Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dostałam maila w sprawie dt dla Grafita:
,,
Witam.
Byłam bardzo poruszona historią psiaka, dostałam ten adres od osoby, która odpowiedziała na moje zgłoszenie na Gumtree. Nie mogę dać Grafitowi stałego domu, bo mam już przygarnięta sunię i kota, jeden chory piesek w drodze już w zasadzie z Lublina, na stałe, i prawdopodobnie dwa kolejne jako d.t. Jeśli taka pomoc jest potrzebna, to mogę dać Grafitowi d.t. - zawsze to taniej, niż w hoteliku dla zwierząt. Mam własny dom i sporą, częściowo zalesioną działkę. Pracuję jako księgowa w domu, mam nienormowany czas pracy, stąd czas na wolontariat,,

Jestem po rozmowie z p.Magdą i miejsce na Grafita czeka,pani ma w ogrodzie budy,ale psy żyją w domu lub jak same wybiorą.
Pani Magda obiecała wstawić zdjęcia i nie ma nic przeciwko wizycie kogoś z dogo.Umówiłysmy się,że jak wszystko dojdzie do skutku to będziemy wysyłać miesięcznie worek karmy dla Grafita,czyli koszt około 100zł.
Myślę,że trzeba z tego skorzystać,bo sami widzicie,że wpłat brakuje i może być tak,że za jakiś czas będzie problem z opłacaniem hoteliku,a tym bardziej,że w to miejsce możemy pomóc następnemu psu w wielkiej potrzebie,a Grafitowi spokojnie szukać domu.

Posted

Grafit w niedzielę ma jechać do dt w Pawłowicach przy Teresinie,niestety nie znalazłam nikogo z okolic na wizytę,ale Elmira,która ma zawieźć Grafita ma się rozejrzeć po domku i podpisać z p.Magda umowę.Koszt transportu 150zł

Posted

Dzisiaj znowu rozmawiałam z p.Magdą i dogadałysmy jutrzejszy przyjazd Grafita.
Pani Magda obiecała wstawiać zdjęcia Grafita na wątek oraz pisać co u niego;)

Posted

Witam :)
Grafit miał dziś do mnie dojechać, a tu brak wieści nagle. Pisałam esy do dziewczyny, która miała ogarnąć transport, ale z jej strony cisza. No cóż, czekam na wieści.... Pozdrawiam wszystkich miłośników psiaków:cool1:

Posted

Właśnie dzwoniła do mnie Elmira i powiedziała,że Grafit już dojechał.O domku i nowych opiekunach Grafita wypowiadała się bardzo dobrze;)
Fiero,witamy Cię na wątku Grafita i jeszcze raz dziękujemy za bezpłatny tymczas;)
Karmę zamówię w Krakvecie we wtorek i wyślę na twój adres.
A ty pisz jak nasz chłopak się sprawuje.

Posted

Teraz musimy opłacić hotel za 10dni kwietnia i zakupić do dt Grafita karmę,poszukam w Krakvecie jakiejś odpowiedniej dla Grafita,może macie jakiś pomysł na jakiej by go można podtuczyć?
Megii napisz co jadł u ciebie w razie rewolucji zakupimy mu taka samą.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Teraz musimy opłacić hotel za 10dni kwietnia i zakupić do dt Grafita karmę,poszukam w Krakvecie jakiejś odpowiedniej dla Grafita,może macie jakiś pomysł na jakiej by go można podtuczyć?
Megii napisz co jadł u ciebie w razie rewolucji zakupimy mu taka samą.

U mnie Grafit jadł Purinę Dog Chow z jagnięciną i dałam mu trzy porcje na drogę żeby nowi opiekunowie mogli mu to mieszać z nową karmą. Jak dla mnie powinien jeść karmę wysokoenergetyczną bo u nas dostawał w ciągu ostatnich dwóch tygodni Purinę trzy razy dziennie i ciągle jest chudy.

Posted

:) bardzo się cieszę, że ogłoszenie przyniosło tak wspaniały efekt dla Grafita. Chłopaku powodzenia.

Co do podtuczania, to my nasze dalmacie szkieletorki podtuczamy boschem. Przystępna cena, a i rezultat całkiem zadowalający.

Posted

Witam:)
Grafit to taki fajny psiak, przytula się, rozdaje całuski i chce się bawić. Jeśli chodzi o karmę, to wczoraj chrupał purinę, którą dostał, ale dziś wolał wyjadać mięsne kulki z Chappi z drobiem i warzywami. Żadnych rewolucji z brzuszkiem nie było. Apetyt ma spory, więc będę b.wdzięczna za ten worek karmy. Niebawem wrzucę zdjęcia Grafita, pozdrawiam:)