megii1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jego siostra taka chuda nie jest a poza tym jemu widać żebra...Moja wetka tego nie nazywa biegunką tylko przekarmianiem. Quote
Iljova Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 MARCHEWA napisał(a): Młody ty do domu idź,a nie u Megii się zasiedziałeś;) A jemu się podoba u Megi i nie śpieszy mu się wyjeżdżać. Quote
Ronja12 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Witaj Grafitku! Jesteś bardzo przystojnym facetem. A co do "tuczenia" chłopaka, to ja bym popróbowała eksperymentów z karmami. Miałam podobny problem ze swoją panienką. Wszystko co dostała, dosłownie wciągała nosem, ale tez wszystko wydalała, bez żadnych sensacji, ale w dużych ilościach. Okazało się, że nie trawi kurczaka i wszystkie karmy w których występował kurczak, przelatywały przez nią. Jak zaczęłam dawać Acanę z jagnięciną, to powoli dziewczynka zwolniła tempo jedzenia i zaczęła nabierać sadełka. Może coś podobnego jest i Grafita, i trzeba poszukać jaka karma byłaby dla niego odpowiednia. Quote
megii1 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Tylko, ze on już je karmę z jagnięcina bo jest delikatniejsza nić kurczak :( Poza tym, że wygląda jak wygląda to jest wesoły, bardzo ruchliwy i zawsze uśmiechnięty. Quote
Iljova Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Może taka jego uroda ? A co wet o tym sądzi ? Quote
MARCHEWA Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Co do tej chudości,to chyba nie jest jego natura,bo z tego co ja pamiętam jak go zobaczyłam pierwszy raz u tego szkoleniowca to może on gruby nie był,ale gnaty mu nie wystawały na dupce, hmmmmmm nie wiem czym om go karmił,może zadzwonimy i się zapytamy. Quote
Cleo2008 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Iljova napisał(a):A jemu się podoba u Megi i nie śpieszy mu się wyjeżdżać. no cos mi sie tez tak zdaje... Quote
MARCHEWA Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Jutro robię pierszy przelew do Megii za hotelik,nie ma jeszcze wszystkich wpłat z deklaracji,więc wezmę z wpłat jednorazowych. Megii podaj konto do wpłaty za hotelik,bo gdzieś miałam,ale posiałam;) Quote
megii1 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 MARCHEWA napisał(a):Jutro robię pierszy przelew do Megii za hotelik,nie ma jeszcze wszystkich wpłat z deklaracji,więc wezmę z wpłat jednorazowych. Megii podaj konto do wpłaty za hotelik,bo gdzieś miałam,ale posiałam;) Zaraz wyśle. A pytałaś może jak żywiony był wcześniej Grafit? Pokazywałam mojej wetce kupę, którą grafit walnął w kojcu ale powiedziała, że to nie biegunka, ze w granicach normy, tylko po prostu nie wytrzymał. Ja mu już daję czasem nawet trzy razy dziennie; są może lekkie postępy ale zebra ciągle widzę:( Nie wiem, może go jeszcze raz odrobaczyć? Już nie trzy dni pod rząd tylko jeden dzień 3 tabletki aniprazolu. Quote
agrazka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 może to stres, Saba zaczęła dopiero przybierać na wadze jak dostaje 3 razy dziennie, karmę dla młodych psów. Quote
megii1 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Dziś miałam małą niespodziankę:) Ale zacznę od początku:) Mamy obecnie w hoteliku sukę z cieczką i to taką prawdziwą sucz co wyje na całą wieś, piszczy, ucieka z kojcy, chce uciec z wybiegu, a jak dopadnie kojce gdzie są samce to nie będę opisywać co robi przez siatkę. I psy mi troche powariowały. Dziś rano idę do kojca gdzie mamy naszego tymczasowicza Liska (mały, 7-8 kg, rudy, znajda) i patrzę, że Liska nie ma. Przeraziłam się ale wołam. Kojec Liska ma wspólną scianę z kojcem Grafita ale to szczelna , drewniana ściana z około 15 cm szczeliną przy dachu(przy tej ścianie stoi buda). Na moje wołanie Lisek przecisnął sie tą szczeliną z kojca Grafita, wyszedł na wybiegł, zjadł i znowu powędrował tą samą droga do Grafita:) I siedzi w budzie razem z Grafitem:) Wiecie, ja zauważyłam już że Grafit agresorem nie jest ale o takie związki to bym go nie podejrzewała:) Quote
beka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Czasami biegunki wywołuja pierwotniaki. Ja w takich przypadkach podaje metronidazol. zawsze działa. Quote
