Jump to content
Dogomania

Jamala Ekibondo i Kipanga Ekibondo, czyli Figa i Bono :)

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figa miała teraz bardzo pracowity weekend - dużo podróżowania, i trzy nowe miejsca. Zniosła wszystko bardzo dzielnie.

Ale głównym punktem programu było danie nauczki Kudłaczowi. Na szczęście byłem w pobliżu i wszystko udokumentowałem na zdjęciach!

Hmm... tam jesteś Kudłaczu.

Do ataku!

Mam cię!

Chwila... ja jestem większy... i zaraz cię pogonię!

HA!

Kudłaczu... Gonić to każdy głupi potrafi. Zawodowcy...

LEJĄ PO MORDZIE!

Zadanie wykonane, pora wracać do domu.

Pozostałe zdjęcia z wycieczki jutro / pojutrze :)

Posted

obiecana reszta fotek z weekendu (ta nadająca się do pokazania reszta ;) ):

Uczymy się ładnie chodzić. Metoda prosta i skuteczna, choć zakładanie kantarka napadu radości nie powoduje. Wprawne oko dopatrzy się tu małego ulepszenia w postaci kółka od kluczy - sam karabinek poległ w starciu z zębami, to znaczy udało się go odpiąć :)

Skubana, wyczaiła metodę, że jak smycz będzie mieć z przeciwnej strony niż panią to da radę trochę pociągnąć :)

Rzecz się w Gliwicach działa, tak w ogóle.

"Najpierw dziadostwo na pyszczek założą, a potem mi psie ciastka pchają, ech..."

Po spacerku zasłużony wypoczynek. Jakieś pomysły / domysły czemu nos się zrobił taki jaki się zrobił? Był już cały czarny...

A kuku! ;) Spacer nr 2.

Nic nowego już w Gliwicach nie wyrośnie. Wszystko poobgryzane ;)

Na tymże drugim spacerku wydarzyła się historyjka z kudłaczem. Ale to juz widzieliście ;)

A dziś udało się nam kupić identycznego zielonego smoka jakiego dostaliśmy w komplecie z psiną ;) od hodowcy, zdjęcia z chrztu nowej zabawki (zębami, a jakże) już czekają w kolejce. Ale co za dużo, to nie zdrowo ;)

Posted

Świetna sesja :).
Mi kiedyś sędzina na wystawie powiedziała,że Buszi ma zimowy nosek(a było to zimą).Wiec może od zimna te noski baskom jaśnieją,chociaż nie wszystkim ;).

Posted

Ja słyszałam, że to przez brak słońca wszystko się odbarwia. Jamnicze mówiła, że Sajda zimą ma bielutki brzuszek a latem ciemne plamki widać więc coś w tym musi być.

Posted

[quote name='zielona']Śmiesznie w tym kantarku wygląda.I chodzi na smyczy a ja muszę specjalnie się przygotowywać do smyczy.Bo puki co to otwieram balkon i hajda
Dasz radę. Pamiętasz jak uczyłaś się z Maśką stójki, biegania itp.? Będzie dobrze!

Pzdr.

Posted

No to fajnie, że z noskiem się wyjaśniło :)

Cienka
zielona a jak było ze smyczą i Jogim sama mówilaś w jedną stronę nad jezioro sie majtał a z powrotem juz było ok.

U nas też jak chce to potrafi i grzecznie przy nodze, pilnuje Pani, ale jak coś w nią wejdzie to umarł w butach. Albo nudzi i się plącze po nogami, albo ciągnie:angryy: Jednakże ciągle ćwiczymy, na każdym spacerku i widać postępy :)

Posted

Do ochrony naszej królewny (jak to określił pewien pijany student w Gliwicach - pies zaczepno-obronny - zaczepi, a potem trza go bronić) jeden smok nie wystarczy - trzeba dwóch. Nowy kupiony za obłędną kwotę 98 Kc (w PL by pewnie z 30 zł kosztował... Jakość wykonania naprawdę na wysokim poziomie no i wytrzymał całe dwa miesiące :D)

w kolejce już dzisiejsza działka, a działo się, działo :D

Posted

Znalazłem w regulaminie zapis, że można wrzucać maksymalnie 5 zdjęć do posta... Troszkę nagnę i wstawię 7, ale na całość sesji będziecie musieli poczekać, 26 fotek ma wybranych...

pierwsza siódemka z działki:

Krokusy nie przetrwały...

Ciekawe co będzie jak się grządki zapełnią warzywami ;)

"Wy tu dziady kiełbachę z grilla posuwacie, a ja suchy RC muszę jeść..."

Ale też dobry, no niech mu będzie ;)

Kocyk się nie przydał za wiele :) Jeden z niewielu momentów kiedy na niego wlazła.

Póki co tyle, oglądać, podziwiać ;) Reszta jutro, w jakichś rozsądnych partiach.

Posted

No to leci kolejna porcja :)

Atak na piłkę :)

Dobrze, że jej nie przychodzi do głowy (jeszcze...) kopanie dziur :)

:)

następne niebawem, stay tuned :)

Posted

Jeszcze nie kopie,bo nie ma po co :evil_lol:. Jak warzywka będa z ziemi wychodziły to i kopać zacznie :diabloti:.Będzie MUSIAŁA sprawdzić skąd one wyłażą,albo gdzie się kończą :razz:.

Posted

Trochę musztry nie zaszkodzi :)

:D :D :D

"Wołają mnie..."

"Już lecę!" :)

"Co mi dasz?"

"Eeee, znów tylko zdjęcie... Nie bawię się z tobą!"

jeszcze tylko jedna część została :)