Lida Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Dzięki za wieści. Grafit zadowolony, podtył troszkę. Super!!! Dzięki Beata. Ile za taxi? Quote
beataczl Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Lida']Dzięki za wieści. Grafit zadowolony, podtył troszkę. Super!!! Dzięki Beata. Ile za taxi?[/QUOTE] Wsuwa cala miche gotowanego i to calkiem sporą- widzialam :) miche pilnuje bardzo a tego malucha w latki przygarnietego przez p.Magde odgania jak zaglada;) no i najwazniejsze kupa super normalna , nie trzeba kupowac zadnej specjalistycznej karmy albo badan robic, takze tez sie bardzo ciesze. Za taxi ,,po znajomosci" 70 zl. Nie bylo liczone na licznik bo byloby wiecej sporo tym bardziej ze postoj dodatkowo pol godz byl na miejscu . Za sama tylk droge byloby 100 zl. Quote
:: FiGa :: Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Czuje sie spokojniej ;) Moim zdaniem Grafit powinien tam zostac, kolejna zmiana miejsca to kolejny stres dla tego psa. Z niecierpliwoscia czekam na filmik :oops: Quote
MARCHEWA Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Beataczl,dzięki za wizytę i fotki,teraz czekamy na filmik. I musimy podjąć decyzję co dalej,bo faktycznie zabierając Grafita w kolejne miejsce znowu narażamy go na stres,ale z drugiej strony nie może tak być,że nie wiemy co się dzieje z psem.Jeżeli Grafit ma zostać u p.Magdy trzeba ustalić kilka rzeczy,po pierwsze muszą być zdjęcia i wiadomości co u niego. Beataczl,czy p.Magda może zabierać cię samochodem chociaż 2 razy w miesiącu do Grafita,aby uniknąć ponownie wyjazdów taxówką,bo nas na to nie będzie stać.I czy Tobie to będzie odpowiadać,aby tam jeździć? Potrzebne są konkretne ustalenia,aby nie powtórzyła się taka sytuacja jak ostatnio. Quote
beataczl Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Ja mam czas bo nie pracuje, wiec dla mnie nie ma wogole problemu,zeby jechac zawsze sie dostosuje tylko czym. W poniedzialek bedzie p.Magda u mnie , ma podrzucic ten aparat ze zdjeciami i filmem to na miejscu spokojnie pogadamy odn. transportu i jak to zalatwic ostatecznie, zeby niedrogo bylo.Wszystkie uwagi przekaze odnosnie kontaktu z hotelikiem i wiadomosciami co u Grafita, ze musza byc czesciej . Mysle,ze teraz jak p.Magda ma aparat to te zdjecia i filmy nie beda problemem i moze mi to poprostu dostarczyc do domu a ja bede wklejac na watek. Bo napewno internetu nie ma, zeby mailem przerzucic. Wtedy mozna i tych wyjazdow uniknac , chyba ze raz na jakis czas tak kontrolnie wpasc. Quote
:: FiGa :: Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Beatko mozesz przeslac mi filmik na csylwiac@interia.pl ? Wrzuce go ;) Quote
:: FiGa :: Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 wrzucilam Grafita do watku... http://www.dogomania.pl/forum/threads/227171-dom-z-ogrodem-dla-du%C5%BCego-%C5%82agodnego-psa-mazowieckie Quote
Lida Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Komu przelać pieniądze za taxi? Proszę o konto na pw. Czy ktoś się jeszcze dokłada? Chciałabym wiedzieć, ile mam przelać pieniędzy. Quote
Cleo2008 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 ja mialam sie dolozyc przeciez, ale tak rzadko tu bywam, ze nie wiem juz co i jak - jakie koszty byly na taxi? Quote
:: FiGa :: Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Cleo, na poprzedniej stronie [quote name='beataczl'] Za taxi ,,po znajomosci" 70 zl. [/QUOTE];) Quote
Ati Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 filmik mial byc -nie ma bez porzadnych zdjec, tego psa nikt nie wypatrzy Quote
:: FiGa :: Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ja nic nie dostalam na maila :shake: Zdjecia potwornie by sie przydaly, ale taki z prawdziwego zdarzenia :( Quote
Ati Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 oprocz tego, ze pies ma sie dobrze czuc w hotelu powinien miec ZDJECIA porzadne do ogloszen bez takich zdjec ma minimalne szanse czy przypatrzylyscie sie temu kojcowi Grafita? teraz jest cieplo, przyjdzie zima, mroz, bedzie zacinal snieg, grad kojec nie ma scian, ktore oslaniaja psa przed takimi warunkami dzis poniedzialek wiec ma byc film i foty-to czekamy Quote
:: FiGa :: Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ati zdjecia byly. I to dosc fajne. Jednak zginely gdzies na watku. Przejze za momencik caly i wyselekcjonuje wszystkie fotki jakie znajde. Nie sa to jakies super wyjechane foty z lustra, ale moim zdaniem do ogloszen sie nadaja. Quote
beataczl Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Beatko mozesz przeslac mi filmik na csylwiac@interia.pl ? Wrzuce go ;) Oczywiscie. :smile:. Ale dzis p.Magdy nie bylo-napisala smsa ,ze bedzie jutro o 10 tej wiec do poludnia Ci przesle na skrzynke. Quote
