Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Karma powoli wychodzi, więc możesz kochana zamawiać następny worek dla "maleństwa".
Moi znajomi dziwili się w sobotę, że Grafit takie piękne psisko i nie ma swojego domku...

Posted

Fiera napisał(a):
Aaaaaaa, jutro będę robiła zdjęcia, bo mam już aparat, więc pokażę Wam "aktualną" mordkę naszego pupilka:)

Oooo super! To czekamy! :D

Posted

Karma zamówiona;)Była promocja i zamówiłam Grafitowi 20 kg karmy Farmina Charli Standard +gratis 6 x 1,25kg w puszkach.
Czekamy na fotki i zaczynamy na nowo ogłaszać chłopaka.Fiero,czy możesz napisać w paru zdaniach charakter i usposobienie Grafita,taki krótki tekścik,który będziemy mogli użyć do ogłoszeń,bo Ty jednak znasz go najlepiej;).

Posted

Przepraszam, ale nie mogę zgrać zdjęć z aparatu na kompa:(
A jeśli chodz o charakter psiaka, to jest bardzo radosny i energiczny, uwielbia biegać i skakać, ulubione zabawy to rzucanie i pszynoszenie patyka lub piłki:)
Jest pieszczochem, uwielbia się przytulać, często podchodzi do mnie i opiera się całym cielskiem o nogi - to takie przytulanki. Czasami próbuje się wpakować na kolanka;), bardzo chętnie spałby na łóżku, ale skarcony nie pcha sie nachalnie, jest więc bardzo karny i mądry. Bardzo dobrze pilnuje posesji, obcych na działkę nie wpuści gdy mnie nie ma na działce, a jeśli jestem to patrzy na mnie i "pyta" czy tę osobę wpuścić czy ugryźć. Kiedyś maja znajoma weszła na działkę gdy ja byłam w domku, a Grafitek zastawiał jej drogę do domu i lekko powarkiwał, gdy ta go zignorowała i ominęła, to podszedł i złapał ją delikatnie ząbkami za rękę, ja już wyszłam a Grafit patrzył na mnie i "pytał" czy ma ją chapsnąć mocniej czy zostawić. Może opisuję tę sytuację nieco niezdarnie, ale obie byłyśmy pod wrażeniem inteligencji i zdyscyplinowania tego psiaka, to zdeydowanie najmądrzejszy pies jakiego miałam pod opieką i wogóle poznałam. Super kandydat na przyjaciela i stróża, nowy właściciel zyskałby skarb adoptując tego zwierzaka.

Posted

Poprosiłam Anetek o nowe ogłoszenia dla Grafita,daliśmy stare fotki.

Karma powinna dziś dojechać,musiałam dopłacić 22 zł ponieważ tej za 75zł nie było na magazynie i trzeba było tydzień czekać.

Posted

Karma dojechała, dziękuje bardzo w imieniu Grafitka.
Mam kilka nowych fotek, zaraz wyślę mailem, może jestem nieobiektywna bo bardzo lubię tego futrzaka, ale moim zdaniem jest słodziachny.
Z powodu bardzo przykrej i krzywdzącej dla mnie i pieska pod moją opieką sytuacji na jednym z wątków, kasuję swoje konto na Dogomanii. Miłoć do zwierząt i stan zdrowia nie pozwalają mi na uczestniczenie w czymś takim. Brdzo proszę o kontakt tel.opiekunkę Grafitka, bo nie wiem, czy w tej sytuacji wg. Waszej oceny pies może pozostać pod mją opieką.

Posted

Fiero, czy uważasz za rozsądne nazywanie 'mądrością' agresywnych zachowań Grafita w stosunku do ludzi? Takie zachowanie powinno być ukrócone jak najszybciej, a nie chwalone... Chyba, że psina ma iść do kogoś na pilnowanie posesji na łańcuch, to faktycznie robisz mu świetną reklamę... Pies, który warczy na ludzi, łapie ich zębami nie może trafić ani do niedoświadczonych właścicieli ani do dzieci, a to znacznie uściśla grono jego potencjalnych nowych właścicieli...

Posted

O matko, to nieporozumienie, nie zrobił krzywdy tej kobiecie, ani nikomu innemu, chociaż mnóstwo ludzi u mnie bywa, raczej chodziło mi o to, że pilnuje swojej posesji dając obcym do zrozumienia, że bez zgody jego Pani nie mogą się tu pałętać. Moim zdaniem każdy pies na jego miejscu pogryzłby obcą osobę, która wtargnęła na jego terytorium, a on ją tylko "pilnował", nie zrobił jej najmniejszej krzywdy, to świadczy moim zdaniem o jego inteligencji, że chociaż mógł zrobić człowiekowi "intruzowi" krzywdę, to absolutnie nie miał takiego zamiaru i tego nie zrobił. Jest kochany, łagodny i bardzo grzeczny. Ale ma na początku znajomości z nowym człowiekiem ochotę go zdominować, więc do niedoświadczonych ludzi napewno trafić nie może, bo może się powtórzyć historia jak z tą kobietą, która chciała go uśpić bo ją rzekomo ciapnął. To mądry pies, ale dla mądrych ( doświadczonych ) ludzi.
Wysłałam zdjęcia na maila do Marchewy, mam nadzieję, ze trafią na wątek.

Posted

żaden dobrze wychowany pies nie powinien się tak zachowywać, bo potem czyta się o zagryzionych dzieciach. I posesja jest Twoja a nie jego. I to właściciel decyduje o tym kogo wpuszcza a nie pies. Ja na prawdę wiem, że Ty pewnie z tyloma psiakami nie masz czasu, żeby go porządnie wyszkolić, ale takie zachowania po prostu powinnaś ukrócić :) swoją drogą, gdzieś wyczytałam, że zmieniasz lokum, co będzie z Grafciem?