Casablanca Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Zapisuję wątek ;) Cudny malec/mała...Kiedy będzie wiadomo czy to suczka, czy pies w jakim wieku? Toleruje inne psy/suki? Quote
kora78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 bedzie wiadomo dopiero, jak sie go wyciagnie i zajrzy, co tam kryje miedzy nogami... chyba cos bylo na watku,ze siedzi sam w kojcu, wiec tez nie wiadomo, jak z jego tolerancja dlatego to wszystko takie trudne Quote
Casablanca Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 kora78 napisał(a):bedzie wiadomo dopiero, jak sie go wyciagnie i zajrzy, co tam kryje miedzy nogami... chyba cos bylo na watku,ze siedzi sam w kojcu, wiec tez nie wiadomo, jak z jego tolerancja dlatego to wszystko takie trudne No to kiepsko to wszystko wygląda...Bierzcie go szybko...ratujcie biedaka, ja niestety nie mogę pomóc.. ;( A w jakiej miejscowości on/ona jest, w jakim województwie? Na zdjęciach jakieś kurze stpy widać, normalnie dietę widać ma piękną... Quote
kora78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 nie mozna mowic gdzie, ze wzgledu na jego bezpieczenstwo i szpiegow roznych. jest daleko od Ciebie :( a moze dorzucis sie do ratunku cos? Quote
Casablanca Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Szkoda, że daleko może namówiłabym rodziców na DT.... Rozumiem... Niestety ja finansowo wspomóc nie mogę, mogę jedynie pomóc z ogłoszeniami, albo inaczej wirtualnie... Quote
kora78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Casablanca napisał(a):Szkoda, że daleko może namówiłabym rodziców na DT.... Rozumiem... Niestety ja finansowo wspomóc nie mogę, mogę jedynie pomóc z ogłoszeniami, albo inaczej wirtualnie... ale jakie masz obwarowania na dt? tylko plec ustalona jakas, wiek, itp? masz inne psy w domu? jesli jest dt darmowe, to zawsze bazarkami uda sie uzbierac na transport :) Quote
Casablanca Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 kora78 napisał(a):ale jakie masz obwarowania na dt? tylko plec ustalona jakas, wiek, itp? masz inne psy w domu? jesli jest dt darmowe, to zawsze bazarkami uda sie uzbierac na transport :) Wiesz, ja tu tak po cichu, bez wiedzy rodziców, a czy się zgodzą? Mało prawdopodobne...Jeśli by się zgodzili to DT darmowe, ale przydałaby się pomoc finansowa w sprawie leczenia (np.oczka napewno będą musiały być leczone i kastracja/sterylizacja). Mam dwa psiaki-suczkę chihuahua ( 11 miesięczną) i suczkę w typie cocer spaniela angielskiego (bardzo tolerancyjna, prawie 9 lat). Jutro dam znać czy ich przebłagałam ;) Quote
kora78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 super by bylo :) oczywiscie, pomoglybysmy w leczeniu wszelkim, zwlaszcza oczka. a mialas juz psa na dt? wizyte kiedys mialas? Quote
Casablanca Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 kora78 napisał(a):super by bylo :) oczywiscie, pomoglybysmy w leczeniu wszelkim, zwlaszcza oczka. a mialas juz psa na dt? wizyte kiedys mialas? Nie miałam jeszcze psa na DT, ale od kilku miesięcy śledzę losy wielu psów na dogo i wiem jak to wygląda. Wizyty nie miałam, ale jeśli byłaby konieczna będziemy mogli (raczej) przyjąć. Nie wiem co na to rodzice :) Jeśli by się zgodzili (daj Boże żeby tak było!) to tylko do czerwca, do końca roku szkolnego...W wakacje będą wyjazdy itd. i nie możemy wziąć jeszcze jednej psiny, babcia i tak już bierze moje dwa psiaki podczas naszych wyjazdów, na trzeciego się nie zgodzi ;) Czy gdzyby się zgodzili miałybyście co z nim zrobić, gdyby do tego czasu nie został adoptowany? Quote
kora78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 to poszedlby na hotel wtedy. a moze inny dt by sie zgodzil wiedzac juz, jaki on jest, czego mu potrzeba, a czego nie wolno. to ogromna szansa nawet te kilka meisiecy :) staraj sie, staraj!! wizyte by sie zrobilo u Ciebie. transport zalatwilo i zaplacilo z tych deklaracji osob, ktore juz sie deklarowaly. reszta z bazarkow, ja po jednym sie moge tez dolozyc do transportu tylko,zeby sie rodzice zgodzili i pieski dogadaly :) no i musialabys byc na rozne problemy przygotowana, ze w domu sie moze zalatwiac, trzeba go nauczyc na dworze, na smyczy ciagnac. moze na poczatku byc wystraszony i nie lubic kontaktu z czlowiekiem. moze Twoich psow nie polubic. to najgorszy scenariusz ;) a weta masz dobrego, do oczek? Quote
Casablanca Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 beataczl jest w pobliżu jakby co...może by się zlitowała :D Jeśli wizyta konieczna, to sądzę, że rodzice jak się zgodzą na psiaka na DT to i o wizytę nie będą mieli pretensji...Niedługo wracam do domu, to się okaże czy cud się stał :) Te problemy to pikuś, najgorzej jakby gryzł...Ale od czego są różne pokoje, a jak jestem w domu to do problemów raczej nie dopuszczę ;) Ciągnięcie na smyczy...z tym problemem zmagam się od roku u spanielki z siłą woła pociągowego :D Wetów w okolicy pod dostatkiem, Narina kilka razy zmagała się z chorobami oczu (opadały jej powieki) i wyleczyli ;) Napewno ktoś by się znalazł. Quote
Bjuta Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Zapisuję. Jak się wyjaśni co z Kołtunkiem, postaram się choć troszeczkę dołożyć. Quote
kora78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Bjuta, super :) z casablanca czekamy na cud tylko, bo juz wstepnie rodzice sie nie zgodzili. mala szansa, ze sie uda. casablanca jest nieletnia i nie moze sama psa do domu przyprowadzic. o tym rozmawialysmy na pm a szkoda wielka, bo warunki ma swietne dla psow i serducho wielkie! tak trzymaj! a gdzie beataczl? zapraszalam ja... Quote
Casablanca Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 kora78 napisał(a):Bjuta, super :) z casablanca czekamy na cud tylko, bo juz wstepnie rodzice sie nie zgodzili. mala szansa, ze sie uda. casablanca jest nieletnia i nie moze sama psa do domu przyprowadzic. o tym rozmawialysmy na pm a szkoda wielka, bo warunki ma swietne dla psow i serducho wielkie! tak trzymaj! a gdzie beataczl? zapraszalam ja... Dziękuję bardzo, jak już przekroczę 18 to służę pomocą :D beataczl nie ma chyba internetu... Quote
Bjuta Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Jakby mały jechał - to przypomnijcie mi się proszę, bo już na sklerozę cierpię... Quote
kropeek Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 jutro jade po kudłaczka:) trzymajcie mocno kciuki bo się bardzo boję! Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 kropeek napisał(a):jutro jade po kudłaczka:) trzymajcie mocno kciuki bo się bardzo boję! taaaak???????? Quote
lika1771 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 kropeek napisał(a):jutro jade po kudłaczka:) trzymajcie mocno kciuki bo się bardzo boję! HURA HURA:lol: Quote
Casablanca Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Hura! Hotelik macie zarezerwowany, czy kropeek bierzesz go na przetrzymaie do domu? Trzymam kciuki! Quote
Odink Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Też czekam na wieści i jestem z Wami serduchem!!! Quote
Recommended Posts