xxxx52 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Moze pokazuje te sliczne kielki ze strachu? Wszystko bedzie dobrze,piesek potrzebuje troche czasu Quote
GoniaP Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 GoniaP napisał(a):Powiem zupełnie szczerze, że podbiła moje serducho i widzę w niej niesamowity potencjał. Chwyta wszystko w lot i jest super "materiałem" by zrobić z niej psa idealnego. Aż pali się by zadowolić człowieka, więc łatwo byłoby zapanować nad niepożądanymi reakcjami. conceited napisał(a):a mialo byc tak pieknie no ... Ale nie skreslalabym jej. Fuks tez w pierwszym DT u Jackie ruszyl na jej siostre z zebami i zostal tam uznany za agresora, musial opuscic dom. A Charlotte mowi, ze Fuks nie ma w sobie cienia agresji i nie wiem dlaczego tak zareagowal na Jackie siostre. Że zacytuję samą siebie i conceited... Ja nie neguję, że Ruda ma jakieś problemy, ale nie wolno jej skreślać. Nie wiemy jakie doświadczenia miała w przeszłości, więc trzeba ją traktować ostrożnie. Dziś uzgodniłam z panią Aliną, że potraktujemy ją jak pustą kartkę, którą trzeba zapisać. Damy Rudej czas i zobaczymy co nam pokaże. Przykro mi tylko, że ta sytuacja stała się udziałem Hani, chodzącego Anioła. Hanią ta sytuacja tak wstrząsnęła, że nie poszła biedna do pracy... Nadal nie może sobie znaleźć miejsca, bo martwi się o Rudą i uważa, że ją zawiodła. Nic bardziej mylnego. I od razu uprzedzę, że pomysł przeniesienia Rudej był moją osobistą decyzją, ponieważ muszę dbać o bezpieczeństwo zarówno psów, jak i ludzi, pod których są opieką. lepiej dmuchać na zimne. Quote
Helga&Ares Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 GoniaP napisał(a):Zachodzimy w głowę co było przyczyną jej złości, bo pani Mama jedynie podała jej zabawkę - pleciony sznurek.... W każdym razie spięliśmy się i Ruda kita jest już w hotelu. Owszem, ma swój kojec, ale będzie też gościem w domu. Będzie też wychodziła z panią Aliną na spacery i uczestniczyła w życiu domowym. Jutro przyjeżdżają do domu dorosłe dzieci państwa, więc Ruda będzie testowana w różnych sytuacjach. Trzeba ją rozgryźć zanim zaczniemy szukać jej domu.... Ja też na pewno podjadę tam osobiście w przyszłym tygodniu by zobaczyć jak Ruda sobie radzi, z tym, że dzieli nas dystans 80km, więc nie wiem kiedy znajdę tyle czasu... Mogę pojechać z Tobą Gosia jeśli chcesz Quote
GoniaP Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Helga&Ares napisał(a):Mogę pojechać z Tobą Gosia jeśli chcesz Będzie mi miło Domiś. Quote
GoniaP Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Dziś rano odwiedzili mnie nowi opiekunowie Rudej kitki :) Super ludzie, co potwierdziło zachowanie moich osobistych psiaków, które kokietowały, rozdawały buziaki, ładowały się na kolana, traktowały jak największych przyjaciół domu. One mają intuicję i ja im ufam ;) Ruda kita ma się znakomicie :) Miała do wyboru dom, lub ogród - wybrała ogród i kojec. Kojce są cieplutkie, zaizolowane, z drewnianą podłogą i budą wypełnioną świeżą słomą. Ruda okresowo jest z niego wypuszczana, ma też dostęp do domu. W domu jest niespokojna i szuka okazji by wyjść na zewnątrz. Jest jednak bardzo towarzyska, uwielbia się bawić z człowiekiem, przytulać, lub po prostu być blisko. W weekend dom odwiedziły dorosłe dzieci Państwa I. i nie było żadnych problemów. Ruda była w swoim żywiole, ganiała, bawiła się, pieściła z ludźmi. To zaledwie parę dni, więc karta będzie się zapełniać powoli. Powoli ją rozszyfrujemy. A oto Ruda w nowym środowisku: Quote
