Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mychaaaa ja z czystym sumieniem mogę polecić kurs w Krakowie w Groomerze-Karusek! http://www.groomer.com.pl/kurs.php
Wiem, że może trochę daleko dla Ciebie- ja też jechałam dosyć spory kawałek, ale naprawdę warto!
Przeczytaj opinie, pooglądaj zdjęcia. Nigdy nie słyszałam negatywnej opinii o ich kursach. Po tych dwóch tygodniach otworzyłam salon i sama działam już półtora roku z powodzeniem.

Posted

Ja jeszcze nie wiem czy się zdecyduję na kurs, póki co studiuję, ale chcę mieć "zabezpieczenie" w razie jakby po studiach się nie udało, bo i kierunek mam dość specyficzny - architektura, więc i ciężko się na rynku odnaleźć. Odległość nie robi różnicy, wcześniej myślałam o Warszawie, bo bliżej, ale w sumie jak już się zajedzie to i tak z tydzień, dwa na miejscu się siedzi ;) Aga - autorka wątku tym bardziej ma czas na zastanowienie hihii ;)

Posted

ja też myślałam o zostaniu psim fryzjerem w razie jakby inne plany nie wypaliły bo zawsze trzeba mieć "plan B";) A czy orientuje sie ktos z was gdzie mozna zrobic taki kurs w Poznaniu? Jak długo wgl trwa zrobienie takiego kursu?

Posted

ja też planuję sobie zrobić taki kurs, ale to za jakiś czas ;-)
a czy trzeba mieć ukończone 18 lat by na taki kurs iść? jak tak to muszę sobie jeszcze rok poczekać :evil_lol:

Posted

Agnieszkaa napisał(a):
Ja też już chcę spełniać swoje zawodowe mażenia...
Ale przede mną jeszcze liceum...kupa czasu...

ja też dążę do tego by spełnić moje marzenia :-)
za mną już na szczęście jedna połowa I LO, zostało mi tylko 2,5 roku :evil_lol:

Posted

Mam jeszcze jedno pytanie...tata mnie trochę postraszył, bo ciągle powtarza, że mam się tak uczyć, abym łatwo dostała pracę (lub była na swoim że tak się wyrażę) i stąd moje pytanie: czy groomer łatwo dostanie pracę, czy raczej będzie ciężko? U mnie z drugą opcją odpada...nie jestem pewna siebie, a tym bardziej nie umiałabym kierować firmą:shake: Co jak co, ale wiem to wiem na pewno...
edit: to pytanie jakby się mychaaaaa odmyśliła co do swoich planów ;)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Jak studia nie wypalą (a raczej po studiach, za rok mam inżynierkę) to zrobię porządny kurs, kapital mam, otworzę salon :grin: i później ściągnę Agę do Białegostoku, zrobię jej kurs i będę miała pracownika :grin: hahaha to takie dalekobieżne plany! Jestem skłonna Agę zatrudnić, a niech ma coś od życia - boskiego pracodawcę :grin::grin: haha

Hahaha, ach ta skromność :lol:
Ej, ale ja mam strzyżenie za darmo, nie? :eviltong:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Jak studia nie wypalą (a raczej po studiach, za rok mam inżynierkę) to zrobię porządny kurs, kapital mam, otworzę salon :grin: i później ściągnę Agę do Białegostoku, zrobię jej kurs i będę miała pracownika :grin: hahaha to takie dalekobieżne plany! Jestem skłonna Agę zatrudnić, a niech ma coś od życia - boskiego pracodawcę :grin::grin: haha

Ej, ale Jaskier ma strzyżenie za darmo, nie? :eviltong:

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Agnieszka, mycha, ale Wy tak poważnie z tym otworzeniem wspólnego salonu? ;)

Posted

Gosia9712P napisał(a):
Ej, ale ja mam strzyżenie za darmo, nie? :eviltong:

No ba! Jak przyjedziesz do Białegostoku ;)
ale to Ciebie mamy strzyc czy Jaskiera? :eviltong:

---
A mnie jeszcze ciekawi ile mniej więcej kosztuje otwarcie swojego salonu. Tzn. sam sprzęt - bez wliczania pomieszczenia...

Posted

w moim małym miasteczku to groomer jako taki to sam nie jest.. Pani ma sklep zoologiczny, a na zapleczu salon groomerski :)więc tak też możecie otworzyć :) jak strzyże to zamyka sklep, ale światło jest tzn. że zaraz przyjdzie i tam z tyłu czasami co nieco widać :)