megii1 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 beka napisał(a):Czasami biegunki wywołuja pierwotniaki. Ja w takich przypadkach podaje metronidazol. zawsze działa. Też o tym myślałam i chyba podam mu na wszelki wypadek. Tyle że to nie są typowe biegunki to jest zwykłą lekko luźnawa kupa. Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 megii1 napisał(a):Dziś miałam małą niespodziankę:) Ale zacznę od początku:) Mamy obecnie w hoteliku sukę z cieczką i to taką prawdziwą sucz co wyje na całą wieś, piszczy, ucieka z kojcy, chce uciec z wybiegu, a jak dopadnie kojce gdzie są samce to nie będę opisywać co robi przez siatkę. I psy mi troche powariowały. Dziś rano idę do kojca gdzie mamy naszego tymczasowicza Liska (mały, 7-8 kg, rudy, znajda) i patrzę, że Liska nie ma. Przeraziłam się ale wołam. Kojec Liska ma wspólną scianę z kojcem Grafita ale to szczelna , drewniana ściana z około 15 cm szczeliną przy dachu(przy tej ścianie stoi buda). Na moje wołanie Lisek przecisnął sie tą szczeliną z kojca Grafita, wyszedł na wybiegł, zjadł i znowu powędrował tą samą droga do Grafita:) I siedzi w budzie razem z Grafitem:) Wiecie, ja zauważyłam już że Grafit agresorem nie jest ale o takie związki to bym go nie podejrzewała:) Ale numer;) Wyróżniłam dzisiaj ale.gratkę Grafitowi,może go ktoś wypatrzy. Quote
GrubbaRybba Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 megii1 napisał(a):Dziś miałam małą niespodziankę:) Ale zacznę od początku:) Mamy obecnie w hoteliku sukę z cieczką i to taką prawdziwą sucz co wyje na całą wieś, piszczy, ucieka z kojcy, chce uciec z wybiegu, a jak dopadnie kojce gdzie są samce to nie będę opisywać co robi przez siatkę. I psy mi troche powariowały. Dziś rano idę do kojca gdzie mamy naszego tymczasowicza Liska (mały, 7-8 kg, rudy, znajda) i patrzę, że Liska nie ma. Przeraziłam się ale wołam. Kojec Liska ma wspólną scianę z kojcem Grafita ale to szczelna , drewniana ściana z około 15 cm szczeliną przy dachu(przy tej ścianie stoi buda). Na moje wołanie Lisek przecisnął sie tą szczeliną z kojca Grafita, wyszedł na wybiegł, zjadł i znowu powędrował tą samą droga do Grafita:) I siedzi w budzie razem z Grafitem:) Wiecie, ja zauważyłam już że Grafit agresorem nie jest ale o takie związki to bym go nie podejrzewała:) Fantastyczna historia. :) Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Wpłaciłam dzisiaj pieniądze za hotel Grafita: DEKLARACJE STAŁE; WPŁATY:MARZEC Marchewa i Horacy dwa -50 zł-wpłynęło FiGa-60zł Cleo2008-40zł-wpłynęło Memory-10zł-wpłynęło BasiaD-50zł-wpłynęło Romenka-30zł Smadalena-40zł-wpłynęło RAZEM:280zł Brakuje 70 zł+90zł(brakujące wpłaty)=160zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE: Razem:249zł -160zł=85zł Ponieważ dwie deklaracje nie wpłynęły zapożyczyłam pieniądze z wpłat jednorazowych i tak to wygląda: 190zł z deklaracji+160zł z jednorazowych=350zł Quote
Ronja12 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Chłopcy się polubili, a we dwóch zawsze raźniej.megii1 napisał(a):Dziś miałam małą niespodziankę:) Ale zacznę od początku:) Mamy obecnie w hoteliku sukę z cieczką i to taką prawdziwą sucz co wyje na całą wieś, piszczy, ucieka z kojcy, chce uciec z wybiegu, a jak dopadnie kojce gdzie są samce to nie będę opisywać co robi przez siatkę. I psy mi troche powariowały. Dziś rano idę do kojca gdzie mamy naszego tymczasowicza Liska (mały, 7-8 kg, rudy, znajda) i patrzę, że Liska nie ma. Przeraziłam się ale wołam. Kojec Liska ma wspólną scianę z kojcem Grafita ale to szczelna , drewniana ściana z około 15 cm szczeliną przy dachu(przy tej ścianie stoi buda). Na moje wołanie Lisek przecisnął sie tą szczeliną z kojca Grafita, wyszedł na wybiegł, zjadł i znowu powędrował tą samą droga do Grafita:) I siedzi w budzie razem z Grafitem:) Wiecie, ja zauważyłam już że Grafit agresorem nie jest ale o takie związki to bym go nie podejrzewała:) Quote
koosiek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Przepraszam za off :oops::oops: 3 msc szczeniak z Konstancina ma dwa dni, potem na resztę życia zawiśnie na łańcuchu:-(:-(:-( Bardzo, bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek: http://www.dogomania.pl/threads/205236 Quote
Cleo2008 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='MARCHEWA']Wpłaciłam dzisiaj pieniądze za hotel Grafita: DEKLARACJE STAŁE; WPŁATY:MARZEC Marchewa i Horacy dwa -50 zł-wpłynęło FiGa-60zł Cleo2008-40zł-wpłynęło Memory-10zł-wpłynęło BasiaD-50zł-wpłynęło Romenka-30zł Smadalena-40zł-wpłynęło RAZEM:280zł Brakuje 70 zł+90zł(brakujące wpłaty)=160zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE: Razem:249zł -160zł=85zł Ponieważ dwie deklaracje nie wpłynęły zapożyczyłam pieniądze z wpłat jednorazowych i tak to wygląda: 190zł z deklaracji+160zł z jednorazowych=350zł Dzieki za przypomnienie, juz kwiecien wiec niedlugo wplace (zajme sie tym w weekend). Fajnie czytac mile wiesci o graficie :) Quote
Lolalola Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ronja12 napisał(a):Chłopcy się polubili, a we dwóch zawsze raźniej. kurcze,ale to sympatyczna historia:)fajnie jest miec przyjaciela,superrrr!!!! Quote
Recommended Posts