mamanabank Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 O matko! Rewelacyjna!!!!!! I nie wspomniałam o tym??? Źle ze mną! Quote
Florentynka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 mamanabank napisał(a):O matko! Rewelacyjna!!!!!! I nie wspomniałam o tym??? Źle ze mną! Oj źle, źle...nie wiem, czy Ci potrafię wybaczyć... Quote
mamanabank Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Idę poprawić błędy! Lecę w te pędy! Andzike napisz gdzieś tam na początku ile brakuje do kastracji, jak już będzie banerek, żeby widzieli Ci co przyjdą, muszą przyjść! Quote
Florentynka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 A ja mam pomysł na weekend. Obiecaną Balbinę jajową zrekonstruuję i przy okazji drugą psinę z jaja machnę i ją zbazarkujemy dla Marcela. Dobra? Quote
Akrum Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 oj Marcelku... co te ciotki tu planują... jajka chcą ci obciąć, lepiej uciekaj póki czas :) Quote
Florentynka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 :cool3:Ha, mam myśl! ...szczegóły jutro Quote
majuska Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Andzike, ja Ci obiecywałam przecież parę groszy i oczywiście jakos mi to umkneło...powiedzmy, że dorzucę 40 zł do pełnej stówy, ok:cool3: Podaj konto na PW Quote
sylwiaso Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Marcelku ciocia i wszystkie psiaki z "lasku brzozowego" przesyłają Ci buziole!!! Quote
Romka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Tylko wieczorem człowiek nie siedzi na dogo a tu takie rzeczy się dzieją...;) Quote
majuska Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 No właśnie ciociu Romko ...wieczorami sie powinno na dogo przesiadywać...nie raz ciotkom dobry humor dopisuje:drink1: ;) Andzike pisała o dziwnym SMSie, a patrzcie jakie my z karolcią dostajemy maile w odpowiedzi na nasze ogłoszenia: To o Kajtusiu: "BAŁWANY ALBO KTOŚ Z WAS SIĘ NIM ZAJMIE ALBO SKRÓCE JEGO MĘKI !!!!!!!!!!!!!!!! CZY TAK CIĘŻKO DAĆ MU CIEPŁY I PRZYTULNY KĄT !!!!? TACY JESTEŚCIE WRAŻLIWI? TO ZAMIAST SIĘ ROZCZULAĆ NIECH KTOŚ ZADZIAŁA !!!!!!!!!! SZKODA MI WAS, CO PIES WINIEN? ŻE NIBY MU POMAGACIE? TO SAMI ŚPIJCIE NA KLATCE SCHODOWEJ !!!!!!!!!!! CO ZA BANDA DEBILI !!!!!!!!!!!!! " To o Szariku: "wy bajkopisarze sami się nim zajmijcie skoro tak wam smutno z jego powodu !!!!!!! Bezduszne bestie!!!!!!!!!!!!!! żeby nie zająć się jak trzeba takim ślicznym pieskiem tylko pisać bajki i co pewnie chcecie za niego pieniądze?? bo napisaliście smutną bajeczkę? WY ŻEBRAKI NA PIESKA WAS NIE STAĆ? WY DZIADY CHOLERNE !!!!!!!!!" A to ogólnie: "Czy wy naprawdę jesteście nienormalni?! wielcy obrońcy, wielkie wolontariuszki a z psami nie potraficie sobie poradzić. Co myślisz że zrobisz kilka ogłoszeń i jesteś siostrą miłosierdzia? Co to za naród czemu nie zaopiekujecie się tymi psami tylko piszecie "wzruszające" teksty i myślicie że samo wszystko przyjdzie. Co z was za idiotki, za kogo wy się uważacie, myślicie że uratujecie jedno biedne stworzenie i jesteście nie wiadomo kim? Czy jak jesteście takie kochające to dziećmi też się zajmujecie? Są z was kretynki i tyle wam powiem. A i jeszcze jedno wiem że musicie coś za to mieć, bo przecież panie z miasta ot tak nie zajmują się psami." I co Wy na to?:cool3::cool3: Miałyśmy odpisać, że gmina nam daje za każdego wyadoptowanego psa 2000 zł, furę i komórę....no i laptopa służbowego, żeby móc te psy jakoś głaszać :) Quote
Andzike Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 wczoraj świętowaliśmy oddanie Duśki, więc nie bylo mnie na dogo, ale już czytam zaległości :) Florentynka, wielkie dzięki za chęć zrobienia kolejnej wydmuchanej psiny :) Majuska, zaraz pośle nr konta:loveu::loveu::loveu: A do smsów - szkoda słów... :angryy: Quote
