pingwinek=] Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Mojego slodziaka nabylam w maju, mieszkala z nami tu (w mieszkaniu) przez 2 miesiace, pozniej wyjechalismy na wakacje, znoow 2 miesiace- dzialeczka, caly teren jej, duzo wieksza przestrzen, mogla tam sobie latac co chwila i szczekac na wszystko dookola :eviltong:, wczoraj wrocilismy z urlopu ,sunia owszem poznala dom, obwachala szybko wszystkie katy, cieszyla sie bardzo, byla zywa, wesola i chetna do zabawy. Dzis jest inaczej ..nie chce jesc a jesli juz to malo, pozniej wszystko to wymiotuje.. ogon w dol, wyglada na smutna, ciagle spi i jest nie w sosie.. Probowalam z nia wychodzic na spacer myslalam ze teskni za dzialka za swoim "terenem" , gdy bralam smycz do reki owszem cieszyla sie, lecz mysle ze ona myslala ze jak wyjdzie zobaczy dzialke? (wkoncu to szczeniak, 5 miesiecy..) jak juz z nia wyszlam powachala powachala i od razu wrocila do klatki schodowej.. :shake: Nie wiem czy ona tak przezywa i sie martwi czy o co jej chodzi. martwie sie o to moje slonko, czekac az samo przejdzie, czy to moze chodzi o zupelnie co innego? Quote
BeataG Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 A kleszcza przypadkiem nie złapała? Bo ten nagły brak apetytu... A w każdym razie, jeśli nawet nie kleszcz, to wygląda mi to jednak na chorobę i ja bym natychmiast poleciała z sunią do weta. Quote
pingwinek=] Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 BeataG napisał(a):A kleszcza przypadkiem nie złapała? Bo ten nagły brak apetytu... A w każdym razie, jeśli nawet nie kleszcz, to wygląda mi to jednak na chorobę i ja bym natychmiast poleciała z sunią do weta. Kleszcza zlapac nie zlapala, zakraplamy ja frontlajnem, czy jak to sie tam pisze, ehh poczekamy ,zobaczymy jak bedzie jutro ;( Quote
BeataG Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Ja bym nie radziła czekać, w końcu to jest szczeniaczek, a u szczeniaków często rozwój choroby jest szybki. W Warszawie lecznic całodobowych jest sporo. A objawy, które przedstawiasz, są oznaką choroby, a nie smutku. Quote
aisaK Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 To może faktycznie być jakaś choroba. Lepiej się przejść do weta, nie zaszkodzi a może wyjść pieskowi na zdrowie, bo u szczeniaków im szybciej wykryta choroba tym większe szanse na wyleczenie. Quote
kofee Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 'pingwinek= napisał(a):']Kleszcza zlapac nie zlapala, zakraplamy ja frontlajnem, czy jak to sie tam pisze, ehh poczekamy ,zobaczymy jak bedzie jutro ;( Moja zakropiona i w obroży przeciwkleszczowej i złapała:shake: (właśnie niedawno wyjęłam). Też pomyślałam o kleszczu, bo takie są objawy babeszjozy, sprawdź, czy nie siusia na ciemno. Quote
pingwinek=] Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 pieskowi przeszlo nastepnego dnia. znow jest zywy i radosny, chyba potrzebowal czasu by przyzwyczaic sie ze znow mieszkamy w mieszkaniu, ma apetyt, cieszy sie na spacery, i na szczescie jest juz wszystko dobrze Quote
Recommended Posts