Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to czekamy na transport :)

Mój dzielny niezwykle Mężulek skończył montować kominek i Czesio grzeje kosteczki przy ogniu :)

Co prawda kenel musiał oddać koleżance z mojego podpisu, ale Raszka już się oswoiła z jego obecnością i wie, że on nijak do zabawy się nie nadaje, więc nie zaczepia już Dziadka. Temperatura panująca na zewnątrz bardzo mu nie odpowiada, wczoraj na popołudniowym spacerze w ogóle się nie załatwił, tylko ciągnął do domu. A dziś dosłownie galopem po szybkim siku pod drzewkiem pobiegł do domu :D

No i ten wstrętny Tadek nie jadek do garów mnie zagonił :angryy: najpierw musiałam odwiedzić dział mięsny, potem ugotować biedne ptaszydło, obrać, pokroić i wymiąchać z ryżem i marchewą - dla wieloletniej wege nie lubiącej gotować to podwójna trauma :shake: Z tego szoku Chłopu aż zupę ugotowałam :crazyeye: chciałam zrobić ogórkową, ale okazało się, że kiszone ogóry odeszły za TM, zostały tylko konserwowe. Do tego śmietana w lodówce tylko słodka była a do sklepu daleko... Zapewniam Was, całość wyszła dosyć... oryginalna :roll: :evil_lol: Dobrze, że Mężuś niewybredny :loveu: moja szkoła :mad: :cool3:

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To zdjęcie jest bajkowe:)Cieszę się bardzo,że dom dla Czesia sprawdzony.Czyli teraz już chyba kwestia dni zanim pojedzie po nowe życie?Ale fajnie!Strasznie się cieszę.Czy z nowego domu będą jakieś zdjęcia i wiadomości?

Posted

Zdjęcie piękne!
Sama bym poleżała przy kominku w takie mrozy..mhmm..
A co do zupy - mam podobnie! I dlatego zaczął gotować mój mąż kochany ;-)

Posted

maciaszek napisał(a):
Zupa z ogórków konserwowych? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dobra jesteś!

PS. Ja też nie lubię i niezbyt potrafię gotować...
Dobra zupa,nie jest zła;) A jeszcze takiej nie jadłam,a nowości lubie.Pora spróbować:)

Posted

[quote name='kazik132']W nowym domu apetyt się poprawi na pewno:)
Domki,jak pisała avii trzeba prześwietlić na wylot i wybrać najlepszy z najlepszych:)Gorzej,jak oba będa takie.Zrobimy losowanie.
Ale żarty,żartami, rzeczywiście z drugiego domku może skorzystac inny piesek.Dobrze byłoby gdybyście miały w zanadrzu przygotowaną dla domku taką kandydaturę.Trzeba kuć żelazo:)

co z tym drugim domkiem? sprawdzony ?

może na tego staruszka by się otworzył..... http://www.dogomania.pl/threads/199887-Niedowidzi-czeka-nie-wiadomo-na-co.-Dzie%C5%84-za-dniem-wegetacja.

Posted

niestety już nie muszę z panią rozmawiać o Kropce bo AgnieszkaBB mi mówiła, że podobno Krokę uśpili:-(:placz: nawet nie mogę tego komentować słów mi brak

Posted

to sie upewnijcie czy rzeczywiscie Kropki juz nie ma.... jesli nie to prosze podajcie na PW kontakt do tych Państwa jesli nie macioe dla nich innej propzycji....

Posted

abra64 napisał(a):
niestety już nie muszę z panią rozmawiać o Kropce bo AgnieszkaBB mi mówiła, że podobno Krokę uśpili:-(:placz: nawet nie mogę tego komentować słów mi brak
O matko!:( Jak to uśpili?Dlaczego?:( Jest jej watek na forum?

