kropeek Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 To wątek niepozornej kruszynki, wyłowionej z masy schroniskowego cierpienia. ... a to już historia Drobny kołtunek, jakże smutny i zrezygnowany... Groszek to zwyczajny piesek. Niewielki , niepozorny, łagodny. To taki piesek którego każdy chciałby mieć u siebie w domu. Grzeczny, pogodny, kochany. Groszek jednak nie ma domu. Dlaczego ?? Nie wiadomo. Został przywieziony z interwencji i zniknął za kratami w morzu psich nieszczęść. Groszek stawał się coraz bardziej zaniedbany , coraz słabszy , coraz mniej atrakcyjny. Nikt nie zauważał małego skołtunionego pieska z błagającymi oczkami. Pewnego dnia jednak szczęście uśmiechnęło się do Groszka – dobra duszyczka zabrała go do siebie aby nabrał sił , wypiękniał i czekał na swój wymarzony domek. Groszek okazał się fantastycznym psem: towarzyskim, przytulastym , inteligentnym. Mimo że bardzo potrzebuje towarzystwa człowieka grzecznie zostaje sam w domu. Niestety to nie był koniec Groszkowych nieszczęść , bardzo ciężko zachorował. Jednak to silne zwierzątko po raz kolejny pokonało przeciwności losu. Jest już prawie zdrowy , coraz lepiej się czuje i szybciutko nabiera sił. Ładnie chodzi na spacerki i cieszy się każdym ładnym dniem. Bez problemu poddaje się zabiegom pielęgnacyjnym, przyjmuje lekarstwa, otwiera oczka do zakrapiania. Ta dzielna istotka przeżyła już tak wiele a mimo to nadal ma w sobie wielkie pokłady radości, ufności i nadziei. Potrzebuje tylko swojego domku żeby czuł się spokojnie, bezpiecznie, po prostu dobrze. Na zawsze. Groszek obecnie jest pod opieką Fundacji S.O.S. dla Zwierząt w Chorzowie-Maciejkowicach Jeśli chciałbyś dać mu dom zadzwoń: 722 394 522 http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/ Quote
kropeek Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Deklaracje stałe: 26asia - 25-30zł farmerka63 - 20zł Odink - 30zł figanadrzewna - 20zł kropeek - 30zł Pieniążki wpłacone: Bjuta -50zł Odink-50zł majga -20zł farmerka63 -80zł kora78 -20zł malawaszka -50zł kropeek -107zł lata mi -50zł abra64 - 15zł 26asia - 40zł farmerka63 - 50zł kwiecień: AnnaK - 17zł 26asia - 25zł Poker - 30zł kropeek -30zł farmerka63 -30zł maj: k...k - 70zł Groszki dla Groszka to 185zł Bazarki: FIBI - 37zł gosiaaa - 11,50 ewa11211 - 39,50 Awit - 35zł pieniążki z facebooka to 180zł +50 dolarów Quote
kropeek Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Kołtuny tej psinki to nie taki wielki problem. Bardzo martwi mnie zły stan oczek:-( Czy nie piękna ta psinka? Quote
malawaszka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 o kurcze to jedno oczko naprawdę źle wygląda :( Quote
figanadrzewna Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 jak się go wyszykuje, będzie to całkiem niezły kawaler do wzięcia. Spróbuję wykonać banerek do podpisu Quote
lika1771 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Pieseczku co z Toba bedzie jak siedzisz w takim miejscu Quote
lika1771 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 kropeek napisał(a):wykopuję się z kłopotów i zaczynam myślec co dalej z biedaczkiem Mysl cioteczko,mysl trzeba Go ratowac Quote
kropeek Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 wykopuję się z kłopotów i zaczynam myślec co dalej z biedaczkiem Quote
Mantis Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Biedny, smutny maluszek. Chłopczyk jest bezimienny? Jak ktoś wymyśli bombowe (nie dosłownie ;)) imię dla chłopczyka - obiecuję zrobic dwa banerki dla wybranych psiaków :) Banerek dla smutaska. Quote
memory Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Może Groszek? Taki malutki i jakby wewnętrznie zwinięty w kulkę :( Quote
Mantis Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Hmm, optowałabym jednak za bardziej ciepłym imieniem, kontrastującym z jego teraźniejszym życiem... może będzie prorocze i wszystkie słowa z banerka staną się szybko zapomnianą przez psiaka przeszłością... :) Quote
Onaa Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jak mało osób tu zagląda :(. A psiak tak bardzo potrzebuje pomocy. Dzięki za banerek Mantis :). Quote
kora78 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 to ja z banerka u dobrego duszka :) Groszek mnie sie podoba, bardzo ladne imie. foteczki grzecznosciowo wklejam Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
leni356 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ja też jestem u kudłaczka. Kora, ale masz baner w podpisie :mdleje:ale życiowy.. Jakiej Groszek jest wielkości? rzeczywiście oczka źle wyglądają, rozumiem że o wecie w tym schronie można tylko pomarzyć? szkoda go strasznie :( Quote
figanadrzewna Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 piekny banerek, bardzo dziękujemy. W schronisku weterynarz jest. Jednak do porządnej opieki, to trzeba porządnego kierownika, z sercem na właściwym miejscu. Quote
figanadrzewna Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 przeglądam stronę schroniska, nic tam nie ma o naszym kołtunku. Ile ma lat to się pewnie dowiemy jak go wyciągniemy? Dogo07, tego bysmy własnie szukały. Moje wszystkie psiaki, tak się złozyło, że są u czarodziejki, nie znam innych DT czy hoteli. Mozecie kogoś polecic? Od siebie deklaruję 20 zł miesięcznie Quote
Onaa Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 To trzeba wpisać w pierwszym poście dużymi literami. Może ktoś by mu mógł dać DT takie tylko za zwrot kosztów ale jak nie to trzeba zbierać deklaracje. Taki mały psiak to nie wiem ile by kosztował pobyt, pewnie ok. 300zł. Jest hotelik u LILUtosi, u Arktyki domowy. U Paji domowy. Quote
figanadrzewna Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 dziękuję, wyślę pw wieczorem. Najpierw sprawdzimy, czy ktoś mogłby go przyjąc do siebie? A później będziemy walczyc o finanse. Quote
abra64 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 zajrzałam do pieseczka , serce się kraje , niestety nic nie moge zrobić ale jak bedziecie jakąś kasę zbierać to chętnie grosz dołożę , trzynam kciuki za Groszka, cudny jest Quote
Recommended Posts