Jasza Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Matko, Majuska, teksty, że strach się bac....brr. DDziewczyny -mam pytanie, bo chyba bardzie jesteście biegle w temacie niż ja. Czy można/ korzystnie jest sterylizować suvczkę przed pierwszą cieczką? Naczytałam się różnych informacji na ten teamt.. Florka prwawdopodobnie jeszcze cieczki nie miała. Jest w DT. I co teraz? Jeżeli znajdziemy super dom - oddać ją bez sterylki? Z zastrzeżeniem oczywiście i umową o wykonaniu zabiegu?? Czy czekać? Tylko, szkoda małej kruszki, żeby tyle czasu siedziała w DT.... Quote
Florentynka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jeśli chodzi o sterylkę suki przed pierwszą cieczką - ja bym się wstrzymała. Cieczka jest poniekąd sygnałem, że organizm dojrzał do szczeniaków, czyli że suka dorosła. Wcześniej jest w okresie wzrostu i lepiej jej nie zaburzać. Wiem, że praktykuje się sterylki u bardzo młodych zwierząt, ale jakoś mnie nie przekonują. Quote
Akrum Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 mi kiedyś wet powiedział, że kiedyś ogólnie panowała zasada, że trzeba czekać do pierwszej cieczki. Teraz z kolei udowodniono, że sterylka po pierwszej cieczce uchroni przed ropomaciczem, ale nie uchroni przed guzami sutków. Sterylka przed pierwszą cieczką uchroni właśnie przed prawdopodobieństwem wystapienia guzów sutków... Quote
Jasza Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 No to mi znowu dałyście do myślenia. Ja w każdym razie mam obawy. Bo to dla mnie takie dzieciątko jeszcze. Przepraszam Czarny Książę - że Ci wątek zaśmiecam. Ups. Quote
Andzike Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [quote name='Jasza']No to mi znowu dałyście do myślenia. Ja w każdym razie mam obawy. Bo to dla mnie takie dzieciątko jeszcze. Przepraszam Czarny Książę - że Ci wątek zaśmiecam. Ups. Spoko -Czarny Książe cieszy się z każdych odwiedzin ;) A jakby ktoś był zainteresowany "wpadnięciem" osobiście to pewnie zastałby taki obrazek... Marczello został dziś pierwszy raz spuszczony ze smyczy. Tak szaleli z Nelką w śniegu, że szkoda mi go było trzymać na uwięzi:oops: Wie już, że jest Marcelem i przychodzi na zawołanie - co prawda musi się przywitać z każdym psem, ale po trzecim "Marcel!!!!" wraca ;) I generalnie pilnuje się Nelki - jak każdy tymczas... :p póki co było jedno zapytanie mailowe - ze składni podejrzewam, że to ten sam autor co smsa... Fajny ten Marczello, fajny mówię Wam... znów mi serce pęknie jak pójdzie do DS... Ile jeszcze razy uda mi się jej skleić na nowo???:shake: Quote
jostel5 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Wyglądają jak rodzeństwo...:) Śliczny obrazek!:) Quote
mamanabank Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Starzeje się u Ciebie ten dzieciak :-D Brakuje tylko 20zł na kastrację :-) Quote
Jasza Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 A on taki jakiś mniejszy od Nelki?? Albo tylko na zdjęciu??? Quote
Andzike Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Jasza napisał(a):A on taki jakiś mniejszy od Nelki?? Albo tylko na zdjęciu??? Wyższy, ale 5kg lżejszy ;) i trochę mniejsze pyszczydło ma :) I jest boski :D Quote
jostel5 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 [quote name='mamanabank']Starzeje się u Ciebie ten dzieciak :-D Brakuje tylko 20zł na kastrację :-) Dokładam brakujące 20 zł. Obiecałam wcześniej,że też się przyczynię do odjajczenia Marcela...:) Quote
majuska Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 mamanabank napisał(a): Brakuje tylko 20zł na kastrację :-) Pod warunkiem że mi Andzike wyśle nr konta :D Quote
Romka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Andzike napisał(a):Wyższy, ale 5kg lżejszy ;) i trochę mniejsze pyszczydło ma :) I jest boski :D No i ma bardziej uporządkowaną fryzurę... Quote
Andzike Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 jostel5 napisał(a):Dokładam brakujące 20 zł. Obiecałam wcześniej,że też się przyczynię do odjajczenia Marcela...:) dziękuję w imieniu jajek Marcela !!! :) Mamy pełną sumę na kastrację :) Suuuuper :D majuska napisał(a):Pod warunkiem że mi Andzike wyśle nr konta :D Podesłalam :) Baaaardzo dziękujemy!!! :) Quote
Recommended Posts