Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam! Grafit buziaki przesyła;) Apetyt ma ogromny, podobno tej karmy, która z nim przyjechała było 3 porcje, no cóż....... Grafit zjadł wczoraj tę karmę + prawie kg. mojej + kawał mięcha = zadowolony piesek i zero problemów z brzuszkiem, chyba dość szybko doprowadzę go do normalnego wyglądu z tego szkieletorka, jakim jest biedak teraz. Ponieważ z kasą u mnie nieciekawie, a jeszcze na nieodpłatny tymczas mam wziąć dwa spore psiaki, więc czekam z utęsknieniem na ten worek karmy od Was, na kości z mięchem narazie mam, w razie problemów dam znać i poproszę o wsparcie. A poza tym Grafit chciał się Wam pochwalić, że "zjadł" w nocy kapeć mojego męża;) Pozdrawiam:)

Posted

Fiera napisał(a):
Witam! Grafit buziaki przesyła;) Apetyt ma ogromny, podobno tej karmy, która z nim przyjechała było 3 porcje, no cóż....... Grafit zjadł wczoraj tę karmę + prawie kg. mojej + kawał mięcha = zadowolony piesek i zero problemów z brzuszkiem, chyba dość szybko doprowadzę go do normalnego wyglądu z tego szkieletorka, jakim jest biedak teraz. Ponieważ z kasą u mnie nieciekawie, a jeszcze na nieodpłatny tymczas mam wziąć dwa spore psiaki, więc czekam z utęsknieniem na ten worek karmy od Was, na kości z mięchem narazie mam, w razie problemów dam znać i poproszę o wsparcie. A poza tym Grafit chciał się Wam pochwalić, że "zjadł" w nocy kapeć mojego męża;) Pozdrawiam:)

Czyli apetyt u was mu wrócił z czego się cieszę,bo już myślałam że może jest chory:roll:

Karmę postaram się wysłac w tym tygodniu,kupię ją z pieniędzy za hotel,a jak dojdzie wpłata Figi ureguluję opłaty.

Dziewczyny,mam pytanie do osób które deklarowały wpłaty na Grafita,ponieważ koszt worka dobrej karmy to około 110zł i dla mnie jednej to spory koszt,czy możemy tak zrobić,że zmniejszymy deklaracje każdej do 10zł wtedy uda się uzbierać część a na resztę będę robić bazarki,tak by to wyglądało:
Figa-10zł
Cleo2008-10zł
Memory-10zł
Smadalena-10zł
Marchewa i Horacy-20zł
BasiaD i Romenka wycofały swoje deklaracje.

Może ktoś jeszcze się dołoży po 10zł?

Posted

U nas tez miał apetyt ale dostawał po półtora kubka karmy trzy razy dziennie. Ja się boję co może być po przekarmieniu, szczególnie u psiaka po przejściach. Ja się dołożę 10 zł miesięcznie dla Grafita. W maju proszę o pw z danymi do przelewu. W kwietniu odlicz sobie tą kwotę od opłaty hotelowej Grafita. Był do 10 kwietnia czyli zaokraglając w dół:) i licząc po 11 zł za dzień proszę o przelanie na konto hotelowe 90 zł, a 10 zł niech idzie jako moja kwietniowa deklaracja.

Posted

Zwrócę uwagę na to, żeby go nie przekarmić przypadkiem, ale biorąc pod uwagę to, że już od jakiegoś czasu jest pod dobrą opieką i że jest strasznie chudy, to wydaje mi się, że powinien jeść więcej - nie rzuca się na jedzenie i nie zjada go łapczywie jak to robią wygłodzone zwierzaki, tylko ma dobry humorek i sporo ruchu i kontaktu z ludźmi, więc pewnie dlatego apetyt dopisuje:)

Posted

Moja wplata powinna juz dojsc - z konta pieniazki wyszly :hmmmm:

Ja podtrzymuje swoja deklaracje 60zl do momentu az Grafitek znajdzie dom ;) W jego "skarpecie" moze byc wiecej, nigdy nie zaszkodzi, a i w razie potrzeby bedzie w zapasie. Jak znajdzie dom to na pewno znajdzie sie bida, ktora rowniez wsparcia potrzbuje, a ja wtedy nie dam rady wytrzasnac wiekszej sumy, dlatego te 15€ wole podtrzymac ;)

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Moja wplata powinna juz dojsc - z konta pieniazki wyszly :hmmmm:

Ja podtrzymuje swoja deklaracje 60zl do momentu az Grafitek znajdzie dom ;) W jego "skarpecie" moze byc wiecej, nigdy nie zaszkodzi, a i w razie potrzeby bedzie w zapasie. Jak znajdzie dom to na pewno znajdzie sie bida, ktora rowniez wsparcia potrzbuje, a ja wtedy nie dam rady wytrzasnac wiekszej sumy, dlatego te 15€ wole podtrzymac ;)

Dzięki Figa;)
Na razie pieniążki nie wpłynęły dlatego zapożyczyłam z tych na hotel i zamówiłam Grafitowi taka karmę w Krakvecie;
Royal Canin Special Club Performance Adult CC
Zbilansowana sucha karma Royal Canin C.C. jest przeznaczona dla psów dorosłych wszystkich ras o normalnym poziomie aktywności.15kg-109zł

Posted

Witam:) Grafitek dobrze zniósł przeprowadzkę do nowej budy, zaprzyjaźnił się z małym pieskiem sąsiadki o imieniu Groszek, powoli moja Finka się do niego przyzwyczaja, więc myślę, że wszystko się dobrze ułoży. Uwielbia spacery, jak podchodzę do niego ze smyczą to macha ogonkiem jak szalony:) Pozdrawionka

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Grafit jest na lancuchu? :hmmmm:

O łańcuchu nie było mowy.Myślę,że po prostu został przeniesiony z domu w którym podobno mocno rozrabiał do budy w ogrodzie,tak Fiero?

Posted

TAAAAAK, buda to nie znaczy przecież łańcuch, a te spacery ze smyczą to poza terenem mojej działki, spacerki do lasu - bo na razie boję się go puścić luzem, żeby nie pobiegł za czymś fajnym i może się pogubił. I jeszcze jedna sprawa - chyba dostałam nie tę co trzeba książeczkę zdrowia, bo szczepienia są sprzed prawie roku a imię Figiel?

Posted

Fiero - nie chcę straszyć ale uważaj w lesie zawsze miej smakołyki w kieszeni, jego siostra, moja Saba jak znajdzie jakiś trop to nie idzie jej przywołać, biegnie gdzieś daleko. Już nie raz napędziła nam strachu.

Posted

Ups, no więc w książeczce jest wpisane Figiel, może Elmira dała mi nie tę, którą miała dać z pośpiechu......?
Karma doszła wczoraj wieczorem, dziękuję bardzo:)
Grafitkowi sierść pięknie się wygładziła, biega po działce jak szalony, ma niesamowitą energię i chęć do zabawy. Uwielbia się bawić w zabieranie i rzucanie patyka:) I w ogóle jest kochany, taki pieszczoch i lizus:) Ale spacery do lasu na razie na smyczy, bo boję się, żeby nie zwiał. Miałam wstawić dziś fotki, ale robiłam telefonem i posiałm gdzieś kabel, więc dziś z fotek nici; jak naładuję akum.w aparacie, to coś mu cyknę i wrzucę na stronę. I dzięki jeszcze raz za karmę, bo apetycik ma SPORY, pozdr:)