Ati Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Ati zdjecia byly. I to dosc fajne. Jednak zginely gdzies na watku. Przejze za momencik caly i wyselekcjonuje wszystkie fotki jakie znajde. Nie sa to jakies super wyjechane foty z lustra, ale moim zdaniem do ogloszen sie nadaja. nie ma tu zdjec do ogloszen, podlug mojej oceny, jestes tez na dalmatynczykach, i wiesz jakie foty powinny byc ze wkleje jedno z naszych ogloszen- chodzi o foty http://tablica.pl/oferta/boni-wyzel-niem-3-lata-cudo-do-adopcji-ID118F7.html widoczna wielkosc psa w stosunku do czlowieka, postawa, glowa, jezeli jest zgodny z psami innymi-fota z psami nie zdjecia z gory robione zdjecia sa podstawa ogloszen i znalezienia zainteresowanych na psa jezeli ogloszenia ma z miesiac, wymienia sie na kolejne foty w podobnym typie a tu skad te foty, kto je zrobi Quote
:: FiGa :: Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Znalezc w okolicach hotelu dogomaniaka, ktory potrafi robic zdjecia i poprosic go o pomoc, porzadna sesje. Zwrocimy koszty paliwa. Tylko kogo o to poprosic? Quote
Ati Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 (edited) nastepna sprawa dasz swojego psa do takiego kojca? ja mojego bym nie dala, moje polnocniaki Husky Syberyjskie maja kojce ze scianami, zeby zima mialy w nich sucha podloge a ten pies ma cala zime chodzic po mokrym? a latem-jak z cieniem w tym kojcu? Edited May 21, 2012 by Ati Quote
:: FiGa :: Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Do zimy daleko - w zimie grafit byl gdzie indziej. Ati to po prostu na chwile obecna jest najlepsze rozwiazanie. Grafit ma spacery, plywa w jeziorze, ma kontakt z innymi czworonogami. Jesli masz dla nas i przede wszystkim dla niego lepsze od tego rozwiazanie to wal smialo. W zaden sposob nie pomozesz nam piszac to, co kazda z nas doskonale wie :( Quote
:: FiGa :: Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 (edited) Pamietacie to nagranie? ;) [video=youtube;gRuAZSBZZTw]http://www.youtube.com/watch?v=gRuAZSBZZTw&feature=player_embedded[/video] https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Graafit?authkey=Gv1sRgCN6lxJGw1pjSDA# Wstawie fotki jutro, zapisalam je sobie na dysku ;) Edited May 21, 2012 by :: FiGa :: Quote
Ati Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 (edited) [quote name=':: FiGa ::']Do zimy daleko - w zimie grafit byl gdzie indziej. Ati to po prostu na chwile obecna jest najlepsze rozwiazanie. Grafit ma spacery, plywa w jeziorze, ma kontakt z innymi czworonogami. Jesli masz dla nas i przede wszystkim dla niego lepsze od tego rozwiazanie to wal smialo. W zaden sposob nie pomozesz nam piszac to, co kazda z nas doskonale wie :([/QUOTE] tyle czasu wiesz i piszesz ze zdjecia sa dobre do oglszen- no sory jak nie ma kto pojechac do hotelu w kazdej chwili z nalotem, to jakie masz gwarancje tego co piszesz, ze jest? dajecie dalmaty do miejsc bez mozliwosci kontroli? mieliscie juz tez kilka akcji i z dt i z hotelami my tez mielismy akcje u Fiery gdzie wlasnie byl tez i Grafit, i zawiadamialismy tych co sie dalo , zeby psy zabierali mielismy niewypal w Dt a teraz mamy oczy wokol glowy ja bezdomniaka wyzla nie oddalabym do takiego kojca, ani do miejsca gdzie nie moge lub, ktos od nas wjechac Edited May 21, 2012 by Ati Quote
:: FiGa :: Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 (edited) Psy z gorszymi fotkami znajdywaly domy. Tu wiekszym problemem jest wielkosc Grafita, ludzie zwyczajnie boja sie ze sobie z nim nie poradza, a psiarzy w 100% doswiadczonych ze swieca mozna szukac... Mamy osobe, ktora co jakis czas odwiedza Grafita i sprawdza jak sie chlopak ma, gdyby rzeczywiscie bylo cos nie tak, to mysle ze nie ukrywalaby tego przed nami. Psa nie zmusisz do tego by byl szczesliwy i machal ogonem na zawolanie. Nawet p Magda, choc jest szkoleniowcem tego nie osiagnie. Skoro Grafit cieszy sie, bawi, nie jest wystraszony, a wrecz przeciwnie - rozluzniony, to czego tu sie czepiac? To, ile Grafit spedza w kojcu tez mozna ocenic po jego zachowaniu. Pracujesz z psami schroniskowymi, takimi ktore maja krotkie spacery albo nie maja ich wcale, prawda? Ati co Ci w tym kojcu nie pasuje? Bo nie ma czerwonego dywanu? Kraty powinny byc ze zlota? Chyba wazniejsze jest ze w srodku stoi wiaderko, w ktorym jak sie domyslam psiaki maja swieza wode, nie jest to kojec 2x2 i panuje tam porzadek. To nie jest hotel, ktory ma 30 psow. Ich ilosc mozna policzyc na palcach. Ludzie maja wiecej czasu dla psow. Beata to chyba potwierdzi. Grafit nie jest psem domowym. Jego zywiolem jest podworko, tam czuje sie najlepiej. I potwierdzilo to juz kilka osob, bo przeciez ten pies kilka DT juz zaliczyl. Oczywiscie wyjatkiem jest zima, Grafit powienien spedzac ja w domu, tu sie z Toba w pelni zgodze. Edited May 21, 2012 by :: FiGa :: Quote
kkasiiiar Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Znalezc w okolicach hotelu dogomaniaka, ktory potrafi robic zdjecia i poprosic go o pomoc, porzadna sesje. Zwrocimy koszty paliwa. Tylko kogo o to poprosic?[/QUOTE] Ja pojade na 100 % , tylko nie moge teraz dokladnie powiedziec kiedy ale napewno w jakis weekend. Quote
Recommended Posts