Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

młody,około roczny psiak w typie doga szuka domku..przygarnęłam go z ulicy po tym jak jego "pan" wyprowadził sie a jego pozostawił samemu sobie..
jest on bardzo łagodnym,wesołym psem,który kocha dzieci i wszystko dookoła. W domu zachowuje czystość,większość czasu grzecznie śpi..nie jest łapczywy na jedzenie..pies w typie "przepraszam że żyję.." zna komendy typu "leżeć" wyjdź" czy "połóż się "
u mnie nie może zostać ponieważ mieszkamy na 4 piętrze bez windy,pokonuje biedak dużą ilość schodów kilka razy dziennie co źle wpływa na jego stawy. Dodatkowym powodem jest zachowanie mojej suni,która nie godzi się z jego obecnością. Zrobiła sie zazdrosna,zamknięta w sobie,nie chce jeść..a jest juz stareńką babką z chorym serduchem..boję się że ona tego dłużej nie wytrzyma..
Czester jest wspaniałym psem,który słucha człowieka,rozumie to co sie do niego mówi..dlaczego więc nikt go nie chce..?? z racji jego rozmiarów budzi respekt wśród ludzi,a to taka przylepka tylko miziać i miziać by sie chciał..Może on zamieszkać w bloku na niższych piętrach lub w domku z podwórkiem.Latem świetnie czułby się w kojcu ,zimą mógłby grzać dupkę w ciepłym pokoju..jest bardzo grzeczny w mieszkaniu.Piesek obecnie przebywa w Pruszkowie pod Warszawą. kontakt w sprawie adopcji :792 069 669 lub mail :mlll@wp.pl
POMÓŻCIE ZNALEŹĆ MU DOM GDZIE MÓGŁBY SPĘDZIĆ RESZTĘ SWOJEGO ŻYCIA

Posted

[quote name='diana79']ogłoszenia Czestera :lol:

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1120...ter_szuka.html
http://aukcjezwierzat.pl/aukcje_sprz...7_strona1.html
olx.pl
hiperogloszenia.pl
cafeanimal.pl
gumtree.pl
ojej.pl
szerlok.pl
morusek.pl
animalia.pl
kupiepsa.pl
kupujsprzedaj.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl
adopcjepsow.org
gablota.com
gieldaogloszen/pl
wszystkotujest.pl
przygarnijzwierzaka.pl
neeon.pl

dziękuję Ci za pomoc, on jak najszybciej musi znaleźć domek..

Posted

:crazyeye::iloveyou:witajcie ! jakie cudenko psiaczkowe o ludeczkowie!Maniu jak dobrze ze jego przygarnelas :iloveyou::modla:trzymam mocnooo aby sie ktos predziutenko w wielkopsiaczku zakochal!Dianus ale super ogloszonka:multi::multi:

Posted

wiecie sytuacja jest ciężka dla mnie..mam coraz mniej czasu..nie mogę go zatrzymać,a czas mija..:-( dzwoniłam do TOZu myślałam ze tam mi pomogą ale nie..tylko odpowiedź.."zostaje tylko schronisko.." przecież on tam umrze z tęsknoty za miłością..on szuka kontaktu z nami na każdym kroku..ja do kuchni-Czester do kuchni klap na ziemię..to taka przylepka..gdyby umiał to by rozmawiał,słucha jak ja mówię do niego,rozumie to. pokochać go czy to tak dużo??

Posted

dziękuje Wam wszystkim za pomoc!! BARDZO BARDZO JESTEM WAM WDZIĘCZNA!!
Ale jest jakiś przełom..nie wiem co o tym myśleć..jest osoba chętna do zabrania Czestusia do siebie,jest tam podwórko,byłby na dworze w dzień a w nocy spałby w ocieplanym garażu..nie wiem sama..niby powinnam sie cieszyć,bo jest to osoba z otoczenia mojego męża,będziemy mogli odwiedzać Czesterka co tydzień..tylko nie daje mi spokoju fakt ze będzie nocował w garażu..:roll: czy to jest dobre wyjście z tej sytuacji? Chciałabym dla niego jak najlepiej,bo juz Go pokochałam,jest mi szalenie bliski..czy warto rozpatrywać taką opcję? Czester uwielbia wolność,miałby ja a ja zarazem mogłabym kontrolować go i widywać się z nim..co ja mam robić...:roll::roll::roll:

Posted

ja myślę że warto to wziąć pod uwagę, choć nie musisz od razu podejmować decyzji ;) (może jeszcze ktoś z ogłoszeń zadzwoni)
przemyśl to na spokojnie, duży plus jest że pies nie będzie stale w domu zamknięty (tak zazwyczaj bywa gdy się pracuje i mieszka w bloku) i będziesz mieć o nim wieści z pierwszej ręki :lol:
choć wiem że wolałabyś aby najlepiej spał z nowym państwem w łóżku ;)

Posted

diana79 napisał(a):
ja myślę że warto to wziąć pod uwagę, choć nie musisz od razu podejmować decyzji ;) (może jeszcze ktoś z ogłoszeń zadzwoni)
przemyśl to na spokojnie, duży plus jest że pies nie będzie stale w domu zamknięty (tak zazwyczaj bywa gdy się pracuje i mieszka w bloku) i będziesz mieć o nim wieści z pierwszej ręki :lol:
choć wiem że wolałabyś aby najlepiej spał z nowym państwem w łóżku ;)

ten ktoś chce go zabrać juz jutro..nie mam zbyt dużo czasu do namysłu a telefony milczą...:roll: może Czesterek będzie szczęśliwy,będzie mógł biegać do woli. właśnie omal mnie nie poturbował na spacerze,w zabawie,skakał po patyczek..jak się uniesie to sięga trochę ponad moją głowę:evil_lol:

Posted

Sama Maniu w pierwszym poście pisałaś nawet o kojcu, więc w porównaniu z kojcem ogród na wyłączność i ocieplany garaż na noc to bardzo dobre warunki. Dla dużego psa napewno trudniej znaleźć dom, w którym mógłby przebywać "na pokojach".
Ważne tylko, czy będą mu mogli poświęcać czas na zabawę w ogrodzie, spacery itp skoro on tak lubi towarzystwo człowieka.

