Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W dniu wczorajszym w godzinach popołudniowych znalazłam na terenie obok ul. Mariańskiej w Chorzowie leżącego wychłodzonego i trzęsącego się z zimna boksera.Wzięłam go do siebie, ale nie daję sobie z nim rady, Mimo że jest bardzo chudy, można policzyć mu wszystkie żebra i kręgi, to jest bardzo silny. Ciągnie jak parowóz na spacerze, a ja nie potrafię za nim nadążyć. Proszę o pomoc w znalezieniu mu domu, bo sama nie dam rady. Nie Chciałabym, żeby trafił do schroniska, bo on nie przeżyje zimy.
Jest bardzo przyjazny, ale nieco niewychowany (skacze i opiera łapy na człowieku), aczkolwiek dość posłuszny po głębokiej chwili zastanowienia.
Jak na razie zgadza się z moją rezydentka, ale jest dopiero u mnie jeden dzień. Za to psica jest ciężko oburzona i usiłuje go zagryźć, a ma jakieś 30 cm w kłębie. Nie wiem co będzie, jak będę je musiła zostawić same na 9 godzin, kiedy pójdę we czwartek do pracy.

Załączam zdjęcia z dzisiejszego spaceru.
https://picasaweb.google.com/jola.sopniewska/Leo#

Edited by bukowa
Posted

Nie jestem lubicielką bokserów, raczej wolę niskopodłogowce. Może znajdzie się wielbiciel boksera w potrzebie, który da mu nowy dom? Ja go nie mogę mieć zbyt długo, rozpoczynam duży remont mieszkania, psicę gdzieś na ten czas umieszczę, ale takiego wielkoluda w żadnym wypadku. Proszę o pomoc w znalezieniu mu domu.

Posted

Pies jest domowy, wytrzymuje całą noc, ale rano musi wyjść natychmiast.
Ma czyste uszy i jest generalnie czysty, nawet psi zapach jest słabo wyczuwalny.
Na spacerze nie dał sobie odebrać patyka, dopiero odwrócenie uwagi i smaczek poskutkował.
Zjada michę jakby nie jadł tydzień. Pytałam mieszkańców okolicznych domów, widują go biegającego od przedwczoraj.
Wygląda na to, że ktoś podjechał, wywalił go z auta i odjechał. To są tereny starej hołdy, takie nieużytki na granicy Chorzowa i Bytomia, w sąsiedztwie schroniska dla zwierząt w Chorzowie.

Posted

spokojnie spędził noc, troche tylko szurał przy wodzie. Wydaje mi się bardzo młody, chodzi jak źrebak, nogi mu się nieco plączą:) jest wysoki, ma około 70 cm w kłębie, ale chudy. Moja psina to klucha przy nim, mogę mu spokojnie policzyć wszystkie kręgi, no i wystają mu kości miednicowe. Nie wiem, czy tak powinno być, ale ja wolę jakieś okrąglejsze kształty. Dostaje gotowane jedzonko, ryż, warzywka, mięsko wołowe i nie ma kłopotów z wypróżnieniem.
Ogólnie jest pocieszny, ładuje się na kolanach, ale posłusznie wraca na miejsce po komendzie. BARDZO PROLUDZKI, bardzo, co dla mnie po doświadczeniach z moją rezydentką jest szokiem klimatycznym:)
Ale ja nie daję rady mu fizycznie, jest za silny, wystarczy, że trochę pociągnie, mam wyrwane ręce. Na razie plecy mnie bolą jak po pracy w kamieniołomach.
Nie mogę go na stałe zostawić u siebie. Może znajdzie się jakiś chętny na pięknego młodego boksera? (wiele ludzi na spaceze mówi, że on jest naprawdę piękny.

Posted

Dzisiaj dzięki super szybkiej akcji i niezwykłej skuteczności pani prezes Fundacji SOS dla zwierząt boksio pojechał do DT, który być może zostanie DS. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, ale przede wszystkim pani prezes Anecie MOTAK.