Casablanca Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 kropeek napisał(a):ciężko mi pisac. piesek jutro zostanie uśpiony O matko :-( Nie mogę oddychać, aż się popłakałam:bigcry::placz: :sadCyber: Nosówka? Utul go ode mnie na pożegnanie....:sad: Quote
farmerka63 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Kropeek napisz coś więcej - bardzo nam skąpisz informacji :( Quote
jankar Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Kropeek, tak mi przykro.... Dobrze, że wyciągnęłaś go ze schronu i że ostatnie dni był otoczony opieka i czułością. A może decyzja zostanie zmieniona, może zdarzy się cud... Quote
kropeek Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 już dzisiaj rozważałam tą decyzję ale nie dałam rady. Jeden twierdziże nosówka, a inny mówi o ostrym ropnym zapakoleniu płuc. kolejne zastrzyki, pobranie krwi i kroplówka. pies nie je, nie pije, dziś go niosłam do auta.bardzo harczy i ciężko oddycha. on się do mie tuli a ja płaczę. psa muszę zabrac bo babka nie chce patrzec jak on zdycha. w cuda już nie wieże, widze,że bardzo cierpi. malawaszka pisała mi o szpitaliku ale nie wiem z kąd kasa i gdzie go dac. przez te kilka dni dowiedziałam się, że to wspaniały pies-anioł i bardzo mi ciężko Quote
Onaa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Nie wiem co napisać :(. Tak bym chciała żeby Groszek żył , żeby mu się udało , żeby jeszcze zaznał radości przy kochającym człowieku. A jakaś lecznica ? Czy wystarczy podawanie leków przy domowej opiece ? Może jeszcze ratować ? Ale nic na siłę. O pieniążki można wołać na dogomanii, to naprawdę pilna potrzeba. Ja ciągle wierzę w cuda. Quote
kora78 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 ja tez cos bym dorzucila, podobnie jak bjuta, jakby mozna bylo go leczyc Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Dziewczyny pomóżmy kropeek - ja też dam 50 zł, kto jeszcze? może się uda psiaka uratować - rozmawiałam teraz z kropeek - mały chodzi - jest słaby, ale na dworze teraz bez smyczy pomykał i kropeek musiała za nim lecieć więc - póki życia póty nadziei co? dajmy im szansę :modla: wet dziś mówi, ze nosówkę raczej by wykluczał, że to zapalenie płuc - z tego się wychodzi przecież - ten psiak zasługuje na szansę Quote
Onaa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Może jakiś bazarek zrobić cegiełkowy na dogomanii ? Tylko ktoś by musiał swego konta użyczyć. Quote
kora78 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 bazarki cegielkowe na dogo chyba marnie dochodowe sa. lepiej na FB alarm zrobic. to ja daje 50zl z tego, co zostalo po suczce Belli. Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 halo halo porozsyłajcie wątek błagam o pomoc dla Groszka - kropeek go wzięła na działkę i razem tam będą spać z Jej psiakiem tez - tam za ciepło nie jest - nie sprzyja to leczeniu! potrzebny mu ciepły kąt :modla: kropeek nie będzie miała teraz dostępu do netu - jakby ktos chciał porozmawiać to podam nr tel Quote
Bjuta Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Też mi się wydaje, że Kołtunek da radę. W schronie sobie radził, trzeba koniecznie dać mu szansę. To na czyje konto wysłać pieniądze? Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 trzymajcie na razie pieniązki dla Groszka - kropeek nie ma na necie i nie może podać nru konta ale na pewno będą potrzebne, potrzebny też DT albo coś gdzie za kilka dni będzie można małego umieścić bo nie dadzą rady długo na tej działce :( Quote
kora78 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 cholera, ze watek zalozyla osoba, ktorej tutaj nie ma i nie mozna tytulem manewrowac.... moze trzeba tutaj jakis wpis zrobic wytluszczony z calym opisem iwysylac linka do tej stroni stricte Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 podnoszę - oni są tak jakby bezdomni teraz :( kropeek potrzebuje pomocy Quote
kora78 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 a nie da go do szpitalika? malawaszka, prosze napisz tu lanie taki post z zebraniem wszystkich info do kuy i wtlusc go, pokoloruj, zeby bylo widoczne. Quote
Onaa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Nie bardzo rozumiem, a kropeek nie może go do siebie do domu zabrać ? Bo na takiej działce to chory psiak będzie miał ciężko :(. Na wątku były jakieś deklaracje, trzeba chyba szukać w takim razie jakiegoś dt czy domowego hoteliku dla psiaczka. A lecznica to owszem, może by pomogła, tylko że wydaje mi się że psiak tam by to bardzo przeżywał. Byłby sam, w metalowej małej klatce pewnie zamknięty. Czy dałby radę tam zdrowieć ? Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='kora78']a nie da go do szpitalika? [/QUOTE] nie da do szpitalika, przynajmniej nie w katowicach bo jesli będą podejrzewać nosówkę to zostanie uśpiony; jest jeszcze szpitalik podobno w Mikołowie, ale nie znam za bardzo nie moze do siebie do domu wziąć - gdyby mogła to nie siedziałaby na działce Quote
farmerka63 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 O choroba jasssna..Ale się porobiło :( Ja malucha nie mogę wziąć na tymczas - raz - bo zatkana jestem tymczasowiczką Lolą. Dwa - przepsiona ( 5 sztuk ) . Trzy - daleko mam do weta ( prawie 30 km ) Dokładam 5 dyszek . Jest już późno - jutro spróbuję podzwonić , choć kontakty na Śląsku mam żadne :( Ale może znajomi znajomych. Kropeek - trzymaj się !!! Quote
NikaEla Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Przeczytałam całość i łza się kręci. Poczekamy do jutra, może będzie lepiej..... Quote
Onaa Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Nie wiem. Ale jeśli psiak jest poważnie chory to nie wiem czy ktoś kto ma własne psiaki go przyjmie na dt. A w lecznicy powinni go wyleczyć. Chyba że wystarczą leki przy domowej opiece. Quote
kora78 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 no wlasnie, z podejrzeniem nosowki to go chya nikt na dt nie wezmie trzeba go zaiwezc do jakiegos szpitala. mamy juz 200zl chyba leki nie wtsracza, skoro w domowym leczeniu u babci juz ial byc uspiony.... szpital konieczie Quote
zerduszko Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Nie wiem co poradzić :( DT na już potrzebny. Miałam psa z nosówką z mieszkaniu, spał, jadł z moimi i nic. Ale pewnie nikt nie zaryzykuje. Quote
Recommended Posts