wojtuś Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='toyota']No właśnie wojtuś, tak samo myślimy ....[/QUOTE] Tak tak Asiu ;);) Quote
Vilena Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Może da no bo jak się przeprowadza do miasta to buda będzie już jej nie potrzebna, nie to co Grafitowi ;) Quote
toyota Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='kkasiiiar']Toyota zapraszam do mnie na spacer z Aza i Grafitem ;)aaa i nie zapomninajmy o Soni ;) Na pewno przyjadę :). Chciałbym zapytać ciocie, które zajmują się Grafitkiem już dłużej (choćby wirtualnie), czy: -chłopak jest kastrowany -czy przeskakuje przez ogrodzenia (chodzi o to, żeby kkasiiiar wiedziała, czego się po nim spodziewać ;) ) -czy posiada własną obrożę i smycz ? Quote
MARCHEWA Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Dzwoniłam właśnie do Fiery w sprawie budy,buda jest robiona na zamówienie dla Grafita i jest duża,że nawet razem z Azą by się zmieściły. Fiera wystawiła ją na sprzedaż za 500zł i może ją nam odsprzedać np.w ratach. W Grafitowej skarpecie jest obecnie 368zł,karma na październik jest zakupiona tydzień temu,więc w tym miesiącu koszt karmy już odpada,na paliwo pójdzie około 150zł to zostaje 218zł,które można przeznaczyć na budę,może ktoś jeszcze dłoży parę złociszy i jakoś damy radę?Ja zrobię bazarek.Co wy na to? Quote
MARCHEWA Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='toyota']Na pewno przyjadę :). Chciałbym zapytać ciocie, które zajmują się Grafitkiem już dłużej (choćby wirtualnie), czy: -chłopak jest kastrowany -czy przeskakuje przez ogrodzenia (chodzi o to, żeby kkasiiiar wiedziała, czego się po nim spodziewać ;) ) -czy posiada własną obrożę i smycz ?[/QUOTE] Grafit jest kastrowany,zaszczepiony,z tego co wiem to nie było z nim problemów typu przeskakiwanie przez ogrodzenie,on jak jest zadowolony i szczęśliwy to trzyma się opiekuna.Od nas pojechał z obrożą i smyczą. Quote
toyota Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='MARCHEWA']Grafit jest kastrowany,zaszczepiony,z tego co wiem to nie było z nim problemów typu przeskakiwanie przez ogrodzenie,on jak jest zadowolony i szczęśliwy to trzyma się opiekuna.Od nas pojechał z obrożą i smyczą.[/QUOTE] To super ! Quote
kkasiiiar Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='MARCHEWA']Dzwoniłam właśnie do Fiery w sprawie budy,buda jest robiona na zamówienie dla Grafita i jest duża,że nawet razem z Azą by się zmieściły. Fiera wystawiła ją na sprzedaż za 500zł i może ją nam odsprzedać np.w ratach. W Grafitowej skarpecie jest obecnie 368zł,karma na październik jest zakupiona tydzień temu,więc w tym miesiącu koszt karmy już odpada,na paliwo pójdzie około 150zł to zostaje 218zł,które można przeznaczyć na budę,może ktoś jeszcze dłoży parę złociszy i jakoś damy radę?Ja zrobię bazarek.Co wy na to?[/QUOTE] A pytalas moze o wysokosc tej budy? Ja juz przelalam na konto Azy 120 zl wiec nic od siebie wiecej nie dam rady dac :( Quote
wojtuś Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='MARCHEWA']Dzwoniłam właśnie do Fiery w sprawie budy,buda jest robiona na zamówienie dla Grafita i jest duża,że nawet razem z Azą by się zmieściły. Fiera wystawiła ją na sprzedaż za 500zł i może ją nam odsprzedać np.w ratach. W Grafitowej skarpecie jest obecnie 368zł,karma na październik jest zakupiona tydzień temu,więc w tym miesiącu koszt karmy już odpada,na paliwo pójdzie około 150zł to zostaje 218zł,które można przeznaczyć na budę,może ktoś jeszcze dłoży parę złociszy i jakoś damy radę?Ja zrobię bazarek.Co wy na to? Pomysł super z tą budą:) Gdyby Fiera obniżyła cenę.... nie zwróci nam 150 zł za budę Azy - konar rozwalił budę- a mówi też że dokładała ze swojego do jedzenia Azy. [quote name='MARCHEWA']Grafit jest kastrowany,zaszczepiony,z tego co wiem to nie było z nim problemów typu przeskakiwanie przez ogrodzenie,on jak jest zadowolony i szczęśliwy to trzyma się opiekuna.Od nas pojechał z obrożą i smyczą. Ta kastracja nie była udana, jak niewidoma Malinka z jaskrą urodzila szczeniaki (zostały uśpione), zrobił sie sajgon na wątku Malinki Edit: Ojcem został Graf - wyżełek [quote name='kkasiiiar']Pomysl super! A pytalas moze o wysokosc tej budy? Ja juz przelalam na konto Azy 120 zl wiec nic od siebie wiecej nie dam rady dac :( Kasiu Tobie trzeba dziękować za miejsce dla Psiaków:) Quote
