Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten dziadzio bardzo potrzebuje tymczasu, siedzi cały czas w kątku, w swoim kątku. Chyba nie słyszy, ma początki zaćmy, ale widzi. Wyciągnęłam go wczoraj z jego budki żeby poczuł trochę trawki pod łapaki chociaż. Bardzo pomalutku je z ręki, jak wyczuł jedzenie to źrenice mu się rozszerzyły do 5-złotówek. Schrupał całą parówkę w kawałkach. No on nie ma szans się dopchać do michy, tym bardziej że jest w otoczeniu młodych, sprawnych psiaków. Nie jest chudy, ale to nie znaczy że nie głodny.
Robi wszystko bardzo wolno, ale jest sprawny, chodzi pomalutku, wysikał się na trawce. Większość czasu spędził u mnie na rękach i nie protestował. Zamiast sierści ma jedną wielką skorupę. Teraz to może go trochę grzeje, ale na pewno jest strasznie niewygodne. Nazwałam go Czesio. Łudzę się że ktoś przygarnie go na dożywotni tymczas. Zasługuje na ciepły kątek w domu. :-(
Więcej jego zdjęć:

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siekowa napisał(a):
Super, że mu założyłaś wątek. Dziadzio jest cudowny, strasznie za serducho łapie. Tak jak pisałam reklamuje go na NK i FB.

super, dzięki siekowa

Posted

Można wykorzystać ten tekst do ogłoszeń i dać namiary na mnie. Bardzo proszę o ogłoszenia dla Czesia:

Czesio to starszy piesek. Ma około 13 - 15 lat.
Bardzo źle znosi warunki schroniska, nie wychodzi ze swojej budki. Jest bardzo powolny, ale samodzielny. Lubi siedzieć na rękach, bardzo mało się rusza, ale jak trzeba to idzie na trawkę się załatwić. Jedzenie najlepiej podawać mu z ręki, bo jego słabe zmysły już zawodzą. Jest wykastrowany. Jest bardzo skołtuniony, co dodatkowo utrudnia mu poruszanie się. Potrzebuje spokoju i trochę opieki ze strony człowieka. Jest bardzo łagodny i spokojny. Czy znajdzie się ktoś kto zapewni mu dom do końca jego dni?

518119943, salccia@yahoo.com

Posted

Biedak, zapisuję go ale narazie za dużo mam wydatków co do czworonogów i nie tylko. Będę zaglądać i jak uporam się z dotychczasowymi zobowiązaniami postaram się pomóc.

Posted

Czy ten tymczas jest na 100% pewny?

W sobotę mam nadzieję wydać Zoe, mogłabym go przetrzymać do tego 22 lutego (na zostanie dożywotnim tymczasem nie mogę sobie pozwolić).

Posted

cześć, to o mnie mowa jeśli chodzi o tymczas... nie moge mu dać dożywotniego tymczasu... jednak chętnie go przetrzymam przez jakiś czas i się nim zajmę jak najlepiej :( śliczny, biedny psiak.
22go wracam z zagranicy, dlatego dopiero od wtedy.

tak czy inaczej domku/dożywotniego tymczasu trzeba mu szukać cały czas...

Posted

domku dożywotniego bedziemy szukać, ale jakby go ktoś przetrzymał...
Emiś, caldien, czekam zatem na domek dla Zoe.
maciaszek dzięki, zaraz pisze do Lionees, Syla