Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikaragua']Przeczytałam całość i łza się kręci. Poczekamy do jutra, może będzie lepiej.....[/QUOTE]

samo z siebie lepiej nie będzie bo potrzebne jest miejsce jakieś dla psiaka - kropeek nie da rady długo na tej działce

• Replies 624
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yesooo, doczytałam Farmerko. Hardcore... Ten psiak powinien znaleźć się w szpitaliku (przynajmniej póki się stan psa nie bujnie zdecydowanie w dobrą stronę), pod opieką wetów, którzy, co oczywiste, zdolni są zareagować w każdej podbramkowej sytuacji i dodiagnozują/ doobserwują, co tak naprawdę jest leczone.
Tu jest konieczna zmiana osoby prowadzącej wątek, porządkującej 1 stronę i manewrującej tytułem. :-(

Posted

Majqa - dzięki za przybycie ! Jesteśmy bezradne po prostu ! Parę groszy uzbieramy , ale ja przynajmniej nie znam dobrych adresów z tamtej okolicy ! Kropeek zdobyła się na heroiczny wysiłek - jak im obojgu pomóc ???

Posted

Jakie są na tym terenie organizacje, do drzwi których można by było zapukać, choć o wstępną, zażegnującą niebezpieczeństwo dla psa pomoc?

Posted

Jestem i ja.

Osoba, która podjęłaby się prowadzenia i aktualizowania wątku musi napisać do moderatora (a najlepiej do kilku) z prośbą o przejęcie wątku. Przydałoby się, żeby w pierwszym poście były najważniejsze i najświeższe informacje!

Posted

Doczytałam piąte przez dziesiąte, mały jest z Kropeek na działce?

Może w klinice w Chorzowie Batorym można by go "umieścić"?
Cholera nie wiem czy tam w ogóle jest taka możliwość....32 247 12 08

Doktor Swaźdżby ze Świętochłowic nie znam...Cholerny Świat.

Może jeszcze Amikat coś by poradziła (Fundacja Sos dla zwierząt)
Choćby w kwestii miejsca w klinice na Brynowie...

Posted

Jestem. Mozemy go zbrać do klniki na Brynów lyb do innej róznie dobrej w Chorzowie Diagnovet. MIejsce jest.
Zrobimy badania i sie zobaczy.
JAk mogę go i skad odebrać?

Posted

Co do nosówki - mozna zrobić test z oczu i nosa. ZObaczymy co wyjdzie. Mozńa też zrobic test bezpośrednio z krwi.
Daklaruję , ze jeżeli jest to nosówka to dalsze postępowanie uzgodnimy wspólnie o ile pies trafi do mnie

Posted

Amikat - świetnie ! Ale - jak rozumiem - na Brynowie nie mają możliwości dłuższej hospitalizacji, tak ? Kilka stron wcześniej ktoś nam udzielił takiej informacji - że jedynie leczenie ambulatoryjne. Jakkolwiek by nie było - najpierw trzeba Groszka porządnie zdiagnozować.

Telefon do Kropeek ma Malawaszka - już do niej dzwonię !

Posted

Dostałam pw od majqi, ale widzę, że psiaczek już trafi pod opieke fundacyjną. Jakby nie bylo miejsc w szpitaliku w Katowicach, to szpitalik jest w klinice w Zabrzu u dr Młynarskiego. Miałam tam dość długo swoją suczkę. Wtedy za dobę było 20 zł, 30 zł z tlenem.

Posted

Kropeek nie odbiera na razie.
Na Brynowie zawsze w szpitalu trzmaja nam psy ile tylko trzeba.
Ja jednak myślę o zawiezieniu kropka do Diagnowetu. Onie też przytrzymaja w szpitalu jak długo trzeba bedzie. Co wazne - to lekarze o ogromnych sercach. Psa w podobnym stanie ostatnio postawili na lapach. Intuicja mi mówi że lepiej tam
http://www.diagnovet.pl/
Za dobę w szpitaliku policzą 10 zł.

Posted

Skoro fundacja była tak miła i pochyliła się nad Groszkiem...to może konta tez udzieli ? Byłoby łatwiej płacić faktury - wystawiane na fundację. Taka moja cicha sugestia... ;)

Posted

[quote name='farmerka63']Skoro fundacja była tak miła i pochyliła się nad Groszkiem...to może konta tez udzieli ? Byłoby łatwiej płacić faktury - wystawiane na fundację. Taka moja cicha sugestia... ;)

toż samo myślę - zwłaszcza w kwestii opłaty szpitalowej i leczenia które będzie prowadzone w szpitalu - ale to musi amikat się wypowiedzieć czy jest ok taka opcja, a my musimy się spiąć i prosić o wsparcie na opłaty faktur i szukać miejsca na "po szpitalu"