MARCHEWA Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 Dostałam info od Beataczl,że do kotów Grafit jest o.k. To teraz czekam na decyzję,czy domek jest na 1000%zdecydowany na Grafita i czy mamy załatwiać paszport. Quote
beataczl Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='MARCHEWA']Dostałam info od Beataczl,że do kotów Grafit jest o.k. To teraz czekam na decyzję,czy domek jest na 1000%zdecydowany na Grafita i czy mamy załatwiać paszport.[/QUOTE] Grafit spuszczony z linki w kontakcie z kotami bawi sie z nimi takze wszystko jest ok. Wczoraj byl tel od Pana z Łodzi- dom z ogrodem bez zwierzat (mieli moskiewskiego psa strozujacego wiekowego bardzo i na raka odszedl niedawno) .Pan ma jeszcze oddzwonic-zobaczymy... Quote
MARCHEWA Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='beataczl']Grafit spuszczony z linki w kontakcie z kotami bawi sie z nimi takze wszystko jest ok. Wczoraj byl tel od Pana z Łodzi- dom z ogrodem bez zwierzat (mieli moskiewskiego psa strozujacego wiekowego bardzo i na raka odszedl niedawno) .Pan ma jeszcze oddzwonic-zobaczymy...[/QUOTE] W Łodzi jest u Agrazki siostra Grafita;) A więc czekamy czy rodzinka z Niemiec czy z Łodzi się zdecyduje,zawsze to coś,bo do tej pory to głucha cisza była w jego sprawie. Jestem bardzo wdzięczna ludziom od Dalmatyńczyków,że cały czas mają Grafitka na uwadze;) Quote
agrazka Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 I pewnie z mojego ogłoszenia, bo cały czas mu daję, choć jeden zadzwonił. Sabina jest do wglądu jakby ktoś z dzwoniących chciał zobaczyć :) Quote
MARCHEWA Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Z mojego bazarku wpłynęło 43zł dla Grafita;) Quote
:: FiGa :: Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Super, kazdy grosz potrzebny, pewnie jak to wypali to bedziemy musieli zosganizowac jakies pieniazki na transport. Quote
MARCHEWA Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Super, kazdy grosz potrzebny, pewnie jak to wypali to bedziemy musieli zosganizowac jakies pieniazki na transport.[/QUOTE] Damy radę;) Quote
MARCHEWA Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 [quote name='Vilena']Czy rodzina z Łodzi odzywała się jeszcze?[/QUOTE] Myślę,że nie,bo pewnie Beataczl dałaby znać. Quote
beataczl Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 [quote name='MARCHEWA']Myślę,że nie,bo pewnie Beataczl dałaby znać.[/QUOTE] Pan z Łodzi na ta chwile chory a martwi sie tez pogoda i transportem tak daleko-to tak po glosie bardziej wiekowa osoba. Grafit sie bardzo spodobal Panu ale jak zapytal jak to daleko to zmarkotnial. Planuje wziac jednak psa z blizszych okolic/ Quote
Vilena Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Jeśli to wiekowa osoba to wydaje mi się, że mógłby nie podołać energii Grafita. Czekam na info co z domem w Niemczech i zobaczymy :) Quote
agrazka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Nie kumam - jak się pies podoba to bym nawet pojechała po niego. Quote
MARCHEWA Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 (edited) [quote name='Vilena']Jeśli to wiekowa osoba to wydaje mi się, że mógłby nie podołać energii Grafita. Czekam na info co z domem w Niemczech i zobaczymy :)[/QUOTE] Dokładnie;) A z bazarku jest dodatkowe dwie dyszki więc suma za bazarek to 63zł.;) Edited July 11, 2012 by MARCHEWA Quote
Vilena Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Zadnych wiesci? :shake:[/QUOTE] Czekam na wieści od Bei ;) Quote
kkasiiiar Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Kochane zapraszam do subskrybowania wątku Świeckiego Punktu Przetrzymań http://www.dogomania.pl/forum/thread...bo-%C5%9Bmierc -zaczynam tam działać i myśl ze ktoś chociaż obserwuje moje działania doda mi więcej sil :smile: Quote
Czorcik Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 kurcze może Grafit odnajdzie swoje szczęście za granicą ? ja boję się zagranicznych adopcji, ale wierzę, ze domek jest sprawdzony i że będa wieści od Grafita :D Quote
Vilena Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Dziewczyny pakujcie Grafita, dom czeka!!! Beata z Niemiec pisze: Bylam dopiero dzisiaj ( czwartek) , na wizycie przed adopcyjnej, bo musialam czekac az mi sie popoludniowe duzury skoncza. Wszystko ok, to nie jest tylko ogrodek, ale to jest tez podworko. Sunia wilczurek jest chetna do zabawy i dobrze ulozona. Nina wziela ze soba swojego Dalmata zeby zobaczyc jaka sunia jest i jak reaguje na nowe psy. Bez problemu zaczeli sie bawic i szalec. Sunia ma 7 lat . Grafit moze w domu wszystko, bo Wilczurka tez moze wszystko, oprocz tego jak chca moga w dzien w takiej altanie na podworku sie zdrzemnac. Tylko narazie nie wiem jak z transportem i na kiedy, narazie sa dwie opcje, albo na 22 go lipca na niedziele , albo dopiero na 5 go sierpnia , w zaleznosci od tego na kiedy znajde cos dla jakiegos naszego Dalmata zeby mogly razem przyjechac . Ale Grafit moze przyjezdzac i jestem pewna ze to bedzie super domek od razu z przejeciem na stale. Dalmat pojedzie prawdopodobnie z Wawy, a Grafit jest za Bydgoszczą, trzebaby ustalić jakieś miejsce spotkania psiaków i czy jest ktoś kto mógłyby Grafcia w to miejsce ew.podrzucić? Quote
MARCHEWA Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 (edited) Ale jestem szczęśliwawreszcie zakończy się jego tułaczka. Dobra,to działamy,najpierw paszport,z tego co wyczytałam w necie robi się go od ręki,potrzebne jest zaczipowanie Grafita i tu mam pytanie na kogo go czipować,czy np.Beataczl może podać swoje dane jako jego,,opiekunka,,?czy mam podać swoje? Dzwoniłam do Beataczl z prośbą o wypytanie miejscowej wet(najlepiej tej,która szczepiła niedawno Grafita)o koszt paszportu(myślę,że w stówie powinniśmy się zmieścić). I czekamy na dalsze ustalenia,żeby wiedzieć na kiedy i dokąd organizować transport przed wielką podróżą. Edited July 14, 2012 by MARCHEWA Quote
Vilena Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Myślę, że nie ma większego znaczenia co do tego kto będzie wpisany jako opiekun Grafita bo zaraz i tak będzie oficjalnie pod opieką [FONT=Times New Roman][/FONT]sos-dalmatiner-polen. Quote
:: FiGa :: Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Kiedy zobaczylam w subskrypcjach ze sa tu nowe posty to serce mi stanelo i nie moglam sie zmusic by kliknac i wejsc.... :oops: ALE KURCZE UDALO SIE!!! GRAFIT JEDZIESZ DO DOMKU! :loveu: Quote
Vilena Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Mam tylko nadzieję, że uda się wszystko z transportem! Quote
Recommended Posts