Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,prosze o pomoc ZABRZAN gdyż w tym właśnie miescie przebywa
od około 3 miesiecy,piesek którego oddałam za darmo,
zaszczepionego z zapasem karmy i odzywek ,człowiekowi który miał zostać
jego przyjacielem do końca zycia.Dzis znalazłam na allegro aukcje w której jest mój pies.
Nie moge sie do niego dodzwonić.Zastrzezone było ze gdyby sie cos działo pies
wraca do wałbrzycha.
Niedosc ze dostał psa damo teraz próbuje na nimzarobić. i pozbyć sie go
w taki sposób ,
prosze właścieili bulowatych w tym miescie jesli by ktos widział Psiaka
bardzo prosze o rozmowe choćby jaki jest powód sprzedaży.
Nie mam w tym momencie mocy fizycznej zeby się tam przejechać.
Piesek mieszka w okolicy domów 2-3 rodzinnych,gdzies nie daleko sa pola jesli moge naprowadzic.Podejrzewam ze sa to obrzeza.

Podaje link z Allegro,to psiak z długimi uszami i płeć męska.
http://www.allegro.pl/item124164846_piekny_american_pit_bull_terier_.html :angryy:
Moja suka jest jego matką wiec OGROMNIE zależy mi na losie psa!!!!!!!!! Prosze na gg lub e-mail.

Posted

A wiec sprawa sie wyjaśniła,rozmawiałam juz z właścicielem.Osobą która "kupiła" psiaka to moja koleżnaka Casia_i_Figa,w ten sposób zablokowałśmy aukcje.Właściciel mówi że zrobił to pod wpływem chwili gdy pies zniszczył komplet wypoczynkowy,co nie jest wytłumaczeniem,
bo było zastrzeżone że jeśli wystąpia jakiekolwiek problemy wychowawcze to jest telefon ,gg
i zawsze moze sie ze mną skontaktować.

Pruszyłam wątek policji i nie tylko...:evil_lol:
Krótko mówiąc dałam mu do zrozumienia że jeśli pies zniknie z mojego pola "widzenia",
to marny jego los.Jestem osobą która nie rzuca słow na wiatr ,lepiej zeby nie miał sie okazji o tym przekonać.Dostał jeszcze jedna szanse bo gdy jak mówił emocje opadły dopiero się opamiętał.
Pozwolili psiakowi za wiele i zaczął im wchodzić na głowe,niszczyć w domu itp.,
dominować jego dziewczyne,jesteśmy w trakcie doszkalania wirtualnego chlopaka.
Obiecał ze się postara i zaufałałam mu na dzieć dzisiejszy.
Znany jest nam jego adres i wszystkie dane personalne,nie będzie miał gdzie się przed nami schować:diabloti:
Dziękuje ogromnie wszystkim za pomoc i wsparcie, oby wszystkie sprawy kończyły sie jak ta,
wtedy zwierzeta i ich włascicile beda spali spokojnie.

Posted

Pies i jego właściciel jest pod obserwacją , być moze w przyszlym tygodniu tam pojade osobiscie porozmawiać i zobaczyc jak sytuacja się przdstawia na dzień dzisiejszy.To jest młody czlowiek miszkajacy z matka która jest nie widoma nie miała pojecia jaka jest sytuacja gdy sie dowiedziala o sytuacji rozmawiała z synem i postanowione ze pies zostaje.Kobieta pokochła psa i wierze jej , wiec jestem pewna ze psu nie stanie sie krzywda.
Mam nadzieje ze to byl jakis wybryk choć gorzej bym to nazwala.

Posted

Nie chce zapeszac i mam nadzieje, ze pies u nich zostanie i bedzie mu dobrze. Ale pilnujcie gowniarza, bo boje sie, zeby psa nie sprzedal gdzies pokatnie na bazarze lub przez gazete :angryy:
Ludzie to .... wrrrr

Posted

[quote name='_dingo_']Wg mnie popełniacie fatalny błąd - ktos kto chce sie zwierzęcia pozbyć nie będzie dobrym panem. Lepiej znaleźć mu inny dom - odpowiedzialny...

Wziełam sobie do serca to zdanie i dzis rozmiawiałam z koleżanka,nie ma co ryzykować, piesek szuka domu i bedzie w dziale Adopcji.
Nie bedziemy ryzykowały życia Armina jest dla mnie zbyt cenny
.