conceited Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Ale jej sie smiesznie te uszy wywijaja... hmmm...czyli Ruda Kita niezbyt nadaje sie do mieszkania? Moze dlatego nie czula sie swobodnie u Pani Hani i dziwnie zareagowala. Quote
SkarpetKa Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Zapraszam na bazarek na rzecz Rudej Kitki! Tym samym zapraszam na mój pierwszy bazarek na rzecz podopiecznych FUNDACJI GŁOSEM ZWIERZĄT!!! A jakby tego było mało: zapraszam na mój pierwszy bazarek na Dogomanii! Mam nadzieję, że wszystkim się spodoba! :oops: http://www.dogomania.pl/threads/202872-Rozmaitości(urodowo-książkowo-filmowo-itd)-na-FundacjęGłosemZwierząt-do-2.03.11-do-22 Quote
conceited Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Szkoda, ze Pani od Rudej Kity nie jest na forumbo bysmy wiedzieli co sie u niej dzieje :) Quote
de_sade Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 hehehe no te uszy ma śmieszne :) strasznie się cieszę że wygrała walkę z chorobą, dzielna dziewczyna :) teraz może być już tylko lepiej :D Quote
GoniaP Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Jutro jedziemy z Domi w odwiedziny do Rudej kitki, więc będą świeżutkie wieści i zdjęcia ;) Quote
wieso Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 GoniaP napisał(a):Jutro jedziemy z Domi w odwiedziny do Rudej kitki, więc będą świeżutkie wieści i zdjęcia ;) no to czekamy....:) Quote
Helga&Ares Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Kochane Ciocie i Wujkowie, szykujcie się na nową odsłonę Rudej Kity :) Nowa Ruda Kita jest zjawiskowa Potrafi latać! :eviltong: Jest szczęśliwa ;) Zrelaksowana Wygłupia się :evil_lol: Quote
Helga&Ares Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Uśmiecha I znowu fruwa.... :evil_lol: Biega, szaleje I ciągle chciałaby być blisko człowieka Quote
xxxx52 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Co za sliczny szczesliwy i w swoim zywiole piesek.Sliczne zdjecia ukazuaja w calej okazalosci juz zdrowa suczynke. Quote
GoniaP Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Jestem absolutnie zakochana w Rudej Kitce :loveu::kiss_2::loveu: Jest wspaniałym psem, który jeszcze nie zna swojego miejsca, nic nie umie, ale kocha życie, kocha człowieka i kocha spełniać jego życzenia. Jest bardzo mądra, ale jeszcze zagubiona. Nie wie co jest dobre, a co złe. Ale ma tak ogromny potencjał, że aż żałuję, że nie mogę jej wziąć do siebie. Regularne ćwiczenia zrobiłyby z niej psa idealnego. Ona wszystko łapie w lot! Niestety nie lubi innych zwierząt i chce mieć człowieka na wyłączność, ale raz już to w życiu przerobiłam z moim własnym psem i wiem, że nad wszystkim można zapanować przy odrobinie dobrej woli i konsekwencji w postępowaniu. Nie wiem jaki diabeł wstąpił w nią u Hani, i pierwszego dnia u Aliny. Dziś obległy ją 4 baby (jedna nie znana jej w ogóle) i zachowywała się wzorowo. Najchętniej weszłaby w człowieka, by być jeszcze bliżej. Widać, że w hotelu czuje się dobrze. Rozdaje buziaki, rozkłada się, pokazuje brzuszek, liże... W zabawie lekko chwyta za rękę, ale zęby ma w komplecie i mocne, więc trzeba jej tego oduczyć. Skacze na człowieka, ale łatwo ją sprowadzić do parteru. Umie już siadać na komendę i podawać łapkę. Jak nic jej nie dekoncentruje, ładnie przychodzi na zawołanie. No i bawi się jak szczenię, biega, skacze, napawa wolnością. Marzy mi się dla niej dom z ogrodem, energiczni, młodzi ludzie, którzy poświęciliby jej czas i poszliby z nią na szkolenie. Akurat, jeśli chodzi o Rudą kitkę dopuszczam budę w ogrodzie na czas nieobecności opiekunów i życie domowo/kanapowe, kiedy są. Ehhh Ruda, Ruda, te Twoje oczy i energia zniewalają.... :loveu: Quote
