zasadzkas Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Dobcia Wilma jest w średnim wieku, tzn. dorosła, nie młoda, nie stara. Ma cudowny charakter, jest łagodna do ludzi i zwierząt, bardzo przyjazna mądrala. Potrzebuje, żeby być z ludźmi, ze swoją rodziną, a nie siedzieć w schronie do końca życia. Niestety, na swoje nieszczęście, Wilma ma sporą nadwagę. Tendencje posterylkowe i mało ruchu, brak zajęcia... Wszyscy, którym pokazywaliśmy Wilmę, przechodzili bez słowa dalej. Więc poszukuję dla niej domu, choćby tymczasowego. Można by się upewnić co do dzieci i kotów, choć te drugie to dobermany rzadko tolerują. No, a przede wszystkim, można chociażby spróbować ją nieco odchudzić. Dobra dusza już czeka z przekazaniem dla niej karmy odchudzającej. Ja wiem, że to trudne, ale trzeba zaryzykować. No, i wierzyć, że może też znajdzie się dom dla grubci. Niestety, z różnych powodów, mam na to czas co najwyżej do końca września. Najlepiej, jak najwcześniej. Mam w domu zaborczą dobermankę, bo sama bym ją wzięła. To Wilma, moje złotko: Quote
zasadzkas Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Nikt się nie zapisał, by trzymać kciuki za suńkę :shake: Quote
pidzej Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Ojejku co ona tyle czasu tu robi.... Zasadzkas możesz wysłać tekst na priva ( chyba że sama coś z 1 postu mam wybrać? ) , ja wyślę Radkowi z prośbą o Allegro... Ale grubaśna :loveu: Quote
zasadzkas Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Wszystko jest w poście 1. Ona ma super charakter i to główny jej plus. Steyrlizowana, ale gruba, niezbyt rasowa. Ja, niestety nie umiem robić tekstów emocjonalnych. Jak możesz pomóc, będę bardzo wdzięczna. Suka jest już sporo w schronisku i grozi jej dożywocie. Naprawdę, szkoda by było. Quote
pidzej Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Wieczorem to zrobię. A dobciowata Wilma na pewno by chciała by więcej cioć ją odwiedzało :roll: Quote
Ambra Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 i odwiedziła ciocia która dobcie wszystkie tu obecne pragnełaby otoczyc opieka i uwaga...:loveu: sunia b. ładna poteżna z niej kobitka! dużo ciałka do kochania! kto ma w zanadżu tyle miłości?:cool3:??????????????????????????????????????????????? Quote
pidzej Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 zasadzkas ja nie umnie jednak pisać takich tekstów :oops: Ty Wilmę znasz i może... Pokaż się śliczny grubaasie:loveu: Quote
Ambra Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 podnoszę wielgaśna dobcie:cool3: Zasadzkas bierz się za pisanie tkliwego tekstu! Quote
zasadzkas Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Dobra, ale w środę, jak wrócę ze Szczecina, jadę po psa do schronu :evil_lol: Quote
zasadzkas Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Jestem, ale padam bo Szczecin jest na końcu świata. Podnoszę Wilmę z nadzieją na wenę :placz: Quote
zasadzkas Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Jesoo, ale jestem niedobra. Walczę dziś cały dzień z castoramą i nie mam głowy do pisania z serca. Quote
pidzej Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 To może na razie wystawić ją z takim zwyczajnym tekstem z pierwszego postu? Quote
zasadzkas Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 To dobry pomysł. Zwłaszcza, że nie wiem, czy w ogóle uda mi się zrobić jakiś wyciskacz łez. Quote
pidzej Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Wysłalam przed chwilą tekst do Radka. zasadzkas, a jakiś kontakt?:cool3: Quote
zasadzkas Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 To do mnie: 0602 187 712 Ja znam psinę i mam teraz niewiele psów na głowie. Dzięki bardzo za pomoc. Quote
Radek Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Wilma już na Allegro. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=139367858 Quote
zasadzkas Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Radek, dzięki wielkie. W linku w pierwszym poście jest więcej jej zdjęć, może dorzucić ze dwa? Czekaj, zaraz Ci tu wklepię, a potem usunę, bo na stronie shcroniskowej mamy trochę za duże na dgm. Quote
zasadzkas Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 To ostatnie jest średnie, można je sobie darować. Quote
pidzej Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Czy ja wiem, właśnie takie smutnawe, chwytliwe... coś mały ruch u Wilmy, a tyle czasu już na dogo:mad: zasadzkas, w necie jej pewnie nie ma nigdzie? dodałam ją na adopcje.org http://www.adopcje.org/user267-0.html Quote
zasadzkas Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Dobra, to ostatnie też. Nie, nie ma jej. Ja, niestety jestem dość "lewa" w tych sprawach. Mogę co najwyżej wyprodukować papierowy plakacik na miasto. Po 2 zmianach weterynarzy dopiero ma takiego, który raczej się zgodzi na zawieszenie. W moim prowincjonalnym miasteczku mało jest ludzi górnolotnych. Przyda się wszelka pomoc w ogłoszeniach. Każd emiejsce. Dzięki wielkie. Quote
Recommended Posts