Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam jestem wolontariuszką w schronisku i chcę wam przedstawić Kamę.

Imię: Kama
Wielkość: średnia
Sterylizacja: TAK
Szczepienia: aktualne (wścieklizna)

Kame oddał właściciel twierdząc,że nie lubi ludzi.
Kama na początku bała się i dlatego byłą agresywna.
Pewnego dnia wziełam ją i okazało się,że Kama kocha ludzi !
Jest spokojna.Łagodna do ludzi i innych psów.
Kama broni swojego jedzenia przed innymy psami. Nie daje podejść do miski psom i odgania. Na człowieka się NIE rzuci przy jedzeniu.
Zdarza się,że Kama załatwia się w domu( nie załatwia się na dywanie).
Więc Kama potrzebuje częstych spacerów.
Jest usłuchana, chodzi bez smyczy, nie oddala się.
Kama jest nauczona kilku sztuczek.
Kama uwielbia aportować i biegać. Przy każdej okazji daje wszystkim buziaki.
Jest u mnie na DT. Jest to naprawdę super psiak, potrzebuje tylko człowieka który ją pokocha.

Kontakt do mnie : 726838866 (dzwonic po 15 ze względu na szkołe)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kama niedługo wraca do schroniska.
I nie wiem czy tak łatwo bedzie jej sie znowu przyzwyczaic do schroniska.
Więc przydał by sie jak najszybciej dom.
Tak to znowu schudnie :(

Posted

Mama sie zastanowiła i możliwe ,że Kama zostanie aż te mrozy przejda ;D
czyli jak sie ciepło zrobi to dopiero bym ja oddała.
Chyba,że z Maxem zaczną sie gryźć , bo niezabradzo za sobą przepadają.

Posted

maxiowa napisał(a):
Mama sie zastanowiła i możliwe ,że Kama zostanie aż te mrozy przejda ;D
czyli jak sie ciepło zrobi to dopiero bym ja oddała.
Chyba,że z Maxem zaczną sie gryźć , bo niezabradzo za sobą przepadają.

może źle do nich podchodzicie? może napisz dokładnie o co są spięcia między psami, jak będę umiała to napiszę co trzeba robić - Wega na początku tez miała spięcia z psem mojej siostry, doszło nawet do tego, że ona mu nos ugryzła a on jej wargę, a potem ..... wszystko razem - jedno na drugim spało :-) Poprostu my (czyli ludzie) musieliśmy nauczyc się jak do nich podejść i co robić, a czego nie.

Posted

Spięcia są przy jedzeniu. nawet jak jedza z dala od siebie to Kama i tak biegnie do maxa i go odgania. Tak samo z piciem.. i ona wgl pilnuje wszystkiego co jest do zjedzienia... Nawet toster ostatnio pilnowała.
Przy spaniu też sa problemy, max nie chce jej wpuszczać na łóżko.
I przy zabawie praktycznie nie mozna sie z nimi bawic bo ktorys jest zazdrosny i sie zaczyna. Jedynie co to na spacerze można się pobawić.

Posted

[FONT=Times New Roman]ja robiłam tak:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- z jedzeniem: psy dostają jedzenie dwa razy dziennie, napoczątku karmiłam je jednocześnie z ręki (ja klęczałam albo siedziałam "po turecku" i jednocześnie im dawałam z dwóch rąk), potem jak juz się oswoiły (po kilku dniach) to w dwóch pomieszczeniach dostawały miski, jak się kręciły - niechciały jeść tylko się gapiły jak przejść do drugiego to zabierałam obie miski, następny posiłek już jadły z głodu :-) Jak twoje psy by sie gryzły jakbyś je karmiła jednocześnie to poprostu zamykaj w dwóch pomieszczeniach (Kame np. w łazience, a twój w stałym miejscu, gdzie je)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- z zabawą: na początku nie mogłam pogłaskać Dinga, bo Wega od razu go atakowała, wogóle nie mówiłam do psów, nie patrzałam nawet na nie. Ja były oba koło mnie to wtedy jednocześnie je pogłaskałam, ale spokojnie, bez ekscytowania się i mówienia podniesionym głosem jak np. nieraz mówimy "dobry pies". [/FONT]
[FONT=Times New Roman]- z łóżkiem: Max jest u siebie, i czuje, że łóżko to jego legowisko. Niech kama ma swoje miejsce i tam śpi, dla niej to nie jest krzywda, pewnie ty bardzie się tym martwisz niż ona. Ja tez tak miałam jak Wega od razu szczerzyła się jak Dingo tylko spojrzał na łóżko :-( Jak bardzo ci zalezy, to poprostu nie wołaj Kamy, nie zachęcaj jej i jednocześnie nie trzymaj Maksia, bo go to jeszcze bardziej nakręca, żeby pilnowac miejsce. Ja będą widzieć, że to nie jest żadna "super-sprawa" to któregoś dnia obudzisz się z Kamą i Maksiem w łóżku :-) [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Jak coś to pisz. Niewiem, czy to jest zrozumiałe co napisałam, bo tak na szybko. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]A żeby potwierdzić, że po włożeniu trochę wysiłku psy się do siebie przekonają, fotka, jak Wega i Dingo spały ze sobą po kilku dniach, a na początku, przez pierwszą dobę Dingo ze strachu siedział w przedpokoju przy drzwiach i bał się zrobić krok: [/FONT]