Martika&Aischa Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 No właśnie dziwna sprawa z tą kastracją Grafita skoro został "tatusiem":roll::roll::roll: A może to jednak nie Grafit ???? Quote
Czorcik Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 o rety mylicie psy :( Ojcem dzieci malinki został Graf zupełnie inny pies wyżeł Quote
wojtuś Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='Czorcik']o rety mylicie psy :( Ojcem dzieci malinki został Graf zupełnie inny pies wyżeł[/QUOTE] Ale to dobrze, przepraszam Kochani, dopiszę do postu Quote
toyota Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Czyli już mamy ustalone ojcostwo ;). Grafit ma spokój i żadnych zobowiązań :). Quote
MARCHEWA Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='kkasiiiar']A pytalas moze o wysokosc tej budy? Ja juz przelalam na konto Azy 120 zl wiec nic od siebie wiecej nie dam rady dac :([/QUOTE] Tak pytałam,ale jej do wieczora nie ma w domu i dopiero wieczorem zmierzy i mi napisze to dam znać. Quote
memory Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='MARCHEWA']Dzwoniłam właśnie do Fiery w sprawie budy,buda jest robiona na zamówienie dla Grafita i jest duża,że nawet razem z Azą by się zmieściły. Fiera wystawiła ją na sprzedaż za 500zł i może ją nam odsprzedać np.w ratach. W Grafitowej skarpecie jest obecnie 368zł,karma na październik jest zakupiona tydzień temu,więc w tym miesiącu koszt karmy już odpada,na paliwo pójdzie około 150zł to zostaje 218zł,które można przeznaczyć na budę,może ktoś jeszcze dłoży parę złociszy i jakoś damy radę?Ja zrobię bazarek.Co wy na to? 500 zł, nawet rozłozone na raty, to nie tak mało dla tych piesków :( Nie znam Fiery, ale mam wrażenie, że czuje się osądzona nie do końca sprawiedliwie, a poczucie doznanej niesprawiedliwości rzutuje aktualnie na Jej dalsze postepowanie. Faktem jest, że w sprawie Malinki nie zachowała się odpowiedzialnie. Pewnie bardziej z lekkomyślności niż ze złej woli. Sądzę, że nie była w pełni świadoma zagrożenia dla suni. Nie wiem, czy ktoś Jej to dogłębnie tłumaczył, powierzając jej opiekę nad Malinką. Może sądziła, że maluchom dane będzie żyć, że wszystko 'jakoś' się ułoży. Jednak wyszło źle i posypały się (adekwatnie do sytuacji - słuszne) gromy. Tylko wśród tych grzmotów zapomniano, że w sytuacjach krytycznych to właśnie Fiera z własnej woli i na długi czas zapewniła kilku innym zwierzakom bezpieczny, spokojny kąt i normalne życie. I to powinno się liczyć mimo popełnionego błędu. Być może żal do dogomaniaków i rozgoryczenie Fiery przesłaniają jej aktualnie dobro psów, i stąd taka cena tej budy... Bo moim zdaniem trochę wysoka. Buda używana, nie sadzę, by za te cenę na miejscu znalazła nabywcę, a ktoś z innej okolicy musi doliczyć transport. Być może zdemontować i zmontować od nowa. A jeśli nabywcy nie znajdzie, to do miasta budy nie zabierze, być może ostatecznie zostawi nowemu właścicielowi za friko. Szkoda, zwłaszcza, że tracą na tym niczemu niewinne psiaki :( Może pod tym kątem jeszcze raz porozmawiać z Fierą? Przecież zna finansową sytuację psiakow, może w spokojnej rozmowie ochłonie i pozwoli coś wynegocjować? Oczywiście nie moja decyzja, ale mnie się wydaje, że zakup używanej budy za 500 zł, nawet takiej podwójnej, dla dwóch piesków to nie jest wcale tak tanio. Może warto zajrzeć na Allegro, przejrzeć oferty i ceny? Przykładowo: http://allegro.pl/styldrew-buda-budy-dla-psa-xl-2-ocieplona-promocja-i1849420496.html - 285 zł i wysyłka gratis lub inne - też styldrew, a transport za przysłowiową złotówkę http://allegro.pl/ocieplana-solidna-buda-dla-psa-xl-podest-kolor-i1870269657.html - buda duża i ocieplona, a z transportem niecałe 400 zł http://allegro.pl/anpol-buda-budy-dla-psa-xl-impregnowana-i1873722858.html- buda xl, ocieplana, impregnowana za 280zł z transportem http://allegro.pl/buda-dla-wiekszego-psa-ocieplana-i1855979249.html, buda dla dużego psa, również za 280zł z transportem itd... Quote
