malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Nikaragua']Przeczytałam całość i łza się kręci. Poczekamy do jutra, może będzie lepiej.....[/QUOTE] samo z siebie lepiej nie będzie bo potrzebne jest miejsce jakieś dla psiaka - kropeek nie da rady długo na tej działce Quote
NikaEla Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='kora78']poker jest zapsiona? U Poker jest Gusia http://www.dogomania.pl/threads/202756-Gusia-%28malutkie-przera%C5%BCenie%29-ju%C5%BC-w-bdt-u-Poker!-Dziekujemy! Quote
majqa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Yesooo, doczytałam Farmerko. Hardcore... Ten psiak powinien znaleźć się w szpitaliku (przynajmniej póki się stan psa nie bujnie zdecydowanie w dobrą stronę), pod opieką wetów, którzy, co oczywiste, zdolni są zareagować w każdej podbramkowej sytuacji i dodiagnozują/ doobserwują, co tak naprawdę jest leczone. Tu jest konieczna zmiana osoby prowadzącej wątek, porządkującej 1 stronę i manewrującej tytułem. :-( Quote
farmerka63 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Majqa - dzięki za przybycie ! Jesteśmy bezradne po prostu ! Parę groszy uzbieramy , ale ja przynajmniej nie znam dobrych adresów z tamtej okolicy ! Kropeek zdobyła się na heroiczny wysiłek - jak im obojgu pomóc ??? Quote
majqa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Jakie są na tym terenie organizacje, do drzwi których można by było zapukać, choć o wstępną, zażegnującą niebezpieczeństwo dla psa pomoc? Quote
maciaszek Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Jestem i ja. Osoba, która podjęłaby się prowadzenia i aktualizowania wątku musi napisać do moderatora (a najlepiej do kilku) z prośbą o przejęcie wątku. Przydałoby się, żeby w pierwszym poście były najważniejsze i najświeższe informacje! Quote
Jasza Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jestem, na zaproszenie Majqi oczywiście. Musze poczytać, kurcze, ja dzisiaj jestem tylko na chwilke na Dogo. Będę około 10.00 Quote
Jasza Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Doczytałam piąte przez dziesiąte, mały jest z Kropeek na działce? Może w klinice w Chorzowie Batorym można by go "umieścić"? Cholera nie wiem czy tam w ogóle jest taka możliwość....32 247 12 08 Doktor Swaźdżby ze Świętochłowic nie znam...Cholerny Świat. Może jeszcze Amikat coś by poradziła (Fundacja Sos dla zwierząt) Choćby w kwestii miejsca w klinice na Brynowie... Quote
amikat Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jestem. Mozemy go zbrać do klniki na Brynów lyb do innej róznie dobrej w Chorzowie Diagnovet. MIejsce jest. Zrobimy badania i sie zobaczy. JAk mogę go i skad odebrać? Quote
amikat Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Co do nosówki - mozna zrobić test z oczu i nosa. ZObaczymy co wyjdzie. Mozńa też zrobic test bezpośrednio z krwi. Daklaruję , ze jeżeli jest to nosówka to dalsze postępowanie uzgodnimy wspólnie o ile pies trafi do mnie Quote
farmerka63 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Amikat - świetnie ! Ale - jak rozumiem - na Brynowie nie mają możliwości dłuższej hospitalizacji, tak ? Kilka stron wcześniej ktoś nam udzielił takiej informacji - że jedynie leczenie ambulatoryjne. Jakkolwiek by nie było - najpierw trzeba Groszka porządnie zdiagnozować. Telefon do Kropeek ma Malawaszka - już do niej dzwonię ! Quote
Jaaga Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Dostałam pw od majqi, ale widzę, że psiaczek już trafi pod opieke fundacyjną. Jakby nie bylo miejsc w szpitaliku w Katowicach, to szpitalik jest w klinice w Zabrzu u dr Młynarskiego. Miałam tam dość długo swoją suczkę. Wtedy za dobę było 20 zł, 30 zł z tlenem. Quote
farmerka63 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Amikat - wysłałam Ci na PW telefon do Kropeek. Quote
amikat Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Kropeek nie odbiera na razie. Na Brynowie zawsze w szpitalu trzmaja nam psy ile tylko trzeba. Ja jednak myślę o zawiezieniu kropka do Diagnowetu. Onie też przytrzymaja w szpitalu jak długo trzeba bedzie. Co wazne - to lekarze o ogromnych sercach. Psa w podobnym stanie ostatnio postawili na lapach. Intuicja mi mówi że lepiej tam http://www.diagnovet.pl/ Za dobę w szpitaliku policzą 10 zł. Quote
malawaszka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 potrzebne tymczas dla malucha na "po szpitalu" Amikat :Rose: jak dobrze, że jesteście tu wszyscy! ja mam w domu psią grypę żołądkową i ledwo żyję :mdleje: Quote
Onaa Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jak dobrze że jesteście !!! Teraz musi się udać pomóc pieskowi. Kropeek już nie jest sama. Quote
kora78 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 wooowww ile dobrych ciotek przyszlo! teraz na pewno uda sie pomoc psiakowi :) amikat, brawo! Quote
Bjuta Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 A kto będzie księgował? Już by się bardzo przydało gdzieś kasę przelać - żeby była w jednym, operacyjnym miejscu. Quote
fizia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jejku trzymam kciuki! Widzę, że pomoc już blisko - oby się udało Quote
Jasza Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Amikat niezawodna jak zawsze. Wpłacę cos na małego, podajcie konto proszę. Quote
farmerka63 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Skoro fundacja była tak miła i pochyliła się nad Groszkiem...to może konta tez udzieli ? Byłoby łatwiej płacić faktury - wystawiane na fundację. Taka moja cicha sugestia... ;) Quote
malawaszka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='farmerka63']Skoro fundacja była tak miła i pochyliła się nad Groszkiem...to może konta tez udzieli ? Byłoby łatwiej płacić faktury - wystawiane na fundację. Taka moja cicha sugestia... ;) toż samo myślę - zwłaszcza w kwestii opłaty szpitalowej i leczenia które będzie prowadzone w szpitalu - ale to musi amikat się wypowiedzieć czy jest ok taka opcja, a my musimy się spiąć i prosić o wsparcie na opłaty faktur i szukać miejsca na "po szpitalu" Quote
amikat Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 dane fundacji do wpłat są tutaj: www.fundacjasosdlazwierzat.org Numer konta : z dopiskiem dla Groszka, Getinbank : 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 Prosze o wstrzymanie sie w wpłatami do jutra wieczorem. Bedzie wiadomo co robimy dalej z psiakiem Quote
Recommended Posts