Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam info od Beataczl,że do kotów Grafit jest o.k.
To teraz czekam na decyzję,czy domek jest na 1000%zdecydowany na Grafita i czy mamy załatwiać paszport.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='MARCHEWA']Dostałam info od Beataczl,że do kotów Grafit jest o.k.
To teraz czekam na decyzję,czy domek jest na 1000%zdecydowany na Grafita i czy mamy załatwiać paszport.[/QUOTE]

Grafit spuszczony z linki w kontakcie z kotami bawi sie z nimi takze wszystko jest ok.

Wczoraj byl tel od Pana z Łodzi- dom z ogrodem bez zwierzat (mieli moskiewskiego psa strozujacego wiekowego bardzo i na raka odszedl niedawno) .Pan ma jeszcze oddzwonic-zobaczymy...

Posted

[quote name='beataczl']Grafit spuszczony z linki w kontakcie z kotami bawi sie z nimi takze wszystko jest ok.

Wczoraj byl tel od Pana z Łodzi- dom z ogrodem bez zwierzat (mieli moskiewskiego psa strozujacego wiekowego bardzo i na raka odszedl niedawno) .Pan ma jeszcze oddzwonic-zobaczymy...[/QUOTE]

W Łodzi jest u Agrazki siostra Grafita;)

A więc czekamy czy rodzinka z Niemiec czy z Łodzi się zdecyduje,zawsze to coś,bo do tej pory to głucha cisza była w jego sprawie.
Jestem bardzo wdzięczna ludziom od Dalmatyńczyków,że cały czas mają Grafitka na uwadze;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Super, kazdy grosz potrzebny, pewnie jak to wypali to bedziemy musieli zosganizowac jakies pieniazki na transport.[/QUOTE]

Damy radę;)

Posted

[quote name='MARCHEWA']Myślę,że nie,bo pewnie Beataczl dałaby znać.[/QUOTE]

Pan z Łodzi na ta chwile chory a martwi sie tez pogoda i transportem tak daleko-to tak po glosie bardziej wiekowa osoba.
Grafit sie bardzo spodobal Panu ale jak zapytal jak to daleko to zmarkotnial. Planuje wziac jednak psa z blizszych okolic/

Posted

Jeśli to wiekowa osoba to wydaje mi się, że mógłby nie podołać energii Grafita.

Czekam na info co z domem w Niemczech i zobaczymy :)

Posted (edited)

[quote name='Vilena']Jeśli to wiekowa osoba to wydaje mi się, że mógłby nie podołać energii Grafita.

Czekam na info co z domem w Niemczech i zobaczymy :)[/QUOTE]

Dokładnie;)

A z bazarku jest dodatkowe dwie dyszki więc suma za bazarek to 63zł.;)

Edited by MARCHEWA
Posted

kurcze może Grafit odnajdzie swoje szczęście za granicą ?
ja boję się zagranicznych adopcji, ale wierzę, ze domek jest sprawdzony i że będa wieści od Grafita :D

Posted

Dziewczyny pakujcie Grafita, dom czeka!!!

Beata z Niemiec pisze:

Bylam dopiero dzisiaj ( czwartek) , na wizycie przed adopcyjnej, bo musialam czekac az mi sie popoludniowe duzury skoncza. Wszystko ok, to nie jest tylko ogrodek, ale to jest tez podworko. Sunia wilczurek jest chetna do zabawy i dobrze ulozona. Nina wziela ze soba swojego Dalmata zeby zobaczyc jaka sunia jest i jak reaguje na nowe psy. Bez problemu zaczeli sie bawic i szalec. Sunia ma 7 lat .
Grafit moze w domu wszystko, bo Wilczurka tez moze wszystko, oprocz tego jak chca moga w dzien w takiej altanie na podworku sie zdrzemnac.
Tylko narazie nie wiem jak z transportem i na kiedy, narazie sa dwie opcje, albo na 22 go lipca na niedziele , albo dopiero na 5 go sierpnia , w zaleznosci od tego na kiedy znajde cos dla jakiegos naszego Dalmata zeby mogly razem przyjechac .
Ale Grafit moze przyjezdzac i jestem pewna ze to bedzie super domek od razu z przejeciem na stale.

Dalmat pojedzie prawdopodobnie z Wawy, a Grafit jest za Bydgoszczą, trzebaby ustalić jakieś miejsce spotkania psiaków i czy jest ktoś kto mógłyby Grafcia w to miejsce ew.podrzucić?

Posted (edited)

Ale jestem szczęśliwawreszcie zakończy się jego tułaczka.

Dobra,to działamy,najpierw paszport,z tego co wyczytałam w necie robi się go od ręki,potrzebne jest zaczipowanie Grafita i tu mam pytanie na kogo go czipować,czy np.Beataczl może podać swoje dane jako jego,,opiekunka,,?czy mam podać swoje?

Dzwoniłam do Beataczl z prośbą o wypytanie miejscowej wet(najlepiej tej,która szczepiła niedawno Grafita)o koszt paszportu(myślę,że w stówie powinniśmy się zmieścić).

I czekamy na dalsze ustalenia,żeby wiedzieć na kiedy i dokąd organizować transport przed wielką podróżą.

Edited by MARCHEWA
Posted

Myślę, że nie ma większego znaczenia co do tego kto będzie wpisany jako opiekun Grafita bo zaraz i tak będzie oficjalnie pod opieką [FONT=Times New Roman][/FONT]sos-dalmatiner-polen.