Posted

[quote name='Emiś']No i ten wstrętny Tadek nie jadek do garów mnie zagonił :angryy: najpierw musiałam odwiedzić dział mięsny, potem ugotować biedne ptaszydło, obrać, pokroić i wymiąchać z ryżem i marchewą - dla wieloletniej wege nie lubiącej gotować to podwójna trauma:shake: Z tego szoku Chłopu aż zupę ugotowałam :crazyeye: chciałam zrobić ogórkową, ale okazało się, że kiszone ogóry odeszły za TM, zostały tylko konserwowe. Do tego śmietana w lodówce tylko słodka była a do sklepu daleko... Zapewniam Was, całość wyszła dosyć... oryginalna :roll: :evil_lol: Dobrze, że Mężuś niewybredny :loveu: moja szkoła :mad: :cool3:

:evil_lol::evil_lol:

znam ten ból- tego mieszania łapą (czy aby nie za gorące) w ryżu, marchwce i ciele zwierzęcia. 2 razy dziennie od 3 lat. Od przedwczoraj psy nagle zbojkotowaly to zarlo:-oWywaliłam więc ryz z marchewką na parapet dla gołebi i mew i poszlam po suche- żrą!! Nie wiem jak dlugo- ale ja wypoczywam i nie wiem jak wrócę do grzebania w mięsie:placz:

aż się rozmarzylam przy tym zdjęciu. Masz wspaniałego męża- z powodu kominka i zupki..:lol:

Posted

Figu z dogo - TRANSPORT KATOWICE-WARSZAWA 606262956
miau - Warszawa - Poznań - Warszawa Ametystcat
lub
kabu -> Poznań-Warszawa, Warszawa-Poznań co któryś weekend. kontakt tel. kom. 508 234 443 + Czasem, po dogadaniu się Poznań-Bydgoszcz i z powrotem. (szczurki)

Może wykorzystać tą opcję transportu dla Czesia?
Gdyby trzeba było przetrzymać pieska w Wawie, może pomoże Zefirek?

Posted

No to super :) Zapka podaj proszę mój nr przyszłej Opiekunki Czesia, chcę jej osobiście przekazać co o nim wiem.

Czesio wczoraj był znów u weta - krtań wciąż reaktywna i pokasłuje. Dostał inny antybiotyk (unidox), leki przeciwzapalne (tolfine), przeciwkaszlowe (acodin) i na serduszko (enarenal). W sumie wyszło 20zł. W tym tyg. (może uda mi się dzisiaj) zabiorę jeszcze Czesia na EKG.

Posted

Florka też ma nadal kaszel.
Pogoda dała się psom z sosnowieckiego schroniska we znaki...a nie chcę myśleć nawet o tych, które ciągle tam są...
Ciesze się, że Czesio jedzie już za dni parę!

Posted

Z smsa wiem, że do Poznania Zapka z TŻtem i Czesiem dojechali szczęśliwie. Czesio zachwycił nową Pańcię i na pożegnanie walną wielkiego kupsztala :P co mnie osobiście niezmiernie cieszy, bo z tym jego wypróżnianiem nieźle jest i już raz był na lewatywę umówiony...

Jego serduszko już do końca życia wymaga podawania leków. Nowa Opiekunka dostała wszytskie wypisy od lekarza, leki, daty kiedy i gdzie ma się z nim zgłosić.

Oby ci tam dobrze było Czesiu Zgredku Zdemencjonowany (jak to go z TŻ zwaliśmy :) )

Posted

No to oby miał malutki dziadziuś długie, spokojne i szczęśiliwe życie!
Emiś, czy Ty jeżdzisz do schroniska w Sosnowcu?
Mogłabyś się dowiedzieć coś o suni ktora ma na wątku maluchów numer 15?
Dziewczyny pisały, że martwią się o nią...
Nic o niej nie wiadomo???
Ma tylko dwa zdjęcia, na dodatek nie widać na nich prawie nic...tylko jak leży przykulona i buźkę z boku...
Jest tak podobna do mojej Miśki..nie mogę...

Czy byłaby szansa na DT???
Mogłabym opłacić koszty weterynarza i dać na przykład 100 PLN miesięcznie na jedzenie...
Czy ktoś może coś mi na jej temat powuedzieć????