Jump to content
Dogomania

Ruda - wygrala walke o zycie, my walczymy o finansowe przetrwanie :(

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

conceited napisał(a):
Kurka wodna, wszystko fajnie, ale Ruda Kita powinna opuscic klinike, a nie mamy jej gdzie umiescic :( Nie moze wrocic do schronu.

Mamy :)
Jutro zabieram Rudą z kliniki około 11stej :)

Posted

Cudotworczyni Gonia uratowala Ruda Kitę przed powrotem do schronu :)

Bardz jestem ciekawa jak odnajdzie sie w DT, czy jest przyzwyczajona do mieszkania w domu, czy umie trzymac czystosc...

Posted

conceited napisał(a):
Cudotworczyni Gonia uratowala Ruda Kitę przed powrotem do schronu :)

Bardz jestem ciekawa jak odnajdzie sie w DT, czy jest przyzwyczajona do mieszkania w domu, czy umie trzymac czystosc...

oj ja też jestem ciekawa:lol:

Posted

kikaka napisał(a):
oj ja chyba wiem gdzie ona jest:evil_lol: jeśli się nie myle, to będzie miala jak w raju:multi:
Z całą pewnością wiesz ;)
Ale ale, od początku.
Wczoraj z Hanią pojechałyśmy po Rudą do kliniki. Pani doktor prowadząca czule się z nią żegnała, i gdyby nie to, że wynajmuje mieszkanie, Ruda byłaby Jej...
Dziękujemy dr. Agnieszce za uratowanie życia Rudej i za troskę, którą okazała naszej choruszce. :Rose:
Ruda kocha człowieka, jest człowiekowi oddana do bólu, bardzo inteligentna, ale widać, że nikt jej nigdy nic nie uczył. Miałyśmy problem by wepchnąć ją do samochodu, a potem podczas drogi była bardzo niespokojna. Jak już wysiadła, chętnie poszła na spacerek :)
Bez problemu pokonała próg blokowej klatki schodowej, weszła do windy, ale wyczułam, że był to jej pierwszy raz.
W domu zwiedziła każdy kąt i jej zainteresowanie szczurem z początku nie niosło nic dobrego... Ale Ruda reaguje na głos i stara się zadowolić człowieka, więc po kilku zdecydowanych "fe", "nie", "no co Ty robisz", odpowiednio akcentowanych, oraz nagradzaniu pożadanego zachowania, Ruda znormalniała i biedny szczur nie był już tak atrakcyjnym obiektem.
Cały czas chce się tulić i buziakować. To bardzo aktywna sunia, która potrzebuje dużo ruchu i zajęcia. Jest przesłodka, ma potencjał szkoleniowy, zapatrzona jest w człowieka i można by wypracować u niej niezły aport, bo od zaraz zainteresowała się piłeczką.
Niestety ma lęk separacyjny i podczas 45 min samotności wyrządziła trochę szkód. Hania zdecydowała podjąć próbę i namówić Mamę na współpracę by zakrzewić w Rudej dobre maniery. Mam nadzieję, że dadzą radę. (niestety trzeba liczyć się z tym, że Ruda będzie musiała znaleźć inne miejsce)
Drugim minusem Rudej kitki jest jej niechęć, a wręcz agresja wobec suk. Szkoda, że nasza fundacja nie ma środków na takie fanaberie jak szkolenie....
Ruda jest idealną kandydatką... Powiem zupełnie szczerze, że podbiła moje serducho i widzę w niej niesamowity potencjał. Chwyta wszystko w lot i jest super "materiałem" by zrobić z niej psa idealnego. Aż pali się by zadowolić człowieka, więc łatwo byłoby zapanować nad niepożądanymi reakcjami.
Marzy mi się dla niej dom z ogrodem, ale z dostępem do domu. Ona umie się w domu zachować i nie brudzi. No i tacy ludzie, którzy by dostrzegli jej potencjał, poszli na szkolenie, pracowali na co dzień, byliby wymarzonymi kandydatami na jej opiekunów.
Ruda jest szalona, młoda i potrzebuje dużo ruchu i zajęcia. Dla kogoś, kto będzie mógł jej zapewnić te warunki, będzie idealną, wierną przyjaciółką po grób.

A teraz sprawy przyziemnie przykre :(
Rachunek z kliniki, wbrew wcześniejszym obliczeniom wyniósł ponad 1100zł.
Nie mamy tyle. Czy ktoś mógłby pomóc???

Posted

Ojej, to mnie zasmucilas :(

Lęk separacyjny, niechec do suk - nie bedzie latwo szukac domku.
Poprosze o jak najwiecej zdjec - zrobie jej allegro.

Co do pieniedzy - ja pierd..e :( ciagle ten sam problem...

Posted

Kolejne zle wiadomosci...

Ruda Kita dzis pokazala różki i ruszyla z zebiskami na Mamę Pani Hani. Musiala opuscic DT i jedzie do hoteliku :( glupia małpa, nie wie co dla niej dobre.

Posted

conceited napisał(a):
Kolejne zle wiadomosci...

Ruda Kita dzis pokazala różki i ruszyla z zebiskami na Mamę Pani Hani. Musiala opuscic DT i jedzie do hoteliku :( glupia małpa, nie wie co dla niej dobre.

a co bylo przyczyna ,ze nerwy ja opuscily?

Posted

Zachodzimy w głowę co było przyczyną jej złości, bo pani Mama jedynie podała jej zabawkę - pleciony sznurek....
W każdym razie spięliśmy się i Ruda kita jest już w hotelu. Owszem, ma swój kojec, ale będzie też gościem w domu. Będzie też wychodziła z panią Aliną na spacery i uczestniczyła w życiu domowym. Jutro przyjeżdżają do domu dorosłe dzieci państwa, więc Ruda będzie testowana w różnych sytuacjach. Trzeba ją rozgryźć zanim zaczniemy szukać jej domu.... Ja też na pewno podjadę tam osobiście w przyszłym tygodniu by zobaczyć jak Ruda sobie radzi, z tym, że dzieli nas dystans 80km, więc nie wiem kiedy znajdę tyle czasu...

Posted

a mialo byc tak pieknie no ...

Ale nie skreslalabym jej. Fuks tez w pierwszym DT u Jackie ruszyl na jej siostre z zebami i zostal tam uznany za agresora, musial opuscic dom. A Charlotte mowi, ze Fuks nie ma w sobie cienia agresji i nie wiem dlaczego tak zareagowal na Jackie siostre.

A jak sie Ruda zachowywala w stosunku do Asi, ktora ja transportowala? Jak sie zachowala na powitanie ludzi w hotelu? Pokazala zeby? Warknela?