farmerka63 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 To ja w takim razie przekwalifikowuję moją deklarację jednorazową na stałą : 20 zł Proponuję również przyspieszyć działania. Ja wiem - Figa się magistruje ,a Kropeek leczy rany, ale ten filcaczek nie ma wiele czasu :( Quote
kora78 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 czyli osoba irnaldzike jest prowadzaca hotwlik pod wawa? swieza na dogo na watku pisze,ze platne za utrzymanie psa, a 10zl dziennie to ten piesek nie zje. wiec nie za utrzymanie samo. czyli potrzeba na te chwile jego wiek i wage na oko,zeby ustalic wysokosc ceny za dzien? i tak wiemy,ze minimalnie 300zl miesiecznie. czy tam pieski w domu mieszkaja, w srodku? w swoich pokojach, czy razem z ludzmi? nic nie wiadomo, a chcecie tam wyslac tego pieska? czego nam teraz potrzeba, moze to ktos ustali.. wg mnie- weryfikacja tego hoteliku i decyzja, czy moze tam jechac. szukanie deklaracji. organizacja wyciagania psa i transportu. osoba koordynujaca sprawy tego psa. tego potrzeba, tak? Quote
kropeek Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 lecze nerwy i swojego psa no i jestem. macie racje, jest to pilna sprawa bo oczy są straszne. Myślałam nad budą ale odpada bo mu trzeba będzie oczka kropic 2 lub 3 razy dziennie. jak zakropie wieczorem to mu to przymarznie(w dupie takie leczenie) musi miec czyste łapy bo trze łapami te oczy. jedyne wyjscie to hotel z czystymi łapami, czystym spaniem i delikatną osobą która zadba o oczka. W boksie jest sam, a na mnie powarczał za pierwszym razem-pomyślałam,że agresywny. na następnej wizycie był miły,doszłam do wniosku że jak zle widzi przez chore oczy to jak ma byc ufny i nie chce żeby ktoś się do niego zbliżał żeby go nie zranic. Ja na 100%-30zł stałej i zaczynam zbierac złom :cool3: dam rade go zabrac z tej nory(gorzej z transportem) no i szukam fantów na bazarek-kilka atrakcyjnych znajde Quote
kropeek Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 wiek i płec będzie znana dopiero po wyciągnięciu. kto ma maszynke do robienia kasy- bo by się przydała! Quote
farmerka63 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Żebym ja miała patent na tą maszynkę.... Kropeek - a jaki asortyment fantów ma być w planowanym przez Ciebie bazarku ? Quote
kropeek Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 mam koszulke ze zrywania łańcuchów- nówka bo na mnie za wielka, wody perfumowane, no i może różaniec niby zwyczajny bo drewniane paciorki ale tak nie do końca bo przywieziony z watykanu i poświęcony przez papieża- fajny prezent dla babci:p Quote
kora78 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 o matko. to rzaniec za 50zl minimum wystawiaj. zalezy, ktory papiez... Quote
kropeek Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 niestety tylko BenedyktXVI:-( ale moge dożucic za sporą sumke wylicytowaną tak jako gratis zdjęcie Benedykta w papamobile(można się pochwalic że się tam było!) Quote
kora78 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 no to wystaw za 4 dyszki ;) ale bezboznice jestesmy.... zaraz nam sie oberwie.... brr Quote
kropeek Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 benek nie słyszy! zresztą nie przypadł mi do gustu... naszemu rodakowi nie sięga do pięt. widziałam go z kilku metrów- żadna rewelacja... lizus! Quote
farmerka63 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ja mogę przygotować kilkanaście sztuk takich ozdóbek wielkanocnych... To jest zbyt skomplikowane, żeby Wam to wytłumaczyć...zresztą późno już. Jak udziergam pierwszą sztukę , to zaprezentuję :) Rzecz jest absolutnie niekościelna ;) Quote
kora78 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ale swieta wielkonocne to swieto koscielne. ladnie eda sie ozdoby komponowaly z rozancem a tytul proponuje: gratka dla moherowych beretow albo grzeczniej: cos dla wiernych i na koniec, zeby zwrocic uwage na bazar: bezboznice dla bogobojnych :D a ja niestety nie mam, co dorzucic, bo takich relikwii nie posiadam, ani jednej sztuki. nawet nie mam... tych, co sie na stol stawia, jak ksiadz po kolendzie chodzi, lichtarzy, itp ale, ale... mam przycisk do papieru z krzyzem, ale to prezent- od babci... nie moge oddac ;) Quote
Selenga Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 mogę dorzucić medal z JP II, o taki: http://dogo.egonet.pl/bazarki/medal.jpg Quote
kora78 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 z 1 posta Deklaracje stałe: figanadrzewna - 20 zł 26asia - 25-30 zł i farmerka 20zl i kroopek 30zl i Odink 30zl to razem 125- 130zl stalej ja jednorazowo 10zl plus bazarek jakis. brak jakies 170zl stalej. ale ponad stowka to juz jest cos!! kroopek Ty znasz pieska? przejmiesz tutaj prowadzenie go, skoro figa nie moze? zdecydujesz, ktory hotel? albo macie kontakt i sie dogadacie? kiedy figa wroci? za tydzien,czy za 3 mce? edit- pominelam odink i dodalam Quote
kora78 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 no to jest 130zl stalych deklaracji, to juz prawie polowa :) dobrze idzie :) ja nie moge dac stalej, ale bede jakos pomogac, ile moge. czekamy na odp kroopek Quote
kropeek Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 o rany julek ciężki orzech do zgryzienia bo pieska nie znam(widziałam go trzy razy, łącznie góra 5 minut). kiedy figa będzie uchwytna- nie mam pojęcia. Co do hotelu to jestem zielona w tych sprawach i zdaję się na Was. Quote
kropeek Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 kierownik schronu twierdzi "pies to pies, bierze go pani czy nie?" dopiero przy adopcji jest bardziej rozmowny Quote
kropeek Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 na dzień dzisiejszy znalazłam tylko 4 fanty(mam nadzieję,że choc troszkę zasilą budżet) zaraz je obfoce tylko obstawiam że będę miała problem z wklejeniem ich Quote
kora78 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 to zgraj sie z Selenga, zeby polaczyc bazar chrzescijanski ;) Quote
Onaa Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Rozumiem, że nie ma jeszcze zarezerwowanego miejsca dla pieska ? Quote
kora78 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 to kto ustala hotel? poczekac na fige mozna kilka dni, ale nie zeby to sie w tygodnie zmienilo :( znajomosc psa nie ma wiele do rzeczy, decyzja o hotelu, zalezy od warunkow w hotelu i co najwaznijesze zawsze- od wysokosci oplat i uzbieranych funduszach na potrzeby psa. rozumiem, ze musi byc wet pod reka, czyli zadna wiocha totalna... Quote
kora78 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 pisalam do beataczl, ktora przyjmuje psiaki na platne dt, mieszka w woj pomorskim. ma dom z ogrodem i jednego swojego psa, onkowatego, samca, ktory akceptuje mnijesze od siebie psy. ma blisko weta i tereny na spacery. psy z dt zyja w domu. w niedz bedzie na necie to zajrzy na watek. czy daleki transport bedzie problemem? Quote
Odink Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jak tylko piesek zostanie wyciągnięty podajcie proszę konto, na które można wpłacać pieniądze dla niego. Quote
Recommended Posts