toyota Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Ta buda Fiery naprawdę jest solidna. Tak po zdjęciach sądzę, bo nie widziałam: https://lh4.googleusercontent.com/-R5q2HZAcWxQ/TpH7at14VSI/AAAAAAAAC80/xSyVwu30CFA/s640/DSC05500.JPG Wydaje mi się, że nowa jest warta tej ceny. Co nie znaczy, że stać nas na taką :roll:. Tym bardziej, że jest ona potrzebna na określony czas -do kwietnia. Rzeczywiście ze względu na to, że jest używana, można by negocjować z ceną... Quote
MARCHEWA Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Ja tej budy w realu nie widziałam,może ktoś kto był na miejscu napisze czy ona faktycznie jest taka solidna,żeby to nie były wyrzucone w błoto pieniądze. Poczekam do wieczora na wymiary budy i wtedy zapytam Fiery o jakąś zniżkę.Wiem,że polubiła Grafita,więc może........... Przejrzałam wątek i na 23 str.są zdjęcia budy,która wydaje się b.duża. Quote
Ati Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 http://tablica.pl/oferta/tanio-budy-dla-psow-IDkXUj.html Quote
MARCHEWA Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Dostałam wymiary budy:1,5x1,5 i 2,10 wys.Czyli jest za wysoka do kojca 1,80. Quote
Guliwer89 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Według mnie trzeba pomyśleć nad dwoma mniejszymi budami oddzielne bazarki na wątkach i da się myślę uzbierać psiaki są slodkie i dużo osób chce im pomóc tylko trzeba to zrobić w miarę szybko żeby były gotowe na koniec miesiąca ;) Quote
kkasiiiar Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Kochani powiedzice jaka buda dla Azy, a jaka dla Grafita sa takie wymiary : 70CM X 95CM X 85 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI SZNAUCERA, LABRADORA 85CM X 110CM X 100 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI OWCZARKA NIEMIECKIEGO 100CM X 140CM X 130 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI OWCZARKA KAUKASKIEGO, BERNARDYNA odpowiedzi potrzebuje na teraz!!!!!! To samo napisalam na watku Azy ale jest osoba ktora chce kupic bude i musi wiedziec !Buda juz zamowiona tylko trzeba wymiary podac :) Quote
MARCHEWA Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='kkasiiiar']Kochani powiedzice jaka buda dla Azy, a jaka dla Grafita sa takie wymiary : 70CM X 95CM X 85 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI SZNAUCERA, LABRADORA 85CM X 110CM X 100 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI OWCZARKA NIEMIECKIEGO 100CM X 140CM X 130 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI OWCZARKA KAUKASKIEGO, BERNARDYNA odpowiedzi potrzebuje na teraz!!!!!! To samo napisalam na watku Azy ale jest osoba ktora chce kupic bude i musi wiedziec !Buda juz zamowiona tylko trzeba wymiary podac :) Dla Grafita to raczej ta: 85CM X 110CM X 100 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI OWCZARKA NIEMIECKIEGO A kto jest tą osobą o złotym sercu?:crazyeye: Quote
wojtuś Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='MARCHEWA']Dla Grafita to raczej ta: 85CM X 110CM X 100 CM – DLA PSÓW WIELKOŚCI OWCZARKA NIEMIECKIEGO A kto jest tą osobą o złotym sercu?:crazyeye: A ja napisałem na wątku Azuli: wojtuś Połączmy Kochani siły na obydwu wątkach: - potrzebne 2 budy - dla Grafita to Kasiu myślę, że ta największa 100x140x130 - dla Azuli i być może Barta mogłaby być 85x110x100 (Azula 25 kg, Bart 35 kg) Chyba że obydwie jednakie:smile: 2 duże lub 2 średnie (jeśli Grafit się zmieści;-) Marchewa to jeśli Grafit się zmieści to 2 budy średnie 85x110x100 Kasiu to 2 budy średnie:):) potrzebne Quote
wojtuś Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 i z wątku Azuli: [quote name='wojtuś']Grafit się zmieści :D Kasiu Kochana to potrzebne 2 budy 85CM X 110CM X 100 CM Kasiu Dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
agrazka Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 ta średnia w zupełności wystarczy, jego siostra Saba czasem z takiej korzysta i jest ok. Quote
Recommended Posts