Posted

wiem ze to dobre warunki,marudzę..tym bardziej ze będę mogła go odwiedzać.Gdyby ktoś zgłosił sie z ogłoszeń..np 300km ode mnie..nie były by to częste odwiedziny..a tu odległość zaledwie 50 km.. najprawdopodobniej Czesterek jedzie jutro do nowego domku,jest się z czego cieszyć,tylko że nie potrafię pomyśleć o rozstaniu..tylko 2 dni ogłoszeń,2 dni szukania mu domku i jest efekt,żeby wszystkim psiakom tak sie poszczęściło..
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ZAANGAŻOWANIE

Posted

już jutro, to widać jest już zdecydowany, warunki nie najgorsze jeżeli chodzi o dużego psa a nawet lepsze niż miałby mieszkać w ciasnym bloku gdzieś na piętrze, biegałby luzem i jeżeli tylko będzie miał kontakt z człowiekiem to będzie mieć się dobrze :-)
będziesz mieć go na oku i w razie czego to znajdziemy mu inny dom więc chyba warto zaryzykować, tym bardziej że nie wiadomo czy z ogłoszeń będzie teraz jakiś odzew
trzymam mocno za Was kciuki :thumbs:

Posted

właśnie powinniśmy się cieszyć, że tak szybko udało się znaleźć dom dla Czestera :-)
Mania daj znać czy psiak pojechał, trzymaj się mocno, rozstanie pewnie będzie ciężkie

Posted

tak,Czester jedzie dziś do domku. Cieszę się bo widzę na dworku jak potrzebuje wolności.Smycz owszem ,dobra ale jednak podwórko to to co on uwielbia;) biegać do woli,bawić sie patyczkiem,kamieniem-czymkolwiek co ma akurat pod nosem. Życzę mu powodzenia,boję sie rozstania,bo on chyba wyczuwa..jest jakiś smutny od rana.. chodzi za mną ,kładzie mi pysk na kolanie..aby tylko być blisko..
ale myślę ze dla niego zaczyna sie nowe życie,lepsze mam nadzieję..i to jest najważniejsze...pokocha nowych państwa tak jak nas..i oni zyskają kogoś wyjątkowego..17-ta już niedługo:-(

Posted

to super że mu się tak szybko udało znaleźć fajny domek :-) może biedak coś przeczuwa ale szybko przyzwyczai się do nowych Państwa i będzie szczęśliwy :loveu::multi:

Posted

mania1979 napisał(a):
diana 79 a czy juz wiadomo na jakie konto słać deklaracje na Nessi? chciałam dzis zrobic przelew ale mam tylko te dane z tamtego mieś.

nie jeszcze nie wiadomo, czekamy aż Wiosna nam je poda, ale chyba jeszcze jest w trakcie załatwiania

i jak tam Czester już w swoim nowym domku?

Posted

całą drogę do domku Czester podróżował na przednim siedzeniu..pchał się na kolana,no chyba chciał poprowadzić:evil_lol:
podobno cała rodzina zakochana,dzieciaki od razu zagoniły go do zabawy,żona nowego pana obcałowała go..tylko u nas jakoś tak ponuro:-(:-( mąż ma stan depresyjny ,dzieciaki płaczą,ja jakoś tak do d**y się czuję..jakbym cząstkę siebie oddała..mimo tego że wiem ,że nie mógł u nas zostać tak jakoś ciężko na sercu..
wczoraj miałam 3 telefony z ogłoszeń w sprawie Czesterka,jeden facet to kompletnie wyprowadził mnie z równowagi mówiąc:"dzień dobry,podobno chce się pani pozbyć psa....." :angryy::angryy: ileż ja mu posłałam odpowiednich epitetów,cham..
zastanawiam się tylko jak Czestuś przespał noc i czy nie przeskoczył siatki bo on bardzo wysoko skacze. Jesteśmy zaproszeni do nowych pańciostwa juz w sobotę ale chyba odpuszczę to sobie co by psina przyzwyczaił się do nich,jeszcze pomyśli ze po niego przyjechaliśmy,ze niby to takie wakacje..niech pobędą razem a na następny weekend go odwiedzimy..choć z mężem planujemy w sobotę podjechać ale nie ujawniać się ,tak na przeszpiegi..:diabloti:. zobaczyć w jakich warunkach on przebywa i czy czasem nie stoi na łańcuchu..:roll:
w tych czasach to ja juz nikomu nie ufam..:shake:
wyposażyłąm go w piękną obrożę z adresatką to tak na wszelki wypadek..ma wpisany mój adres..chociaż jak ktos będzie chciał się go pozbyć to obrożę wywali..ale zrobiłam wszystko co mogłam i mam nadzieję ze mu sie powiedzie