Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witaj Grafitku! Jesteś bardzo przystojnym facetem. A co do "tuczenia" chłopaka, to ja bym popróbowała eksperymentów z karmami. Miałam podobny problem ze swoją panienką. Wszystko co dostała, dosłownie wciągała nosem, ale tez wszystko wydalała, bez żadnych sensacji, ale w dużych ilościach. Okazało się, że nie trawi kurczaka i wszystkie karmy w których występował kurczak, przelatywały przez nią. Jak zaczęłam dawać Acanę z jagnięciną, to powoli dziewczynka zwolniła tempo jedzenia i zaczęła nabierać sadełka. Może coś podobnego jest i Grafita, i trzeba poszukać jaka karma byłaby dla niego odpowiednia.

Posted

Tylko, ze on już je karmę z jagnięcina bo jest delikatniejsza nić kurczak :( Poza tym, że wygląda jak wygląda to jest wesoły, bardzo ruchliwy i zawsze uśmiechnięty.

Posted

Co do tej chudości,to chyba nie jest jego natura,bo z tego co ja pamiętam jak go zobaczyłam pierwszy raz u tego szkoleniowca to może on gruby nie był,ale gnaty mu nie wystawały na dupce, hmmmmmm nie wiem czym om go karmił,może zadzwonimy i się zapytamy.

Posted

Jutro robię pierszy przelew do Megii za hotelik,nie ma jeszcze wszystkich wpłat z deklaracji,więc wezmę z wpłat jednorazowych.
Megii podaj konto do wpłaty za hotelik,bo gdzieś miałam,ale posiałam;)

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Jutro robię pierszy przelew do Megii za hotelik,nie ma jeszcze wszystkich wpłat z deklaracji,więc wezmę z wpłat jednorazowych.
Megii podaj konto do wpłaty za hotelik,bo gdzieś miałam,ale posiałam;)

Zaraz wyśle. A pytałaś może jak żywiony był wcześniej Grafit? Pokazywałam mojej wetce kupę, którą grafit walnął w kojcu ale powiedziała, że to nie biegunka, ze w granicach normy, tylko po prostu nie wytrzymał. Ja mu już daję czasem nawet trzy razy dziennie; są może lekkie postępy ale zebra ciągle widzę:( Nie wiem, może go jeszcze raz odrobaczyć? Już nie trzy dni pod rząd tylko jeden dzień 3 tabletki aniprazolu.

Posted

Dziś miałam małą niespodziankę:) Ale zacznę od początku:) Mamy obecnie w hoteliku sukę z cieczką i to taką prawdziwą sucz co wyje na całą wieś, piszczy, ucieka z kojcy, chce uciec z wybiegu, a jak dopadnie kojce gdzie są samce to nie będę opisywać co robi przez siatkę. I psy mi troche powariowały. Dziś rano idę do kojca gdzie mamy naszego tymczasowicza Liska (mały, 7-8 kg, rudy, znajda) i patrzę, że Liska nie ma. Przeraziłam się ale wołam. Kojec Liska ma wspólną scianę z kojcem Grafita ale to szczelna , drewniana ściana z około 15 cm szczeliną przy dachu(przy tej ścianie stoi buda). Na moje wołanie Lisek przecisnął sie tą szczeliną z kojca Grafita, wyszedł na wybiegł, zjadł i znowu powędrował tą samą droga do Grafita:) I siedzi w budzie razem z Grafitem:) Wiecie, ja zauważyłam już że Grafit agresorem nie jest ale o takie związki to bym go nie podejrzewała:)

Posted

beka napisał(a):
Czasami biegunki wywołuja pierwotniaki. Ja w takich przypadkach podaje metronidazol. zawsze działa.

Też o tym myślałam i chyba podam mu na wszelki wypadek. Tyle że to nie są typowe biegunki to jest zwykłą lekko luźnawa kupa.

Posted

megii1 napisał(a):
Dziś miałam małą niespodziankę:) Ale zacznę od początku:) Mamy obecnie w hoteliku sukę z cieczką i to taką prawdziwą sucz co wyje na całą wieś, piszczy, ucieka z kojcy, chce uciec z wybiegu, a jak dopadnie kojce gdzie są samce to nie będę opisywać co robi przez siatkę. I psy mi troche powariowały. Dziś rano idę do kojca gdzie mamy naszego tymczasowicza Liska (mały, 7-8 kg, rudy, znajda) i patrzę, że Liska nie ma. Przeraziłam się ale wołam. Kojec Liska ma wspólną scianę z kojcem Grafita ale to szczelna , drewniana ściana z około 15 cm szczeliną przy dachu(przy tej ścianie stoi buda). Na moje wołanie Lisek przecisnął sie tą szczeliną z kojca Grafita, wyszedł na wybiegł, zjadł i znowu powędrował tą samą droga do Grafita:) I siedzi w budzie razem z Grafitem:) Wiecie, ja zauważyłam już że Grafit agresorem nie jest ale o takie związki to bym go nie podejrzewała:)

Ale numer;)
Wyróżniłam dzisiaj ale.gratkę Grafitowi,może go ktoś wypatrzy.

Posted

megii1 napisał(a):

Fantastyczna historia. :)

Posted

Wpłaciłam dzisiaj pieniądze za hotel Grafita:
DEKLARACJE STAŁE;
WPŁATY:MARZEC
Marchewa i Horacy dwa -50 zł-wpłynęło
FiGa-60zł
Cleo2008-40zł-wpłynęło
Memory-10zł-wpłynęło
BasiaD-50zł-wpłynęło
Romenka-30zł
Smadalena-40zł-wpłynęło

RAZEM:280zł

Brakuje 70 zł+90zł(brakujące wpłaty)=160zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:

Razem:249zł -160zł=85zł

Ponieważ dwie deklaracje nie wpłynęły zapożyczyłam pieniądze z wpłat jednorazowych i tak to wygląda:
190zł z deklaracji+160zł z jednorazowych=350zł

Posted

Chłopcy się polubili, a we dwóch zawsze raźniej.

megii1 napisał(a):

Posted

[quote name='MARCHEWA']Wpłaciłam dzisiaj pieniądze za hotel Grafita:
DEKLARACJE STAŁE;
WPŁATY:MARZEC
Marchewa i Horacy dwa -50 zł-wpłynęło
FiGa-60zł
Cleo2008-40zł-wpłynęło
Memory-10zł-wpłynęło
BasiaD-50zł-wpłynęło
Romenka-30zł
Smadalena-40zł-wpłynęło

RAZEM:280zł

Brakuje 70 zł+90zł(brakujące wpłaty)=160zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:

Razem:249zł -160zł=85zł

Ponieważ dwie deklaracje nie wpłynęły zapożyczyłam pieniądze z wpłat jednorazowych i tak to wygląda:
190zł z deklaracji+160zł z jednorazowych=350zł

Dzieki za przypomnienie, juz kwiecien wiec niedlugo wplace (zajme sie tym w weekend).
Fajnie czytac mile wiesci o graficie :)