitowi paszport?

Szczepionka nie moze byc starsza jak rok a nie mlodsza jak 21 dni.
Czip musi byc nalepka a nie recznie pisane. Tak samo szczepienia musza byc nalepki a nie recznie pisane. Chyba ze ma Grfait polska ksiazeczke szczepien i ma w niej aktualne szczepienia wklejone !!!!!. Wtedy prosze o dolaczenie polskiej ksiazeczki szczepien do paszportu, a wet musi recznie przepisac szczepienia z ksIazeczki do paszportu, dac pieczatke i podpis.

Tyle osób było na wątku Grafita, a teraz co? Nie ma nikogo?
Marchewa nie ma na razie netu.

Transport do Zgorzelca szukamy bez względu na koszty.

Posted

Dziękuję dziewczyny! :)

Marchewka pisała mi, że może załatwić transport, ale osoba ta jechałaby z Warszawy i musiałaby pokonać ok.1320km więc koszty byłyby o wiele większe bo ok. 780zł!
Do tego: paszport 110zł, hotel Grafita ok.150zł i ok.300-400zł ze Zgorzelca do DS, więc suma kosmiczna... szukamy dalej.

Posted

Jak bede miec pewność to dam znac , mam jedna osobe ktora pokona tyle km ile bedzie potrzeba bez zwrotu pieniadzy wiem ze wyjezdza 26 lipca nie wiem na ile , jutro bede razem z nia zawozic Staruszka do Warszawy wiec bede miala czas porozmawiac.
Nie chce robic nadzieji dam znac jak tylko sie czegos dowiem.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Kasia, zwrocimy chocby i czesc, bo raczej zostanie kilka groszy na przod. Glupio tak zeby ktos placil taka kase za droge i nie bral za to ani centa :oops:[/QUOTE]
Oczywiście, że zwrócimy :)

Posted

Dziewczyny jestem :) Transport - musimy dać radę, najwyżej zapłacimy. Najważniejszy paszport - do tego potrzebny jest nam człowiek, który pomoże Grafitowi.

Posted (edited)

Wreszcie mam neta,dogo chodzi mi strasznie wolno ale mam nadzieję,że dam radę.

Beataczl obiecała,że paszport Grafitowi załatwi,dziś wysyłam jej 110zł.
Co do transportu,to tak jak pisałam Vilenie ja znam tylko Pati-c i Elmirę z Warszawy,które,żeby zawieźć Grafita i wrócić do domu musiałby pokonać prawie 1300km a to koszt 780zł(takie wyliczenie dostałam od Pati-c)

Na obecną chwilę Grafit ma na koncie 625zł z czego musimy zapłacić paszport -110zł,hotelik za 15dni -150,paliwo do Niemiec,miał być transport łączony i myślałam,że będzie to koszt w granicach 300zł,ale teraz jak Grafit jedzie sam to nie wiem ile to będzie kosztować?500?
No i koszt dowozu po Polsce.Tak czy siak nam zabraknie,dlatego trzeba koniecznie zrobić zbiórkę,każda złotówka się przyda.Ja dziś zrobię 2 bazarki bo z kasą krucho niestety.

Przeczytałam pw :
,,Grafit musi mieć w paszporcie wklejkę czipa (a jak jej nie ma to wpisany numer). Datę czipowania i szczepienie p/wściekliźnie, szczepienie p/wirusówkom (szczepionka co najmniej 5 komponentowa), odrobaczenie, zabezpieczenie p/kleszczom i pchłom (np. fiprex) i wpis z tyłu paszortu z badania klinicznego, że pies nadaje się do wyjazdu.,,
Czyli musimy Grafita zaszczepić jeszcze p/wirusówkom,tak?
Szczepienie i odrobaczenie powinien mieć,ale nie wiem na jakie dane ma to szczepienie bo do paszportu podaję moje.

Mam nadzieję,że Beataczl sie pojawi i napisze,bo tylko ona ma kontakt z p.Magdą z hotelu.

Edited by MARCHEWA
Posted

[quote name='MARCHEWA']Wreszcie mam neta,dogo chodzi mi strasznie wolno ale mam nadzieję,że dam radę.

Beataczl obiecała,że paszport Grafitowi załatwi,dziś wysyłam jej 110zł.
Co do transportu,to tak jak pisałam Vilenie ja znam tylko Pati-c i Elmirę z Warszawy,które,żeby zawieźć Grafita i wrócić do domu musiałby pokonać prawie 1300km a to koszt 780zł(takie wyliczenie dostałam od Pati-c)

Na obecną chwilę Grafit ma na koncie 625zł z czego musimy zapłacić paszport -110zł,hotelik za 15dni -150,paliwo do Niemiec,miał być transport łączony i myślałam,że będzie to koszt w granicach 300zł,ale teraz jak Grafit jedzie sam to nie wiem ile to będzie kosztować?500?
No i koszt dowozu po Polsce.Tak czy siak nam zabraknie,dlatego trzeba koniecznie zrobić zbiórkę,każda złotówka się przyda.Ja dziś zrobię 2 bazarki bo z kasą krucho niestety.

Przeczytałam pw :
,,Grafit musi mieć w paszporcie wklejkę czipa (a jak jej nie ma to wpisany numer). Datę czipowania i szczepienie p/wściekliźnie, szczepienie p/wirusówkom (szczepionka co najmniej 5 komponentowa), odrobaczenie, zabezpieczenie p/kleszczom i pchłom (np. fiprex) i wpis z tyłu paszortu z badania klinicznego, że pies nadaje się do wyjazdu.,,
Czyli musimy Grafita zaszczepić jeszcze p/wirusówkom,tak?
Szczepienie i odrobaczenie powinien mieć,ale nie wiem na jakie dane ma to szczepienie bo do paszportu podaję moje.

Mam nadzieję,że Beataczl sie pojawi i napisze,bo tylko ona ma kontakt z p.Magdą z hotelu.

w hoteliku obecnie jest tylko Mateusz (ten na filmie z pilka-Magda na wyjezdzie. jestem z Nim we kontakcie-Mateusz zalatwia autko do weta by wyrobic paszport,chip i przepisac z ksiazeczki te szczepienie, odrobaczenie , odpchlenie - to ponoc w 1 dzien wetka zalatwia.. Rozmawialam z wetka- to nic nie mowila o szczepieniu przeciwko-wirusowkom-dopytam jeszcze. Paszport bedzie i chip na dane MARCHEWY.
Szkoda,ze transport nie laczony z innym psiakiem-strasznie drogo to wyjdzie.

gazzy -mam tel do mariamc -jutro z rana zadzwonie.

Posted (edited)

Beataczl dzięki za paszport.

Dziewczyny co myślicie o tym:
[quote name='mama blanki']My mozemy go zawiezc jednak ze Szczecina a nie Szczecinka no i nie 5.08 tylko 4.08. Ze wzgledu na to,ze moj maz wybiera sie w prawie tamte rejony, to spokojnie zmiescicie sie w koszcie 100zl. jesli jestescie zainteresowane dajcie znac na pw. :smile:[/QUOTE]
Może znalazłby się ktoś kto Grafita przetrzyma 1 dzień? Tylko kto go zawiezie do Szczecina?
Jeśli któraś ma trochę czasu poszukajcie proszę na dogo, może tu jest ktoś ze Zgorzelca.

Edit: Marchewka, podaj @ wyślę Ci umowę.

Edited by Vilena