abra64 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ten dziadzio bardzo potrzebuje tymczasu, siedzi cały czas w kątku, w swoim kątku. Chyba nie słyszy, ma początki zaćmy, ale widzi. Wyciągnęłam go wczoraj z jego budki żeby poczuł trochę trawki pod łapaki chociaż. Bardzo pomalutku je z ręki, jak wyczuł jedzenie to źrenice mu się rozszerzyły do 5-złotówek. Schrupał całą parówkę w kawałkach. No on nie ma szans się dopchać do michy, tym bardziej że jest w otoczeniu młodych, sprawnych psiaków. Nie jest chudy, ale to nie znaczy że nie głodny. Robi wszystko bardzo wolno, ale jest sprawny, chodzi pomalutku, wysikał się na trawce. Większość czasu spędził u mnie na rękach i nie protestował. Zamiast sierści ma jedną wielką skorupę. Teraz to może go trochę grzeje, ale na pewno jest strasznie niewygodne. Nazwałam go Czesio. Łudzę się że ktoś przygarnie go na dożywotni tymczas. Zasługuje na ciepły kątek w domu. :-( Więcej jego zdjęć: Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 jestem u mojego ukochanego dziadziusia. Wypatrzyłam go sobie i nie dam ludziom spokoju, dopóki go ktoś nie przygarnie. Quote
siekowa Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Super, że mu założyłaś wątek. Dziadzio jest cudowny, strasznie za serducho łapie. Tak jak pisałam reklamuje go na NK i FB. Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 siekowa napisał(a):Super, że mu założyłaś wątek. Dziadzio jest cudowny, strasznie za serducho łapie. Tak jak pisałam reklamuje go na NK i FB. super, dzięki siekowa Quote
Drzagodha Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Wproszę się do Czesia, bo mnie za serducho chwycił :loveu: A te jego piękne oczyska... To ja się zaraz biorę za robienie ogłoszeń :p Quote
abra64 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 na razie czesiowi i innym psiakom zrobiłam na gratce http://ale.gratka.pl/szukaj/?z=0&p=1&tn=0&tz=0&o=0&k=0&fraza=&r=12&k=1927&x=35&y=19 Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Można wykorzystać ten tekst do ogłoszeń i dać namiary na mnie. Bardzo proszę o ogłoszenia dla Czesia: Czesio to starszy piesek. Ma około 13 - 15 lat. Bardzo źle znosi warunki schroniska, nie wychodzi ze swojej budki. Jest bardzo powolny, ale samodzielny. Lubi siedzieć na rękach, bardzo mało się rusza, ale jak trzeba to idzie na trawkę się załatwić. Jedzenie najlepiej podawać mu z ręki, bo jego słabe zmysły już zawodzą. Jest wykastrowany. Jest bardzo skołtuniony, co dodatkowo utrudnia mu poruszanie się. Potrzebuje spokoju i trochę opieki ze strony człowieka. Jest bardzo łagodny i spokojny. Czy znajdzie się ktoś kto zapewni mu dom do końca jego dni? 518119943, salccia@yahoo.com Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 banerek zrobiłam na szybko, z mojego podpisu można pobrać Quote
Alicja Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 bosh ...Czesio ma pysio jak szczeniorek ...:( takie psiaczki powinny być otoczone szczególną opieką ...bidulek Quote
leonarda Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Jestem u Czesia i mocno mu kibicuję. Na razie to już chyba mogę tylko podnosić.... Quote
Emiś Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Zrobiłam Czesiowi demota z odsyłaczem do wątku w komentarzach http://demotywatory.pl/2688301/Spadek może ktoś zajrzy. Quote
bumel Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 na szybko wyróżnione allegro dla Czesia: http://allegro.pl/jest-taki-bezradny-czy-ktos-mu-pomoze-czy-zdazy-i1450819826.html Trafiłam tu dzięki siekowej, która mocno promuje dziadeczka. Trzymam mocno kciuki za Czesia - rozwalił mnie... Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 dzięki za odwiedziny, demotki, ogłoszenia patrzcie jaka z niego kupka nieszczęścia: Quote
Jetrel Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Mój mały miś... jestem u ciebie Czesiu.... Prawdopodobnie mam DT, ale dopiero od 22 lutego...czy Cześ wytrzyma...?:shake::shake::shake: Quote
iskasia85 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 rozbrajający Czesio...działam też ogłoszeniowo. Quote
maciaszek Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Zapytajcie Lionees czy nie ma u siebie miejsca. Lionees daje dożywotnie "tymczasy" takim dziadziuniom :). Jeśli dobrze pamiętam to jeszcze Syla była/jest takim dt. Quote
abra64 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 zeby tylko Czesio wytrzymał do 22 lutego żeby poszedł na DT żeby mu się udało Quote
henikar Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Biedak, zapisuję go ale narazie za dużo mam wydatków co do czworonogów i nie tylko. Będę zaglądać i jak uporam się z dotychczasowymi zobowiązaniami postaram się pomóc. Quote
Emiś Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Czy ten tymczas jest na 100% pewny? W sobotę mam nadzieję wydać Zoe, mogłabym go przetrzymać do tego 22 lutego (na zostanie dożywotnim tymczasem nie mogę sobie pozwolić). Quote
caldien Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 cześć, to o mnie mowa jeśli chodzi o tymczas... nie moge mu dać dożywotniego tymczasu... jednak chętnie go przetrzymam przez jakiś czas i się nim zajmę jak najlepiej :( śliczny, biedny psiak. 22go wracam z zagranicy, dlatego dopiero od wtedy. tak czy inaczej domku/dożywotniego tymczasu trzeba mu szukać cały czas... Quote
zapka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 domku dożywotniego bedziemy szukać, ale jakby go ktoś przetrzymał... Emiś, caldien, czekam zatem na domek dla Zoe. maciaszek dzięki, zaraz pisze do Lionees, Syla Quote
caldien Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Aczkolwiek przyznam szczerze, że się trochę boję. Pierwszy raz dawałabym zwierzakowi tymczas... Mam doświadczenie z kotami, ale z psami niewielkie... Quote
Recommended Posts