Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie ciociu Romko ...wieczorami sie powinno na dogo przesiadywać...nie raz ciotkom dobry humor dopisuje:drink1: ;)

Andzike pisała o dziwnym SMSie, a patrzcie jakie my z karolcią dostajemy maile w odpowiedzi na nasze ogłoszenia:

To o Kajtusiu:

"BAŁWANY ALBO KTOŚ Z WAS SIĘ NIM ZAJMIE ALBO SKRÓCE JEGO MĘKI !!!!!!!!!!!!!!!! CZY TAK CIĘŻKO DAĆ MU CIEPŁY I PRZYTULNY KĄT !!!!? TACY JESTEŚCIE WRAŻLIWI? TO ZAMIAST SIĘ ROZCZULAĆ NIECH KTOŚ ZADZIAŁA !!!!!!!!!! SZKODA MI WAS, CO PIES WINIEN? ŻE NIBY MU POMAGACIE? TO SAMI ŚPIJCIE NA KLATCE SCHODOWEJ !!!!!!!!!!! CO ZA BANDA DEBILI !!!!!!!!!!!!! "

To o Szariku:

"wy bajkopisarze sami się nim zajmijcie skoro tak wam smutno z jego powodu !!!!!!! Bezduszne bestie!!!!!!!!!!!!!! żeby nie zająć się jak trzeba takim ślicznym pieskiem tylko pisać bajki i co pewnie chcecie za niego pieniądze?? bo napisaliście smutną bajeczkę? WY ŻEBRAKI NA PIESKA WAS NIE STAĆ? WY DZIADY CHOLERNE !!!!!!!!!"

A to ogólnie:

"Czy wy naprawdę jesteście nienormalni?! wielcy obrońcy, wielkie wolontariuszki a z psami nie potraficie sobie poradzić. Co myślisz że zrobisz kilka ogłoszeń i jesteś siostrą miłosierdzia? Co to za naród czemu nie zaopiekujecie się tymi psami tylko piszecie "wzruszające" teksty i myślicie że samo wszystko przyjdzie.
Co z was za idiotki, za kogo wy się uważacie, myślicie że uratujecie jedno biedne stworzenie i jesteście nie wiadomo kim? Czy jak jesteście takie kochające to dziećmi też się zajmujecie? Są z was kretynki i tyle wam powiem. A i jeszcze jedno wiem że musicie coś za to mieć, bo przecież panie z miasta ot tak nie zajmują się psami."

I co Wy na to?:cool3::cool3:

Miałyśmy odpisać, że gmina nam daje za każdego wyadoptowanego psa 2000 zł, furę i komórę....no i laptopa służbowego, żeby móc te psy jakoś głaszać :)

Posted

wczoraj świętowaliśmy oddanie Duśki, więc nie bylo mnie na dogo, ale już czytam zaległości :)

Florentynka, wielkie dzięki za chęć zrobienia kolejnej wydmuchanej psiny :)
Majuska, zaraz pośle nr konta:loveu::loveu::loveu:
A do smsów - szkoda słów... :angryy:

Posted

Matko, Majuska, teksty, że strach się bac....brr.

DDziewczyny -mam pytanie, bo chyba bardzie jesteście biegle w temacie niż ja.
Czy można/ korzystnie jest sterylizować suvczkę przed pierwszą cieczką?
Naczytałam się różnych informacji na ten teamt..
Florka prwawdopodobnie jeszcze cieczki nie miała.
Jest w DT.
I co teraz?
Jeżeli znajdziemy super dom - oddać ją bez sterylki?
Z zastrzeżeniem oczywiście i umową o wykonaniu zabiegu??
Czy czekać? Tylko, szkoda małej kruszki, żeby tyle czasu siedziała w DT....

Posted

Jeśli chodzi o sterylkę suki przed pierwszą cieczką - ja bym się wstrzymała. Cieczka jest poniekąd sygnałem, że organizm dojrzał do szczeniaków, czyli że suka dorosła. Wcześniej jest w okresie wzrostu i lepiej jej nie zaburzać. Wiem, że praktykuje się sterylki u bardzo młodych zwierząt, ale jakoś mnie nie przekonują.

Posted

mi kiedyś wet powiedział, że kiedyś ogólnie panowała zasada, że trzeba czekać do pierwszej cieczki.
Teraz z kolei udowodniono, że sterylka po pierwszej cieczce uchroni przed ropomaciczem, ale nie uchroni przed guzami sutków. Sterylka przed pierwszą cieczką uchroni właśnie przed prawdopodobieństwem wystapienia guzów sutków...

Posted

No to mi znowu dałyście do myślenia.
Ja w każdym razie mam obawy.
Bo to dla mnie takie dzieciątko jeszcze.

Przepraszam Czarny Książę - że Ci wątek zaśmiecam. Ups.

Posted

[quote name='Jasza']No to mi znowu dałyście do myślenia.
Ja w każdym razie mam obawy.
Bo to dla mnie takie dzieciątko jeszcze.

Przepraszam Czarny Książę - że Ci wątek zaśmiecam. Ups.

Spoko -Czarny Książe cieszy się z każdych odwiedzin ;)
A jakby ktoś był zainteresowany "wpadnięciem" osobiście to pewnie zastałby taki obrazek...

Marczello został dziś pierwszy raz spuszczony ze smyczy. Tak szaleli z Nelką w śniegu, że szkoda mi go było trzymać na uwięzi:oops:
Wie już, że jest Marcelem i przychodzi na zawołanie - co prawda musi się przywitać z każdym psem, ale po trzecim "Marcel!!!!" wraca ;)
I generalnie pilnuje się Nelki - jak każdy tymczas... :p

póki co było jedno zapytanie mailowe - ze składni podejrzewam, że to ten sam autor co smsa...

Fajny ten Marczello, fajny mówię Wam... znów mi serce pęknie jak pójdzie do DS...
Ile jeszcze razy uda mi się jej skleić na nowo???:shake:

Posted

[quote name='mamanabank']Starzeje się u Ciebie ten dzieciak :-D

Brakuje tylko 20zł na kastrację :-)

Dokładam brakujące 20 zł. Obiecałam wcześniej,że też się przyczynię do odjajczenia Marcela...:)

Posted

jostel5 napisał(a):
Dokładam brakujące 20 zł. Obiecałam wcześniej,że też się przyczynię do odjajczenia Marcela...:)

dziękuję w imieniu jajek Marcela !!! :) Mamy pełną sumę na kastrację :)
Suuuuper :D

majuska napisał(a):
Pod warunkiem że mi Andzike wyśle nr konta :D

Podesłalam :) Baaaardzo dziękujemy!!! :)