Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Znowu jest zapytanie o Grafita od kolejnej rodziny z Niemiec, trójka dzieci - najmłodsze 6 lat, 3 koty na podwórku i pies w typie onka.

Zdecydujcie czy Grafit ma jechać i dajcie odpowiedź, same chciałyście by go tam ogłaszać, to może być jedyna szansa dla niego na dom, w PL nie ma prawie szans, tamten dom jest dobrze sprawdzony więc nie ma obaw.

Posted

Vilena napisał(a):
Pisałam wczoraj do Kkasiiiar sms, ale nie dostałam odpowiedzi.

Trzeba jak najszybciej dać odpowiedź rodzinie!

Kochana nie mam nic na koncie, czekam az TZ wroci z pracy to skontaktuje sie z Toba z jego służbówki :diabloti:
Nie wiem czy ja powinnam decydowac o tym czy Grafit powinien tam jechac bo ja bylam tylko DT jednym z wielu tego psa.
Moje zdanie jest takie ze jesli dom jest sprawdzony i beda wiesci jak sie ma pies to powinien tam jechac bo jak widac tutaj bardzo ciezko o dom dla niego.

Posted

Rozmawiałam z Vileną i domek wydaje się super,dlatego ja też nie widzę problemu,aby Grafit tam trafił.
Dzwoniłam do Beataczl,aby porozmawiała dzisiaj z p.Magdą z hotelu,żeby potwierdzić na 100%,że Grafit jest do kotów ok.Wcześniej padła taka informacja,ale chcę to potwierdzić.Do dzieci to wiem,że jest ok i tu nie mam obaw;)
Musimy wyrobić Grafitowi paszport i tu też będę prosić Beataczl o pomoc.

I proszę o więcej informacji co z transportem,czy jest coś planowane,czy będzie jechało więcej piesków i koszt będzie łączony i w ogóle jaki to będzie koszt,bo musimy się przygotować.

Posted

"Mam w poblizu znajoma ktora ma podworko, nie ogrodek ale normalne duze podworko, ma dom , Grafit mialby mozliwosc biegania po podworku i jak by niechcial spac w domu ma ona taka altanke gdzie by sobie mogl wchodzic i wychodzic kiedy chce. Ona ma trojke dzieci najmlodzsy ma 6 lat, maja starsza 9 cio letnia sunie , mieszanca Onka." - to była pierwsza wiadomość w sprawie domku dla Grafita.

Na pewno nie jechałby sam bo to za drogo. Z SOS Dalmatyńczyki co jakiś czas któryś z psów jedzie do Niemiec, pewnie udałoby się połączyć transporty i podzielić koszty.
Mogłoby to być na przełomie lipca i sierpnia.
Umowa adopcyjna oczywiście zostanie podpisana.

Przewidywana trasa, którą miałby pokonać Grafit:

Z tamtąd gdzie teraz jest byłoby to ok.900km.
Ale żeby połączyć transporty możliwe, że musiałby pojechać najpierw w jakieś miejsce spotkania w polsce.