Czeslaw Zablocki Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='mam psa'] Nie ilość białka a jego źródło ma główne znaczenie przy wyborze karmy. Duża ilość białka w karmie dla mnie jest raczej wadą[/QUOTE] W pełni potwierdzam tę oraz wypowiedź Boogie. Karmy Super Premium to karmy zawierające wysokiej jakości składniki (najczęściej z odpowiednimi atestami), chociaż nie wszystkie są holistyczne (czyli zawierają tylko naturalne składniki). Niestety w wielu z nich są konserwanty, barwniki lub substancje zapachowe pochodzenia sztucznego. W niektórych krajach określone są maksymalne dopuszczone wielkości niektórych z nich. Quote
mam psa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Czeslaw Zablocki']W pełni potwierdzam tę oraz wypowiedź Boogie. Karmy Super Premium to karmy zawierające wysokiej jakości składniki (najczęściej z odpowiednimi atestami), chociaż nie wszystkie są holistyczne (czyli zawierają tylko naturalne składniki). .....[/QUOTE] Opis że coś jest holistyczne nie oznacza naturalnych składników. Są karmy nie mające na etykiecie "holistic" zawierające wyłącznie naturalne składniki, ale również znam karmę z opisem holistic , w której są półprodukty pochodzenia zwierzęcego... Zawsze trzeba czytać skład. Quote
Czeslaw Zablocki Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 OK. Też prawda, tak jak nowe nazwy: ultra lub hight premium!!!! Sama nazwa to jeszcze nie zawsze prawda, ale rzetelni producenci nie przekłamują nazw karm, bo to nie zawsze popłaca.. Quote
Recommended Posts