zasadzkas Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Możesz wkleić? Bo nie wiedziałam, że jest taki wątek. Rzadko buszuję po dogo ostatnio. Kurczę, też się zastanaiwam, czy ona ma szanse i czemu takie małe? Quote
pidzej Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 a ja też nie wiem czy jest, są rasowców różnych zbiorcze, ostatnio rzucił mi się w oczy temat dobków na pwp, chyba... poszukam a Ty Wilma w górę domku szukaj! Quote
aisaK Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 No, Wilma, mamy cie juz na wątku wspólnym o dobkach....może znajdziesz domek, co? Quote
zasadzkas Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Macie? A ani razu nie została wymieniona albo ja ślepa jestem :p Quote
Radek Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Dobcia ponownie na Allegro. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=148152644 Quote
zasadzkas Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Miałam dziś telefon w sprawie Wilmy i choć może to nie wypali, bo państwo z daleka, to jednak cieszy, że wreszcie jakiś odzew z ogłoszeń /allegro. Quote
pidzej Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 oj co tam że z daleka... transport zawsze się znajdzie. Quote
Radek Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 zasadzkas napisał(a):Miałam dziś telefon w sprawie Wilmy i choć może to nie wypali, bo państwo z daleka, to jednak cieszy, że wreszcie jakiś odzew z ogłoszeń /allegro. Czy był jakiś dalszy ciąg po tym telefonie? Quote
zasadzkas Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Nie, pani powiedziała już wtedy, że wolałaby psa zobaczyć przed adopcją a na to już nie jesteśmy w stanie nic poradzić. Poopowiadałam jej o suni, potwierdziłam pomoc w transporcie, ale to za mało. Mam zapisany jej numer telefonu. Ona chce sunię spokojną, bodajże są z Brzegu, myślę, komu podrzucić ich, żeby dom się nie zmarnował. Quote
Radek Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Co u Wilmy? Jak znosi coraz chłodniejsze noce? Quote
zasadzkas Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Szczerze, to nie wiem. Byłam w szoku, jak przeżyła ostatnią zimę i mrozy. Teraz jest jeszcze całkiem ciepło, ale nawet wytrzymałośc psa ze schroniska ma swoje granice, ciało się zużywa, spala na walkę o przetrwanie. Trzyma kciuki i załatwiam powoli tą akcję adopcyjną dla dobciów. Mam nadizeję, że się uda. Quote
aisaK Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ja też trzymam mocno kciuki za Wilmę, oby już nigdy nie zmarzła w doopcię. Poza tym jak ona wytrzymuje tyle czasu bez miłości? Jakie to niesprawiedliwe :roll: to takie słodkie suczydełko...Niech szybko znajdzie dobry domek, nie ważne w jakim kraju, aby był ciepły i kochający.... Quote
zasadzkas Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Mam nadzieję, że tak, tzn. uruchamiamy akcję, szczepienia, chip, itp. Quote
aisaK Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Czy Wilma szykuje się już do podróży? szczepienia? odrobaczenie? Jak się czuje? Quote
zasadzkas Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Przyznam, że nie pojechałam dziś do schroniska, bo auto szwagra w naprawie. Muszę znaleźć tymczas, co nie będzie łatwe. Odrobaczenie i szczepienie to nie problem. Mam na stanie malutkie kocięta, które zabierają mi sporo czasu i uwagi, choć domki już znalezione czekają, więc nie muszę się już martwić. Tyle, że nakarmić, umyć, wymasować, itp.. Wiem, że muszę coś zrobić, wiem. Quote
aisaK Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 PROSZE WAS O POMOC. Może zgłosi się ktos chętny do pomocy w wyadoptowaniu i załatwieniu niezbędnych papierów do wyjazdu do Niemiec. Tutaj podane są najpilniejsze: Przygotowanie psa do wyjazdu za granicę! Po załatwieniu wysyłki pierwszego psiaka zapełniam was że nie jest to sprawa taka łatwa jak się wydaje. Muszą być spełnione konkretne wymagania sprawdzane na granice. Opisze jak to musi być wykonane: 1). Każdy pies trafiający do schroniska musi być szczepiony na wściekliznę i musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie 1 miesiąc i to jest bardzo bardzo ważne! Bo sprawdzane na granice! 2). Przed wyjazdem pies musi być odrobaczony minimalnie 5 dni przed wysyłką do mnie i jest to ważne bo ja szczepie na choroby zakaźne (chyba że pies ma taką szczepionkę). 3). Pies musi mieć wszczepiony chip pod skórę i wypisany paszport zagraniczny. Wiem że jest to kosztowne ale koszta zwracamy! A konkretnie zwracam ja a mnie zwraca organizacja z którą współpracujemy! Inaczej pies nie ma szans przekroczyć granicy! Tutaj uczulam na to że jeżeli pies zostanie za wasze pienioszki zachipowany to po adopcji tego pieska w kraju nie zwracamy kosztów (powód chyba zrozumiały). 4). Dopiero tutaj zaczyna się problem z transportem. 5). Piesek musi być dowieziony do mnie w dobrym stanie zdrowia (jest to też bardzo ważne bo 48 godzin przed wywiezieniem paszport podpisuje lekaż weterynarii z moich okolic potwierdzając stan zdrowia). PSY PRZED WYJAZDEM MAJĄ TRAFIC DO OLENY(VIKA_BARI)- (OKOLICE POZNANIA) OCZEKUJEMY NA WASZĄ POMOC!! Działajmy!!!!!!! Jeśli znajdzie się osoba chętna do pomocy, proszę o PW! Quote
zasadzkas Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Schronisko jest ok. 40km od Warszawy. Quote
aisaK Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Zasadzkas , pomożesz? Potem załatwiamy transport Warszawa (okolice)-Poznań (okolice)...koniec stycznia-poczatek lutego! Quote
Recommended Posts