conceited Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Fruwające zdjęcia to mistrzostwo świata :) cuuuudo ! Widać, że Rudzielec jest szcześliwy w tym hoteliku. Co do innych psów - ciekawe, ze przecież została znaleziona błąkająca sie z beniem po polach więc chyba nie wszystkich psów nienawidzi :) No to zabiorę się do allegro, bo jeszcze nie zaczęlam, fajnie, że są takie piękne foty - pewnie zasługa Domi ? A kto jeszcze był w odwiedzinach? bo zazdrosna jestem, ze nie było mi dane :P ooo...usuneli mi podpis :) nie zauważyłam...ciekawe, co zrobiłam nie tak... Quote
GoniaP Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Tekst do ogłoszeń autorstwa choleryy: Dla Rudej: Pamiętam dobrze rozpoczęcie Nowego Roku.. Wszyscy ludzie składali sobie życzenia i mieli wspaniałe nadzieje na nadchodzący czas.. Ich marzenia i plany, nie dotyczyły jednak mnie- ich wieloletniej i oddanej przyjaciółki.. Moje szczęście, zdrowie i pomyślność skończyły się wraz z umieszczeniem mnie w schroniskowej klatce.. Szczęście oglądania telewizji u nóg pana, spacerów z jego rodziną, ciepłego posłania w mroźne wieczory, prysło jak bańka mydlana w szarej rzeczywistości zimnego boksu.. Zdrowie, które nigdy nie szwankowało, zaczęło podupadać, a pomyślność skończyła się w momencie szturchania nosem pustej metalowej miski i szukania odpadków po kątach.. Szybko okazało się, że silny zdrowy pies nie powinien rozchorować się tak szybko i nagle... i tak dowiedziałam się o paskudnym wirusie, który zaatakował moje osłabione ciało. W głosach ludzi słyszałam nutę przerażenia, domyśliłam się, że ta choroba sprawi mi dużo bólu i cierpienia.. Czułam się coraz gorzej i przygotowałam się na śmierć.. Paradoksalnie właśnie to uratowało mi życie.. Moim ciężkim stanem zainteresowali się dobrzy ludzie.. Nie pozwolili mi umrzeć w cierpieniu.. Wyleczyli moje ciało i spełnili jedno z Noworocznych życzeń- dziś po ciężkiej walce jestem zdrowa.. Zaczęłam wierzyć, że jeśli na świecie są ludzie, którzy potrafią spełniać życzenia, to znajdą się i tacy, którzy dopilnują, żeby szczęście i pomyślność także zagościły w sercu wspaniałego psa.. Quote
GoniaP Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 conceited napisał(a): Widać, że Rudzielec jest szcześliwy w tym hoteliku. Jest szczęśliwa wtedy, kiedy jest z człowiekiem i jego atencję. Gorzej, kiesy musi zostać sama w domu, czy w kojcu. Ruda ma silny lęk separacyjny.... Quote
Helga&Ares Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 GoniaP napisał(a):Jest szczęśliwa wtedy, kiedy jest z człowiekiem i jego atencję. Gorzej, kiesy musi zostać sama w domu, czy w kojcu. Ruda ma silny lęk separacyjny.... Pamiętacie Viko? Wszystko idzie naprawić Quote
conceited Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 [quote name='Helga&Ares']Pamiętacie Viko? Wszystko idzie naprawić hmmm... ja nie wiem czy Viko jest naprawiony czy po prostu Pani tolerancyjna ;) http://allegro.pl/ruda-kita-cudowna-cunia-o-bursztynowych-oczach-i1482715074.html Quote
Recommended Posts