Jump to content
Dogomania

Jamala Ekibondo i Kipanga Ekibondo, czyli Figa i Bono :)

Recommended Posts

Posted

hehe, widać straszniej to wygląda niż było w rzeczywistości ;)

to jest proszę państwa PIELUCHA :) Jeszcze specjalnie wracałem się aby ją rozłożyć, aby Bonek nie nasikał na przykład na kanapę jak nas nie ma w domu. Najwyraźniej uznał ze go obrażam, w końcu on ma już 4 miesiące i 8h wytrzyma (wytrzymał!)

Kanapa jest passe, co już sugerowała Figa, została jednak naprawiona u tapicera, tak na wszelki wypadek (głupio by było jakby nówka sztuka Bonowi nie przypadła do gustu na przykład ;) )

Cienka, z powodów mieszkaniowych baski musza u nas zostawać właśnie w tym pokoju. Przedpokoik mamy jakieś 120x150 cm ;) Na szczęście żadnemu nie przychodzi do głowy aby zabrać się intensywniej za szafę czy komody.

Figę jak była mała zasuwaliśmy płytą 1.5m wysoką (nie mieliśmy jednych drzwi) bo płotek wysoki na około 1m umiała przeskoczyć.

Piszę teraz z pracy, zobaczymy co będzie jak wrócę :mad:

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pochwaliliśmy dziada, więc kwestią czasu było że coś zmajstruje. Ale takiej akcji to się ku$%# nie spodziewałem :angryy::angryy::angryy:

1. Wczoraj wieczorem nalał na kołdrę pod którą spała Kasia. :mad:
2. Dziś rano nalał na kołdrę pod którą ja spałem - obudziło mnie mlaskanie - maskowanie występku :mad::mad:
3. Jak ogarniałem sprawę kołdry narzygał żółtą pianą na poduszkę. :mad::mad::mad:

tutaj już nie wytrzymałem, więc mało wychowawczo dostał lekkiego klapsa w dupę, więc za jakieś 5 minut...

4. zrobił olbrzymią kałużę pół metra od czyściutkiej pieluchy. :mad::mad::mad::mad:

Spóźnię się dziś do pracy godzinę, w dodatku będę od rana wkurwzdenerowany :angryy::angryy::angryy:

W Cieszynie sporo azjatów mieszka, może kupią na mięso... :angryy::angryy::angryy:

Żeby nie było - poszliśmy rano na normalny spacer, na którym było normalne siku. Gdzie on tą wodę kurde zmieścił?

Posted

Ech ja nic nie wiem :) wyszłam gdy wszyscy jeszcze smacznie spali. Jak wróciłam to już kołderka była wyprana, a psiaki bardzo grzeczne :razz:

Dziś otworzyliśmy sezon działkowy. Psiaki wybiegane na maxa, padły jak tylko zobaczyły kanapę, nawet jeść nie chciały... Miski czekają aż łaskawie wstaną z kanapy :eviltong: Niestety Pancio sobie przypomniał o braku aparatu dopiero na działce, więc zdjęcia z działkowych wojaży będą następnym razem.

Pozdrawiamy

Posted

Oj, ale przygody. Jak zobaczyłam to zdjęcie, to pomyślałam sobie, że mój TZ pewnie by zawału dostał jakby zastał taki "porządek" u nas w domu. Oczywiście przeżyłby, po czym wyeksmitował mnie razem z psiarnią na balkonik. :)
Chcąc się przekonać co do reakcji pokazałam mu fotkę, stwierdził "Słabo mi" :diabloti:.

Posted

założyłem stronę, na którą będę wrzucał między innymi fotki psiaków.

za każdym razem jak się pojawi coś nowego, to podlinkuję ;)

W niedzielę byliśmy drugi raz na działce, tym razem z aparatem. Szczegóły TUTAJ - KLIK

Posted

A jak przy tych wpadkach odnalazl sie drugi psiak?
Ja zauwazyłam, że jak moje baski rzygaja zółcią, to za długo trzymają siii w pęcherzu. ale to może byc tylko taki zbieg okolicznosci...

Pzdr.

Posted (edited)

Asiaczek napisał(a):
A jak przy tych wpadkach odnalazl sie drugi psiak?

Jak na psiaka autystycznego przystało ;) Stała i patrzyła. I tylko tyle. Figa się lubi zawiesić czasem.

Asiaczek napisał(a):

Ja zauwazyłam, że jak moje baski rzygaja zółcią, to za długo trzymają siii w pęcherzu. ale to może byc tylko taki zbieg okolicznosci...

No może coś w tym jest, bo rzygają zawsze rano... Choć prawde powiedziawszy u nas rzyganie zaczyna się razem z trawą na wiosnę i kończy razem z trawą na jesień. Pasą się - rzygają, nie pasą się nie rzygają. Tylko weź tu upilnuj takiego. Jedną stroną sika, drugą trawe wpieprza ;)

Edited by foxiu
trolololololo
Posted

A tak. Na trawnikach pojawia się juz nowa silnie zieloniutka trawinka, więc moje baski zabawiaja się w kozy albo krowy i siekają tę trawke, siekają , połykają i.... czasami cos rzygną albo wydala druga stroną...;)

pzdr.

Posted

Pewnie coś niestrawnego ;).

Ja mam uchwyt na papier na przyssawki i jak Chicha rośnie,to papier przemieszczam coraz wyżej (a i tak czasami ktoś za długi ogonek zostawi :roll:).Dobrze,że to nie jakaś duża rasa,bo by skończył pod sufitem :evil_lol:.

Posted

Fajne brzdace :)
u nas WSZYSTKO jest pochowane
stolu w kuchni niestety nie da się chowac, krzeseł tez nie więc juz sa slady zebów i pazurów oczywiście ( a wymienialismy pod koniec ostatniego lata hi hi hi)- poprzedniego nie gryzły bo był sztuczny jakis, ale obecny jest drewniany
buty trzymamy w łazience- łazienka zawsze jest zamknieta, w łazience tez sa wieszaki na smycze -jak były w przedpokoju to zbyt czesto musiałam kupowac nowe...
na stole w kuchni zostawia sie najwyzej jabłka- jakos tego nie ruszaja...
natomiast wszystko inne typu: okulary,ładowarka, telefon komórkowy /chyba sa bardzo smaczne/, pieniadze /paiperkowe,tez zezarły/, gazety, czy nie daj boze zakupy -tego sie bez osoby pilnujacej nie zostawia ;)
jak mamy ciasto czy cos w tym stylu to stawia sie na lodówce /taka wysoka pod sufit prawie to nie wlezą/
no ale ja mam jeszcze pinczery w domu więc wzmozone srodki zapobiegawcze wskazane :D

Posted

Tascha, widze, że u ciebie jest tak, jak i u mnie.
Obce kurtki - do łazienki.
Moje buty + gości - do łazienki.
Drobne przedmioty - wysoko, na stole, bo moje baski jakos oduczylam skakać po stołach, ale to nie oznacza, że one zapomnialy, ile to było frajdy i zabawy z tymi rzeczami, co leżały na stole;)

pzdr.