Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kasia dzwoniła już do mnie :)

Marchewa proszę Cię, podejmij konkretną decyzję i daj znać.
Moim zdaniem Grafit ma bardzo małe szanse na dom w Polsce, dobrze o tym wiecie, jest po prostu za duży. Taka okazja może więcej się nie powtórzyć,
przecież nie może być Grafit na DT u Kasi do końca życia.

Monika z powyższego postu, też Wam powie, że nie ma się czego bać jeśli chodzi o wyjazd Grafita do Niemiec. Na pewno ślad po nim nie zaginie.

Posted

Dzwoniłam do Magdy kilka razy,ale jest w pracy i nie może odebrać, zadzwonię po 18-tej.

Przepraszam,że wcześniej nie zadzwoniłam,ale naprawdę od soboty mam straszny nawał pracy,a do tego jestem chora i mam ograniczony dostęp do internetu.

Rozmawiała też z Kasią,która tez jakoś wcześniej nie dzwoniła,bo cały czas miała obawy o te koty.
Postaram się dziś wszystko ustalić z Magdą.

Posted

monika&karol napisał(a):
Może dziewczyny boją się wysłać Grafita do naszych sąsiadów :diabloti:

tak dokładnie tak :(
tyle się nasłuchałam i naczytałam o tych zagranicznych adopcjach, że tak powiem podchodze do tego z dużą obawą :(
ale z drugiej strony jeżeli domek fajny to aż żal , bo to taka szansa dla Grafita

Posted

Czorcik napisał(a):
tak dokładnie tak :(
tyle się nasłuchałam i naczytałam o tych zagranicznych adopcjach, że tak powiem podchodze do tego z dużą obawą :(
ale z drugiej strony jeżeli domek fajny to aż żal , bo to taka szansa dla Grafita

W tym przypadku nie musicie się niczego obawiać ;) Nasza Beata działa po drugiej stronie http://www.sos-dalmatiner-polen.de/ to ona zajmuje się adopcjami zagranicznymi, sprawdza rodziny, robi wizyty przed i po adopcyjne

Posted

W tym przypadku to ja akurat sie nie bałam o zagraniczna adopcje ale o to jak naprawde zachowa sie Grafit do kotow, Grafit jest wielki i ma bardzo duzo sily w zabawie nawet jak stara sie byc delikatny to mimo wszytsko ma duza sile, kiedy biegnie np z moja mniejsza suczka ktora wazy 7 kg jest czasami zdeptana wiec ograniczam im zabawy chociaż jak sie powie ze nie wolno gonic Soni to tego nie robi, tylko ze Garfit jest bardzo radosnym energicznym psem i on poprostu czasami zachowuje sie jak szczeniak uwielbia zabawe i chociasz wie ze Soni gonic nie wolno to czasami pokusa jest silniejsza, z kotem u mnie ma bardzo sporadyczny kontakt, poprosilam dalszych sasiadow zeby przyszli ze swoim kotem który zyje z psami i jakos szczegolnie nie robia na nim wrazenia chociaż wiadomo ze nie znamy pies zawsze jednak budzi respekt u kota, kot siedzial sobie na samochodzie oczywiscie Garfit od razu wyczul nowy zapach ;) ale nie byl szczegolnie zainterseowany atakiem, pozniej kiedy kot juz mial ochote isc w swoja strone Grafit poruszył sie energiczniej i kot przyspieszył i wtedy juz mial wielka ochote go pogonic i sie bawic.
Ja nie moge zagwarantować jaki on bedzie do kotow, mimo ze Grafit według mnie nie jest wogole psem atakujacym dogaduje sie z suczkami i z psami tez. Jest naprawde cudowny mega inteligentny i ma to "cos" bardzo bym chciala zeby mial swoje miejsce juz takie na zawsze.

Posted (edited)

Rozmawiałam z Magdą i szczerze to Magda ma takie same obawy jak my,że Grafit może nie dogadać się z wszystkimi kotami lub podczas zabawy zrobić im krzywdę,a gdyby do tego doszło i domek by zrezygnował to Fundacja nie ma dla niego tam na miejscu żadnego dt zastępczego ani pieniędzy na opłacanie hotelu.Do tego ta Pani mieszka w mieszkanku z malutkim,wspólnym ogródkiem do którego Grafit nie miałby dostępu przez cały czas,większość czasu spędzałby w mieszkanku na 1 piętrze i obawiam się,że mógłby nieźle narozrabiać w zamknięciu.Obie stwierdziłyśmy,że lepiej poczekać i znaleźć mu odpowiedniejsze warunki np.domek z ogrodem i innym psem do zabawy.Grafit od niedawna pojawił się tam w ogłoszeniach i już był chętny domek(ta Pani tak do końca zdecydowana nie była,ponieważ także obawiała się o relacje z kotami),więc może i kolejny się znajdzie co do którego wszyscy będziemy pewni.

Edited by MARCHEWA
Posted

Uważam, że Wasza decyzja jest słuszna.

Ośmielę się wkleić link do wątku, ponieważ o ile mnie pamięć nie myli, Grafit ma podobną schroniskową historię. Gdybym nie przyjechała dzisiaj do schronu ten pies byłby już trupem. Myślę o nim juz od kilku tygodni, ale miałam "pilniejsze" przypadki -1 jamnik w budzie na mrozie, drugi jamnikowaty gryziony, kaleka Farcia...
http://www.dogomania.pl/threads/223297-Jego-dni-są-policzone-prawie-dalmat-czeka-na-eutanazję-(.?p=18660954#post18660954

Posted

Mialam dzis dosc sensowny telefon w sprawie Grafita, Państwo mieszkaja w Bydgoszczy fakt nie w domu ale w mieszkaniu gdzies obok duzego parku, mieli wczesniej wizualnie podobnego psa do Grafita odszedl za TM 3 lata temu i teraz Panstwo postanowili miec znowu psa, dlugo przezywali smierc tamtego. Sa zainteresowani jeszcze jakims psem z Bydgoskiego schroniska wiec maja sie odedzwac do konca tygodnia czy beda chcieli przyjechac zobaczyc Grafcia.

Posted

[quote name='kkasiiiar']Mialam dzis dosc sensowny telefon w sprawie Grafita, Państwo mieszkaja w Bydgoszczy fakt nie w domu ale w mieszkaniu gdzies obok duzego parku, mieli wczesniej wizualnie podobnego psa do Grafita odszedl za TM 3 lata temu i teraz Panstwo postanowili miec znowu psa, dlugo przezywali smierc tamtego. Sa zainteresowani jeszcze jakims psem z Bydgoskiego schroniska wiec maja sie odedzwac do konca tygodnia czy beda chcieli przyjechac zobaczyc Grafcia.[/QUOTE]
Hej, to super! :D 3mam kciuki :)

Posted

[quote name='Czorcik']muszą go zaobaczyć , dotknać , przytualić :)[/QUOTE]
Tak tez wlasnie Pani powiedzialam ze jak go zobacza to sie zakochaja ;) No nic czekam az zadzwoni znowu telefon ze przyjada zobaczyc Grafita wtedy juz jest wygrany ;)

Posted

[quote name='martik b']By było cudownie i bym mogła Chłopaka odwiedzać jak do nas trafił :) Czekamy niecierpliwie....[/QUOTE]
Ja od razu pomyslałam ze bedzie pod czujnym Twoim okiem ;)